Jau švintant nubudusi ir nuėjusi pažiūrėti, kur taip ilgai užtruko mama, rasdavau ją vis dar tebedirbančią.
Dabar parduotuvėse per išpardavimus galima tikrai pakankamai pigiai nusipirkti marinuotų agurkėlių, burokėlių ir visko, ko reikia šeimyniniam stalui. Bet aš galbūt mamos pavyzdžiu sekdama, jau nuo vidurio vasaros pradedu kaupti atsargas žiemai ir man būna tikrai labai smagu, kai rūsyje po truputį pilnėja lentynos.
Dabar agurkų metas. Aš juos ruošiu 3 būdais:
1 būdas - marinavimas. Į 3 ltr siklainį pridedu krapų, lauro lapų, česnako, kvapiųjų pipirų. Dedu 3 kaupinus šaukštus cukraus, 2 šaukštus druskos ir 1 šaukštelį citrinos rūgšties. Sudedu iškaitintus agurkus, užpilu verdančiu vandeniu, užsuku ir apklosčiusi palieku per naktį.
2 būdas - paraugintus agurkus iškaitinu, užverdu skystį, kuriame agurkai rūgo ir taip pat užvakuoju.
3 būdas - raugimas 5 ltr buteliuose. Nedidelius agurkėlius sudedu į 5 ltr butelį, įdedu 5 šaukštus druskos, bei ant viršaus visokiausių žalumynų, kuriuos dedam raugiant užpilu šaltu vandeniu, užsuku ir iš karto nešu į rūsį.
Įdomu, ar jūs ruošiate atsargas, ar tiesiog nueinat į parduotuvę ir turgelį ir viską ko reikia nusiperkat? O gal jums visko priruošia mama ar anyta?
As uzsaldau. Mazas supjaustai griezineliais, didelias per burokine tarka sutarkuoju. Tai ziema tik isimi is saldiklio, nei i rusi begt, nei skust nereikia. Tiesa, 5misrainiai tokios jau nebetinka, bet kiek reik misrainei, tai nusiperku. As dedavau ne i smeli, o i pjuvenas, taip maziau kirmyja, bet peliukai viena kart isisuko, tai tik pjuvenos ir liko 😃
o akip morkas ziemai ruosti , galima konservuoti?nes smelyje suvysta
as ir imaisau kai turiu pomidoru ar cukinijos. Siandien uzdariau misraine is peraugusiu agurku, morku ir svogunu. Taip pat ziema labai skanu 😀
Mes ir jau tris gurbus užvakavom 😀 darau panašiai kaip pirmas variantas, tik kartais dedu vyšnių arba serbentų lapų. Beto skanu taip marinuotos cukinijos ir patisonai 👍 Močiutė darydama vis aspirino deda, aš taip nedarau vistiek juk vaistas.
ARba pomidorus su agurkais pamaišom 👍
Cia panasus budas kaip seniau mamos raugdavo i bitonus, tik kiekis mazesnis, nes dabar seimos ne tokios gausios, tai maziau reikia 😀
apie 3 buda dar negirdejau 😉 gaila neteuriu kur laikyti visur pas mus silta neistovi ilgai 😀
ggintariuke, as agurkus sudedu i puoda, uzpilu vandeniu ir kaitinu beveik iki virimo, po to juos sudedu i stiklainius kuriuose sudeti visi prieskoniai, uzverdu kita vandeni ir uzpylus uzsuku. Dar reik gerai stiklainius pakratyti, kad istirptu druska , cukrus.
Kitos terliojasi su uzpilu, nupilu...
Kitos deda agurkus su indais i puoda ir ten verda kazkiek laiko.
Man sitoks budas paprasciausiai, maziausiai terliojimosi. Ir tikrai geri ir skanus saldziarugsciai agurkeliai gaunasi. Visiems patinka 😀 Pabandyk, nenusivilsi 😉
man patiko tas pirmas variantas, siemet pirma karta zadu ir as pameginti marinuoti agurkelius, o kaip suprasti ikaitintus agurkus? 😀
ir aš po truputį kaupiu, Judita,pasinaudojau tavo receptais,tikiuosi bus gardu
neri, as ir tik druska ir zalumynus dedu, o rauginu beveik savaite, nes mano seimyna megsta lb rugscius agurkus.
aš savo darau ,o labiausiai visiems patinka parauginti ,kaip čia antruoju būdu ,tik raugiant dedu daug česnako ir daug krapų ,aišku druskos ,daugiau nieko ,po kelių dienų pakaitinu ir uždarau .
as irgi megstu namie ruostus agurkiukus, kompotus.Db laukiu kol agurkiuku atsiras ne siltnaminiu, o tada reiks kazka mastyti😀