Vaikai ir tvarumo idėjos

Vaikai ir tvarumo idėjos

31. Dec 2020, 00:01 Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis

Sveikos, Kalėdos prabėgo taip greitai, kad net nesuprantu kaip jos taip, o štai jau tuoj ir naujieji metai. Reflektuoti 2020 dar nedrįstu, visgi dar jie nesibaigė, o per dieną gali nutikti daug dalykų. 

Bet drįsčiau išskirti vieną dalyką, kuris mūsų namuose įsigalėjo jau ir tarp vaikų. Tai žemės saugojimas,tvarumas, ekologija.  

Kaip ten sakoma, kad vaikai vartojimo įgūdžius formuoja šeimoje, bet esu tikra, kad jie formuojasi ne tik namie, bet ir aplinkoje kuri supa. Džiaugiuosi, kad vaikai iš mūsų perima rūšiavimo, antrinio panaudojimo įgūdžius, labai jautriai priima vandenynų, oro taršos problemas. Ir man rodos jie tai išjaučia kur kas labiau nei suaugę žmonės. Tarp draugų taip pat vyrauja tausojantys įpročiai, tad vaikai supranta vieni kitus ir dar kitus kiemo vaikus pamoko.

Per šiuos metus vyresnėlis tapo tikru žemės gelbėtoju, beveik ir zerowaisteriu, pradėjo pats suvokti problemas apie kurias mes dar ir nepapasakojom. O svarbiausia, kad jis ir mus namuose sudrausmina jei netyčia paliekam įjungtą šviesą, jei sesė popierių ne į tą šiukšlinę išmeta, o ir broliuką jau moko kaip reikia elgtis. Išties net ir virusui rado paaiškinimą - žemė pavargo nuo šiukšlių ir susirgo. Ir išties logiška, kas nepavargtų?

Per šiuos metus atradom tikrai puikių dalykų, kuriais ir norėsiu su jumis pasidalinti  šio įrašo tęsiniuose. Tai ir tausojančios veiklos vaikams, namų apyvokos daiktai, drabužiai ir panašiai. 

Tikiuosi jūsų namuose ši tema taip pat nėra svetima ir galėsime savo atradimais pasidalinti vieni su kitais :)

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 31. Dec 2020, 21:59

Kristina B. mes tai nesam visiškai zerowaist šeima, bet žingsnelis po žingsnelio keičiam savo įpročius ir aš dėl to labai džiaugiuosi. tikrai atrandam daug puikių dalykų, kurie mūsų namuose įsigalėjo ir ne kurių jau gyvent negalim. Smagu girdėti, kad ir pas jus šios idėjos ne svetimos, tikiuosi pasidalinsitnir savo atradimais. Po naujų įkesiu kelis teminius blogus ir lauksiu jūsų įlįspūdžių, atradimų ta tema 😀

Kristina B. Kristina B. 31. Dec 2020, 18:11

o aš irgi labai prijaučianti šitai zero waste idėjai, smagu matyti kaip ji plinta ir tampa vis priimtinesnė žmonėms. Anksčiau truputį balta varna jausdavausi 😃

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 31. Dec 2020, 16:43

Mamatest ačiū! Su artėjančiais ir jus 😀

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 31. Dec 2020, 16:17

Oj, kaip šauniai! Labai lauksiu tęsinio. Tikrai įdomi tema. Su artėjančiais Naujaisiais!