Troškinta žuvis čenake

Troškinta žuvis čenake

17. Nov 2010, 08:00 blogietee blogietee

Viena iš jų - žuvies kepimas orkaitėje. Ją kepu visaip ir su visokiais padažais. Bet šį kartą pasidalinsiu savo receptėliu, kaip troškinau žuvį čenakuose.

 

Man reikėjo:

žuvies file,

morkų,

svogūno,

miltų,

aliejaus,

grietinės,

prieskonių ir vandens.

Morkas sutarkuojame, svogūną supjaustome. Žuvies file gerai nusausiname, nes ji būna prikaupusi labai daug vandens.

Pasiruošiame grietinės ir miltų masę, kuri bus naudojama troškinimui.

Į užkaistą puodą su vandeniu sudedame tarkuotas morkas, svogūnus ir šiek tiek paverdame.

Paruoštą grietinės ir miltų masę pilame į puodą su patroškintomis morkomis ir svogūnais.

Ir gerai maišome, kad pasidarytų vienodo tirštumo padažas.

 

Į čenaką sudedame gabaliukais supjaustytą žuvies file, įpilame šlakelį aliejaus ir užpilame paruoštu morkų, svogūnų padažu.

Dedame į orkaitę ir kepame apie 40 min. 220C temperatūroje.

 

Prie šio žuvies troškinuko labai tinka ryžiai, ką mes ir patiekėme.

Skanaus!

 

Rima

17. Nov 2010, 13:29

reiks ismeginti si receptuka, labai megstu zuvi, bet ne vien tradiciskai kepta, bet kuo ivairesnio paruosimo...

blogietee blogietee 17. Nov 2010, 08:53

gražiau būtų atrodę, bet padažui įdėjau per mažai miltų, gavosi šiek tiek skystokas, jūs kaip gaminsite, darykite tirščiau 😀

17. Nov 2010, 08:47

ne tik kad graziai, bet ir skaniai atrodo 😀 saunuole Rima, ismeginsim 😀

17. Nov 2010, 08:34

atrodo skaniai,reiks isbandyt,aciu,rima.

17. Nov 2010, 08:21

Garžiai atrodo išsamiai parašytas receptas ir gaminimas,ŠAUNU😀