Troškinys molinuke
Reikia:
700 -800 gramų jautienos arba avienos
500 gramų baklažano
3 svogūnai
500 gramų bulvių
500 gramų pomidorų
pomidorų sulčių (po pusę stiklinės į kiekvieną molinį indelį)
adžikos prieskonių
kalendros
keletas česnako skiltelių
petražolių.
Kaip gaminti?
Pirmiausia supjaustome svogūną ir jį dedame pirmiausia, indo apačioje.
Toliau- bulvių ir baklažanų sluoksnis, pabarstytas prieskoniais.
Toliau- pomidorai, supjaustyti gabaliukais, susmulkintas česnakas ir mėsa.
Užpilame pomidorų sulčių (arba pomidorų pasta, atskiesta vandeniu).
Viršuje- žalumynai.
Orkaitėje troškiname 1,5 - 2 valandas.
Skanaus!
šaltinis: zenskijklub.lv
As darau su kiauliena, su ivariomis darzovemis, o dar bandziau ir pagal Beatos recepta su perlinem kruopom ir grybais, pasaka.....
Oi liuks tie molinukai, deja neturiu ir aš 😃 Mačiau Beatos laidą kažkurią, gamino tuos čenakus, nors nelb suprantu kuo skirias troškinukas nuo tų čenakų, tai šeimininkė 😃 😃 😃 Žodžiu labai gardžiai atrodė, žinau, kad skanu kažkada močiutė darydavo mano 👍
reikes ir mums pabandyt 😀 o pas mus kaip tik vakar buvo chanakai 😀
reiks isigyt molinukus ir pasigamint
labai panašu į vadinamus čenakus, dažnai darom 😉
mmmm...labai labai patinka tokia "tusonke" 😀 tureciau tokius indukus,daznai gaminciau... tai dabar si malonuma gaunu tik pas mama 😃