DISKUSIJA: Vaikiškam šampanui - NE! Ar pritariate?

DISKUSIJA: Vaikiškam šampanui - NE! Ar pritariate?

19. Jun 2019, 11:28 kodelcia kodelcia

Sveikos!

Pakalbėkim apie pastarųjų dienų aktualiją - draudimą įvežti, gaminti ir prekiauti vaikišku šampanu. 

Džiaugiuosi šiuo priimtu sprendimu. Net labai! Skeptikai sako, jog vaikiško šampano buvimas nežaloja vaikų sąmonės, o aš linkusi nesutikti. Pati esu patyrusi raginimų net į darželį atsinešti vaikiško šampano, nes "juk smagiausia gimtadienio dalis yra šampano šovimas!" O kodėl ne žvakučių pūtimas? Kodėl ne žaidimai? Kodėl ne dovanos, dėmesys, pabuvimas kartu? Tai va, teko pasiduoti tai žiauriai madai, nes na juk kaip kitaip- visų draugų gimtadieniai su šampanu, o mano tik su sultimis?

VALIO! 100 kartų valio! 

Pamenat, kokių reakcijų sulaukė pasiūlymas viešus renginius, šventes švęsti blaiviai? Bet žmonės priprato. Ir gerai. Sąmoningesni, protingesni, sveikesni. Gatvėse ir šventėse saugiau. Ar pastebėjote? Aš taip- mažiau girtų muštynių, mažiau nemalonių replikų, priekabiavimų.

Lenk medį, kol jaunas- sako liaudies išmintis.  Tad pastarasis sprendimas tikrai į gera. Nors aišku, yra dar daugiau tobulintinų dalykų žmonių sąmonėjimo klausimais.

Ką manote jūs, mamos?

P.s. Nuotrauka iš interneto.

ODISEJAaa ODISEJAaa 23. Jun 2019, 23:45

Pritariu! ?

kodelcia kodelcia 21. Jun 2019, 18:34

Be abejonės, viskas ateina iš šeimos, po to aplinkos. Nors mes taip pat nevartojame alkoholinių gėrimų, visgi nemažai situacijų ateina iš aplinkos ir vaikai visa tai mato. Kuo mažiau susidurs, tuo geriau. O draudimai yra gerai, nes ne visi žmonės sąmoningi.

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 20. Jun 2019, 14:04

Aš tai pritariu...mes su vyru išvis nevartojam jokio alkoholio, vaikai mato puikų pavyzdį kaip galima ir be to gyventi. Žinoma, pirniausia sąmoningumas eina iš šeimos. Bet išties man akis bado tie vaikiški šampanai...na kam jie? Taip, yra daug žaislų padedančių imituoti suaugusio žmogaus gyvenimą. Lėlės būsimiems mažiesiems tėveliams, mašinos būsimiems ir būsimoms vairuotojoms. Su tais vaikiškais suaugusių dalykais mes ruošiam vaikus ateičiai, leidžiam patirti kol dar to negali iš tiesų gauti. Bet ar norim ruošti vaikus alkoholio vartojimui? Padaryti neatskiriamą šventės atributą iššaunantį butelio kamštį? Manau tai bus apsauga tų vaikų, kurių tėvai vartoja alkoholį ir nori alkoholio vartojimą imituoti vaikų šventėse, esą vaikai pasijustų tokie dideli ir suaugę, kad net vaikišką ŠAMPANĄ, ne limonadą, o ŠAMPANĄ geria. Na bet kodėl tada nepasiūlius ir vaikiško ALAUS, vaikiško VISKIO ar vaikiškos DEGTINĖS? Va tiesiog vandenį i spalvotus stikliukus...
Nežinau... Aš tai tikrai pritariu, kad neliktų šito gėrimo kaip ir neliko šokoladinių cigarečių...

Profesionali Mama Profesionali Mama 19. Jun 2019, 22:30

Aš irgi laikausi neutraliai, nes šis draudimas mūsų aplinkos nepalietė ☺️. Per 13 metų nei karto nepirkome tokio dalyko, darželiuose, mokyklose, pas draugus irgi neteko matyti ?

Gintarep Gintarep 19. Jun 2019, 19:24

O aš nei "už", nei "prieš". Ne draudimuose esmė, o tik tėvų pavyzdyje. Ispanijoje nėra tokių draudimų, bet nėra ir visuomenės degradacijos apraiškų. Tad pačioje kultūroje esmė...