Traškūs malonumai – mažiau kaltės jausmo! Kaip karšto oro gruzdintuvė gali padėti iš naujo atrasti sveiką maistą?

Traškūs malonumai – mažiau kaltės jausmo! Kaip karšto oro gruzdintuvė gali padėti iš naujo atrasti sveiką maistą?

31. Oct 2023, 21:18 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Nuotrauka: 1a.lt

Dažniausiai manoma, kad traškus maistas priklauso greitojo maisto produktų kategorijai, o norint palaikyti sveiką mitybą, jų derėtų vengti. Šios taisyklės keičiasi ir atsiranda vis daugiau inovatyvių virtuvės prietaisų. Vienas jų – karšto oro gruzdintuvė, atverianti naujas galimybes valgyti ir skaniai, ir sveikai. Dalinamės moderniausia virtuvine įranga, karšto oro technologijos ypatumais bei populiariausiais gruzdintuvių modeliais, padėsiančiais atrasti trumpą kelią į sveiką mitybą!

Karšto oro gruzdintuvė, gartraukis ir kavos aparatai – kokybiškam ir sveikam gyvenimo būdui jūsų virtuvėje

Mėgstate būti namuose, gaminti ir prasmingai leisti laiką su šeima? Vertinančius skanų rytinį puodelį kavos turėtų sudominti kavos aparatai. Per aukšta arba per žema vandens temperatūra gali paveikti kavos skonį ir kokybę, o kavos aparatai palaiko optimalią temperatūrą, užtikrinančią jos kokybę.

Norintiems sveikai maitintis, išvengti nemalonių kvapų, tačiau mėgstantiems keptą maistą, virtuvėje pravers kokybiškas gartraukis ir karšto oro gruzdintuvė. Gartraukis užtikrina ne tik šviežią orą namuose, bet ir panaikina visus kvapus. Vis tik, ruošdami maistą keptuvėje arba orkaitėje, neišvengsime riebalų naudojimo. Norintys gaminti sveikai ir savo racione vartoti mažiau riebalų, gali apsvarstyti karšto oro gruzdintuvės įsigijimą. Kaip veikia karšto oro technologija?

  • Karšto oro cirkuliacija. Gruzdintuvė naudoja ventiliatorių tam, kad karštas oras būtų lygiagrečiai nukreiptas į maisto paviršių. Tai užtikrina tolygų maisto šildymą ir kepimą iš visų pusių, ne tik iš viršaus arba apačios.
  • Aukšta temperatūra. Karšto oro gruzdintuvė gali pasiekti aukštą temperatūrą (dažniausiai tarp 180 °C ir 220 °C). Tokia temperatūra leidžia maistą gruzdinti greitai ir efektyviai, išsaugant visas jo maistines savybes.
  • Minimalus aliejaus naudojimas. Gaminant su dauguma karšto oro gruzdintuvių nereikia naudoti aliejaus arba jo pakanka itin mažai. Tai padeda pagaminti mažiau kaloringą ir neriebų maistą, kas yra itin svarbu norintiems maitintis sveikiau arba numesti nepageidaujamų kilogramų.

Ši technologija leidžia išsaugoti visas gerąsias maisto savybes ir, nenaudojant aliejaus, pagaminti tokius patiekalus kaip traškios bulvytės, vištiena, daržovės ir dar daugiau. Tai suteikia galimybę mėgautis tradiciškai keptu maistu be jokio kaltės jausmo. Karšto oro gruzdintuvė gali padėti iš naujo atrasti sveiką mitybą. Kamuoja abejonės, kokią gruzdintuvę rinktis? Skaitykite toliau!

Kaip išsirinkti karšto oro gruzdintuvę ir kokie modeliai yra populiariausi?

Norint įsigyti karšto oro gruzdintuvę, svarbu atkreipti dėmesį į kelis svarbius kriterijus. Tai užtikrins, kad išsirinksite tinkamiausią prietaisą, atitinkantį jūsų poreikius. Į ką atkreipti dėmesį renkantis karšto oro gruzdintuvę?

  • Talpa. Karšto oro gruzdintuvė gali būti įvairių dydžių, todėl svarbu pasirinkti tokią, kuri atitiktų jūsų šeimos maisto ruošimo poreikius.
  • Galios reguliavimas. Skirtingi modeliai gali turėti įvairius nustatymus. Karšto oro gruzdintuvė su galios reguliavimo nustatymais leis lanksčiau gaminti įvairius patiekalus.
  • Ekranas ir valdymo sistema. Aukštos kokybės gruzdintuvės dažnai turi ekraną su aiškiomis ir lengvai valdomomis funkcijomis. Patogus valdymas užtikrins paprastą prietaiso naudojimą.
  • Papildomos funkcijos. Gruzdintuvės gali turėti papildomas funkcijas, tokias kaip laikmatis, automatinis programų nustatymas, temperatūros reguliavimas ir netgi valdymas per mobiliąją programėlę. Įvertinkite, kokios funkcijos jums yra reikalingos.
  • Valymo lengvumas. Rinkdamiesi gruzdintuvę, atkreipkite dėmesį, ar ji yra lengvai valoma. Kai kurie modeliai turi lengvai nuimamas detales, kurios gali būti plaunamos rankomis arba indaplovėje.
  • Garantija ir prekių ženklo patikimumas. Rinkitės patikimo gamintojo karšto oro gruzdintuvę su garantija. Tai užtikrins, kad prietaisas bus kokybiškas ir nesukels problemų.
  • Kaina. Karšto oro gruzdintuvių kainos gali labai skirtis. Nusistatykite savo biudžetą ir rinkitės prietaisą, kuris atitiktų jūsų galimybes bei poreikius.

Įvertinus šiuos kriterijus, kviečiame apžiūrėti keletą populiarių karšto oro gruzdintuvių modelių.

Karšto oro gruzdintuvė „Xiaomi Mi Smart 3.5l MAF02“

Nuotrauka: 1a.lt

„Xiaomi Mi Smart 3.5l MAF02“ gruzdintuvė naudoja 360° karšto oro cirkuliaciją, kuri greitai ir tolygiai šildo maistą, išlaikydama minkštą vidų ir suteikdama traškų paviršių. Ši gruzdintuvė pasižymi įvairiomis funkcijomis. Ji gali veikti kaip orkaitė, jogurto gamybos aparatas, vaisių džiovintuvas, mikrobangų krosnelė ir elektrinė orkaitė. Daug skirtingų funkcijų viename įrenginyje padės taupyti vietą nedidelėse virtuvėse!

„Xiaomi Mi Smart MAF02“ turi temperatūros reguliavimo funkciją – nuo 40 °C iki 200 °C. Gruzdintuvė gali veikti net 24 valandas, tad galėsite gaminti įvairius užkandžius, tokius kaip džiovinti vaisiai, mėsa ar jogurtas. Didelė, net 1500 W galia leidžia greitai pasiekti norimą temperatūrą ir taupyti jūsų laiką. Tai išmani gruzdintuvė su OLED lietimui jautriu ekranu, kuris rodo maisto būseną ir receptus. „Xiaomi Mi Smart MAF02“ talpa – 3,5 l.

Karšto oro gruzdintuvė „Philips HD9255/30“

 

Nuotrauka: 1a.lt

„Philips HD9255/30“ karšto oro gruzdintuvė naudoja „Rapid Air“ technologiją. Ji sukuria karšto oro srautą, kuris apgaubia maistą, todėl jis iškepa aromatingas ir traškus. Šis modelis turi daug privalumų, tokių kaip Wi-Fi jungtis, leidžianti valdyti gruzdintuvę per „NutriU“ programėlę arba balsu per „Amazon Alexa“. Galėsite naudotis net 13 gaminimo funkcijų, kurios padės pasirinkti tinkamą kepimo temperatūrą ir laiką, reikalingą skirtingiems maisto produktams.

Ši gruzdintuvė turi lietimui jautrų ekraną, kuris informuos apie maisto būseną. Prietaiso dalys yra lengvai išrenkamos ir gali būti plaunamos indaplovėje, tad jo priežiūra neatims daug laiko. Tai yra puikus pasirinkimas norintiems mėgautis skaniu ir sveiku maistu be didelių pastangų. „Philips HD9255/30“ talpa yra 4,1 l, todėl vienu metu galėsite paruošti net 4 maisto porcijas.

Karšto oro gruzdintuvė „Ninja AF300“, 1670 W, 7.6 l

Nuotrauka: 1a.lt

„Ninja AF300 „turi du nepriklausomus gaminimo skyrius, leidžiančius gaminti kelis skirtingus patiekalus vienu metu. Ši gruzdintuvė turi net šešias gaminimo programas – gruzdinimo su karštu oru, maksimalaus traškumo, kepimo, džiovinimo, atšildymo ir kepimo. „Ninja AF300“ naudoja „Rapid Air“ technologiją. Ji sukuria karšto oro srautą, apgaubiantį maistą ir iškepantį jį išlaikant puikų aromatą ir traškumą.

7,6 l talpa vienu metu leidžia gaminti net 8 maisto porcijas. Išmani gruzdintuvė turi lietimui jautrų ekraną, Wi-Fi jungtį ir valdymą per „NutriU“ programėlę arba balsu per „Amazon Alexa“. „Ninja AF300“ yra puikus pasirinkimas norintiems gaminti skirtingus patiekalus greitai ir sveikai.

Karšto oro gruzdintuvė keičia virtuvės taisykles

Karšto oro gruzdintuvė keičia virtuvės taisykles ir atveria visiškai naujas galimybes sveiko maisto ruošimui. Novatoriška karšto oro technologija leidžia pagaminti traškų ir skanų maistą, kuris yra ir sveikesnis, ir ne toks kaloringas. Norėtumėte turėti tokį įrenginį savo namuose? Šias populiariausias gruzdintuves ir dar daugiau skirtingų jų modelių rasite elektroninėje parduotuvėje 1a.lt.