Tretieji vaiko priežiūros metai

Tretieji vaiko priežiūros metai

16. Oct 2017, 11:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

 Jei imu trečius metus vaiko priežiūros atostogų, kokios socialinės garantijos man lieka? Išmokos už vaiką negaunu – tą žinau. Ar man skaičiuojasi darbo stažas už tuos trečius metus? Ar trečiaisiais motinystės atostogų metais turiu teisę į bedarbio pašalpą?

Trečiaisiais vaiko priežiūros metais vienas iš tėvų (tas, kuris išeina vaiko priežiūros atostogų) yra draudžiamas valstybės lėšomis pensijų ir nedarbo valstybiniu socialiniu draudimu. Tai reiškia, kad už šį laikotarpį yra kaupiamas stažas pensijai ir nenutrūksta nedarbo draudimo stažas. Dėl draudimo PSD valstybės lėšomis  prašome kreiptis į Valstybinę ligonių kasą.

Nedarbo išmoką gali gauti darbo netekęs žmogus. Išleistas vaiko priežiūros atostogų žmogus nėra netekęs darbo. Jei pasibaigus atostogoms arba jas nutraukus žmogus netektų darbo ir atitiktų reikalavimus, jam galėtų būti skirta nedarbo išmoka.

 Į klausimus atsakė „Sodra“ specialistai.

Jei jums taip pat kilo įvairių su darbu, įsidarbinimu, darbo teise ir kitokių aktualių su profesija ar profesiniu tobulėjimu susijusių klausimų, rašykite mums. Stengsimės padėti.

20171008135614-67753.jpg