Vasaros atradimas - šaltanosiai

Vasaros atradimas - šaltanosiai

16. Jul 2019, 09:55 Kristina B. Kristina B.

Jau prasidėjo vyšnios ir anyta man jų priskynė beveik pilną kibirą. Mums patinka vyšnios, išsikepam pyragą su vyšniom ir kompotuką išsiverdam, bet neseniai atradau dar vieną puikų receptą - šaltanosiai. Tradiciškai jie daromi su mėlynėm, bet aš darau su vyšniom. Vaikystėje tokių nedarydavo nei mano, nei vyro mama, tad galvojau bus mums neįprastas skonis, bet taip pamėgome, kad tai jau tapo tradicinis vasaros patiekalas mūsų namuose.

Taigi, pirmiausia pasiruošiame vyšnias. Iš jų reikia išimti kauliukus, užpilti trupučiu cukraus ir manų kruopom (kad sugertų drėgmės perteklių).

Tada pasiruošiame koldūnų tešlą (aš darau iš 3 stiklinių miltų, stiklinės verdančio vandens ir 5-6 šaukštų aliejaus, aišku žiupsnelis druskos). Tešlai išspausti naudoju sausainių formeles.

Tada dedame į vidų vyšnias (telpa dvi -trys, priklausomai nuo to, kokio dydžio norite) ir formuojame kraštelį. Greičiau užspausti šakute, bet galima ir sukti dailų kraštelį. Skanu ir taip, ir taip :)

Galima arba iš karto virti, arba užsišaldyti. Jie skanūs ir šilti, ir šalti, tad tinka ir į iškylą vežtis. Galima valgyti be nieko arba su padažu (aš valgau su grietinės padažu, bet jis irgi gali būti kitoks, pvz vanilinis).

Skanaus!

ODISEJAaa ODISEJAaa 16. Jul 2019, 17:32

Neteko nieko panašaus valgyti☺ reikės pamėginti?

kristuliuuxx kristuliuuxx 16. Jul 2019, 13:57

Primena vaikyste ? močiutė juos virdavo, labai skanu ?