Uzbekiškas plovas su aviena, kepamas ant laužo

Uzbekiškas plovas su aviena, kepamas ant laužo

04. Jul 2012, 08:30

Nusprendžiau pasidalinti šiuo receptu ir su Jumis, Mamytės....Šis plovas kepamas ant laužo, tad ir puodas turi būti tam tinkamas.

 

Jums reikės:

aliejaus;

1500 g avienos su kauliukais;

1000 g ryžių (Basmati ilgagrūdžiai);

ciberžolės;

druskos;

kumino;

500 g morkų;

500 g svogūnų;

vandens;

3 vnt česnako.

 

Paruošimas:


Įkaitiname aliejų ir suberiam susmulkintus svogūnus. Kepiname, kol įgaus gelsvą spalvą.

Po to sudedame avieną. Avieną pjaustom pusė nykščio dydžio gabaliukais. Kepam apie 15 minučių.

Tada dedam morkas, pjaustytas lazdelėmis.

Pilam 600 ml vandens. Beriam druskos pagal skonį ir ciberžolės.

Sudedam neluptus česnakus ir viska išmaišom. Uždengiam puodą ir troškinam apie pusvalandį.

Po to česnaką reikia ištraukti, bet jo išmesti nereikia. Jį reikia nulupti ir sudėti pačioje pabaigoje. Taip atrodo ištrauktas česnakas.

Ryžius nuplauname po šiltu vandeniu ir suberiam į puodą. Nemaišom!!! Vėl uždengiam puodą ir paliekam dar 15 min.

Tada reikia suformuoti iš ryžių piramidę ir į skylutes įdėti kumino. Įpilam 300 ml vandens.

Ir dar troškinam 15 min. Vėl išmaišom, jei trūksta druskos - įberiam. Sudedam tuos nuluptus česnakus. Jei vanduo dar neišgaravęs, troškinam tol, kol išgaruos.

 

Ir štai plovas baigtas!!!

Labai skanu, o svarbiausia pats gaminimo procesas... Įtraukia ir sudomina visus. Pamėginkit, tikrai nėra sunku.

 

Sėkmės!!!

 

Nuo MK redakcijos: Ieva, super, sailė tikrai jau dabar varva :)

08. Jul 2012, 11:38

siaip trupuciuka kitaip jisai darosi 😀 bet panasiai 😀 mesyte su kaulais turi buti 😃 kepamas jisai apie 1,5-2 val 😃 ir dar aitrios pipirai 😃 ir nzn kaip lietuviskai bet ju kalba zolyte vadinasi ZIRA 😃 i visus plovus deda jie sia zolyte 😃o taip nerealus skonis plovo kazane 😃ir vandens nenauduoja 😃

04. Jul 2012, 16:05

noriu

04. Jul 2012, 09:27

Mes kepeme spiziniame puode 😀

04. Jul 2012, 08:43

Niu super 😀 👍 Įsivaizduoju, koks skanus plovas 😍

04. Jul 2012, 08:34

labai šaunus receptas, pasikartosiu mes taip pat gamtoje tokį verdam tik iš kiaulienos ir be kai kurių prieskonių, mmmmmmm, ypač man patinka tie česnakiukai😉