Šis receptukas tikriausiai ilgam ras vietą mano virtuvėje. Nes labai lengvas, greitai pagaminamas, nereikia sudėtingų produktų, viksą dažniausiai turi vietoje ir labai labai labai skanus.
Deja, kol prisiruošiau parašyti kažkodėl dalis nuotraukų iš gamybos proceso telefone kažkur dingo... Įtariu kieno dėka, bet ką padarysi, svarbu, kad liko bent kelios.
Taigi viską labai lengvai sumaišiau, sukrėčiau į formelę, apdėliojau migdolų riešutais (žemės riešutų deja, bet negaliu valgyti):
Ir viskas kepa orkaitėje, per tą laiką pasigaminau sirupiuko, vietoj citrinos skiltelės, įpyliau šiek tiek pirktinių citrinų sulčių, kurias daug kur naudoju, tad neprireikė bėgti į parduotuvę citrinos. Pyragiukas kepa, o mes su Urte sekam, kaip jam sekasi:
Ir galiausiai iškepus suliejome sirupu. Prireikė kantrybės palaukti, kol pravės:
Ir galų gale vakare po dienos darbų pasikvietę kaimynus šešiese bandėme įveikti pyragėlį. Tikrai labai skanus, bet gana saldus, tad labai taupiai valgosi ir liko dar kitai dienai prie rytinės kavos ir dar vakare terasoje prie arbatos.
Skonis labai puikus, dalis spėliojo, kad su medum, bet iš karto nustatė, kad čia koks tai turkiškas saldumynas :)
Matyt, šis kepinys tikrai pavyko...
😃 Migdolų nelupau 😀
Mano pirma mintis: kodėl tie riešutai tokie rudi?😃 Kai perskaičiau tekstą- paaiškėjo 😃