Trenerė Rasa: "Kasdien mankštinkitės su vaikais nors 15 minučių"

28. Sep 2017, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Tai štai ką kiekvieną sekmadienį veikia klaipėdietės mamos pasibaigus laidai „Mamyčių klubas“. Čiumpa savo mažylius ir lekia prie jūros. Gal pamanysite, kad ruduo, vėjas, šalta Baltija, vaikai ir sportas – nesuderinama? Pasak trijų vaikų mamos, trenerės Rasos Vilkienės, mes, mamos, esame atsakingos už sveikos gyvensenos įpročius šeimoje.  Tad sportuoti, norime mes to ar ne, privalome, jei ne dėl savęs, tai dėl pačių brangiausių – vaikų!

20170927104250-59049.jpg

"Rekomenduočiau visoms mamoms bent minimalią mankštelę, nenueinant toli nuo namų. Mankštoje atraskite kontaktą su vaiku žaidimo forma, kad jis jaustų malonumą, bet nejaustų įsipareigojimo, kad turiu daryti tai, ką mama pasakė. Noriu, kad sportas ir fiziniai pratimai būtų atliekami žaidimo forma, - sakė trenerė Rasa.

Sportuodamos drauge su vaikais geriname ne tik savo sveikatą, kartu grūdiname ir mažylius. O jei nepamiršime drauge rytais palįsti po kontrastiniu dušu, apie ligas galėsime visai pamiršti. Į pajūrį rudeniop užsukusias mamas,klaipėdietės ragina nebijoti vėjo. Čia jo daug, tačiau baimintis, jog jis pakenks jūsų mažyliui – neverta. 

20170927104311-21359.jpg

Pasak trenerės, dar gajus suvokimas iš senų laikų, kad "oi vėjas pučia, vaikui negalima į pajūrį". Kuo daugiau mes nuo to vaiką norėsim apsaugoti, tuo daugiau jis sirgs, tad pratinkime mažylius prie tokių mūsų klimato sąlygų, kokios jos yra.

Keliauti kartu su mažyliais į mankštą, trenerė Rasa rekomenduoja, kai šiems sukanka bent treji mėnesiai. Tuomet mamų rankose jie puikiausiai atstoja svarmenis ar kitus treniruoklius. 

20170927104335-69175.jpg

Anot trenerės Rasos, sveika, energinga, žvali ir puikios nuotaikos mama – pati geriausia savo vaikui. Tad, kada jeigu ne šiandien yra pats geriausias laikas čiupti savo mažylius ir drauge pasimankštinti!