Ar esate smaguriavę varškės tortą, o tiksliau - varškės piramidę? Aleksandra kviečia pasivaišinti.
Reikės:
Varškės 500-800 g
Grietinės 500-800 g
Grietinėlės 500 g
Sausainukai (minkšti) 800 g
Cukraus
Želatinas + pienas (galima vandens).
Bananas.
Želatiną užpilame pienu.
Grietinę išsukame su varške ir cukrumi, pridedame išplaktą grietinėlę - viską išmaišome.
Išbrinkusį želatiną statome ant dubens su karštu vandeniu, kad želatinas išsilydytų.
Želatiną sumaišome su varškės mase.
Torto formą išklojame maistine plėvele.
Supjaustome štai taip sausainukus (į 3-4 dalis) ir išklojame jais torto formą.
Supjaustome bananus ir išdėliojame ant sausainukų.
Užpilame varškės mase.
Padarome torto pagrindą - išdėliojame ant varškės masės supjaustytus bananus ir sausainukus.
Tortą uždengiame maistine plėvele, uždengiama lėkšte ir įdedame į šaldytuvą 2 valandom (nakčiai idealu).
Papuošiame tortą grietinėle ir torto dekoru.
Išplakame grietinėlę.
Tortą išverčiame atsargiai ant lėkštės.
Tortą ištepame grietinėle ir specialia mentele išlyginame.
Skanaus!
reiks pabandyti, labai skaniai atrodo 😀
idėja nebloga,bet nedėčiau bananų,kadangi jų nemėgstu😀šiaip vaizdas gražus,viliojantis😀