Puikus patiekalas vaikams, o ir suaugusiems, mėgstantiems patiekalus iš varškės.
Reikia kukuliukams:
600 gramų varškės
2 kiaušinių
3 šaukštai cukraus
4-5 šaukštai miltų
Reikia užpilui:
400 gramų grietinės
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai miltų
aguonų (jei mėgstate)
Kaip gaminti?
Iš produktų, skirtų kukuliukams, suminkome tešlą, kuri neliptų prie rankų.
Iš jos padarome mažus rutuliukus.
Dedame į puodą su verdančiu vandeniu ir išverdame.
Vos tik rutuliukai puode pakyla į viršų, juos išsemiame ir dedame į skardą, pateptą sviestu.
Produktus, skirtus užpilui, išplakame.
Užpilame ant kukuliukų ir šauname į orkaitę ~30 minučių kepti.
Šį receptą "Maminklub" atsiuntusi Natalija ( originalas -www.maminklub.lv) sako, kad dukrytė mėgsta be užpilo, tik kukuliukus, o vyras - su. Taigi, galima valgyti ir taip, ir anaip.
Skanaus!
🌷