Vaikystės Velykos su paslėptais batais

Vaikystės Velykos su paslėptais batais

05. Apr 2017, 15:36 Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis

Sveikos, mielosios :)

Mamų paraginta kiek pavėluotai dalinuosi savo vaikystės Velykomis :) Kadangi velykos nenumaldomai artėja tai ir pasakojimus apie jas skaityti labai įdomu. Taigi kokios tos mano vaikystės Velykos?

Kai pagalvoju, nesieju jų su atostogomis mokykloje ar apskritai su mokykliniu amžiumi. Patys gražiausi prisiminimai iš tos tikros vaikystės, kai turėjau prabangą būti tiesiog vaikas :)

Pamenu saulėtas Velykas...su sese, jau su trumparankovėmis suknelėmis, ėjom į kiemą skinti žolynų kiaušinių marginimui. Marginimas būdavo tokia didelė šventė! Margindavome su svogūnų laiškais ir gėlėmis bei mano mylimiausiu būdu - vašku. Dailininkė iš manęs buvo nekokia, bet marginimo atrakcija visad gaudavo 10 balų :)
Net nežinau ar man labiau patikdavo marginti ar tai, kad visa šeima susėsdavom ir būdavom visi kartu, jausmas panašus lyg Kalėdų eglutę puoštum :D

O štai kas įdomiausia Velykose, tai rytas :D Pas mus Velykų bobutė taip paprastai neateidavo ir dovanų po medeliu nepalikdavo. Mūsų bobutė pokštininkė - ji paslėpdavo batus. O batuose dovanėlės, tad skubėdavom ieškoti. Būdavo nerandi, o jie panosėj, būdavo kur aukščiau pakelti ar į orkaitę įkišti...sykį ieškojom visuose namuose, bet nepažiūrėjom ten, kur jie būna įprastai :D Labai smagi atrakcija! :)

Na, o po dovanėlių žinoma pusryčiai ir kiečiausio kiaušinio žaidimas :) Kiaušinių ridenimas :)  Visa kita kaip ir įprasta, tik ta mūsų bobutė man Velykas visad padarydavo kažkuo ypatingas :) Tad dabar tą pačią bobutę kviečiame ir savo vaikams :)

Štai tokios mano vaikystės Velykos :)

Skaistė, Raudonas balionėlis;)

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 09. Apr 2017, 18:56 Vytulka

Na, kai ta tradicija mano tėvų sugalvota tai nelabai kas ir girdėjo 😃 Bet štai ėmiau ir pasidalinau su visais, gal kam irgi smagu bus tokie rytai be batų 😃

Oho!!! Tikrai smagi tradicija 😃

Vytulka Vytulka 06. Apr 2017, 14:14

Oho kaip smagiai, reiks ir mums paslėpti batus. Tokios tradicijis dar nebuvau girdėjusi. 👍😀

EElžbieta EElžbieta 06. Apr 2017, 13:30

Kaip šauniai, o aš labai smagiai prisimenu Velykų pirmadienius, vadinam šlapiaisiais pirmadieniais, nes purkšdavome vieni kitus vandeniu 😀

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 05. Apr 2017, 23:09 saisai

Tikrai smagu! O dar smagiau kai tos tradicijos pagyvina šventes ir vaikams jos tampa daug linkdmesnės 😀

saisai saisai 05. Apr 2017, 21:44

Šaunu turėti šeimyninių tradicijų 😀 Batai valdo!