VASAROS GIDAS. Auksinio elnio dvaras

VASAROS GIDAS. Auksinio elnio dvaras

19. Jun 2019, 22:01 jaldija jaldija

Dalyvaukite projekte VASAROS GIDAS!

Mėgstam keliauti po Lietuvą ir atrasti tokius kampelius, kuriuose apsilankius norėtųsi sugrįžti dar kartą, arba į kuriuos nuvykti rekomenduotume ir kitiems.
Tokia vieta yra Auksinio elnio dvaras.
Dvaras įsikūręs Luokės seniūnijoje, Rapalių kaime, Telšių rajone.

Tai kaimo turizmo sodyba, kurioje galima pailsėti ilgesnį laiką, galima švęsti šventes ir galima tiesiog apsilankyti ir pasivaikščioti.
Sodyba įsikūrė maždaug prieš 10 metų, pirmiausia buvo pastatytas restorano pastatas, greitai “išdygo” kiti, buvo įrengtas skulptūrų parkas, net du muziejai.Teritorija didelė ir erdvi užima apie 8 hektarus.
Pačiame parke tvenkinyje galima pamaitinti milžiniškus karpius, pakalbinti gražuoles alpakas. o netoliese yra ir elnių bei danielių aptvarai.
Teritorija gražiai sutvarkyta, takeliai išgrįsti akmenimis arba lentutėmis, todėl lengva vaikštinėti ir stumiant vežimėlį.




Suoliukų pailsėtii gal ir trūksta, bet prisėsti galima čia pat ant pievutės, todėl rekomenduotina su savimi turėti patiesaliuką.
Metalinės skulptūros gražesnės viena už kitą ir visos įspūdingo dydžio. Norint visas apžiūrėti reikia pasivaikščioti , nes jos išsidėsčiusios visoje parko teritorijoje.
Ir tai dar tikrai ne viskas ką galima pamatyti šiame dvare.







Dar galima apsilankyti net dviejuose muziejuose.
RAGŲ MUZIEJUS
Jį dar galima pavadinti medžioklės trofėjų muziejumi. Nors kaip pasakojo mus lydėjęs savininkų sūnus, ne visi ragai sumedžiotų gyvūnų, daug jų yra ir ūkyje auginamų elnių.
Nesižaviu medžiokle, bet įdomu buvo apžiūrinėti ragus. O vienetiniai dirbiniai iš ragų taip pat labai gražūs.

Dar didesnį įspūdį paliko SENOVINIŲ MOTOCIKLŲ MUZIEJUS
Sodybos savininkas baikeris, ko gero tai viena priežasčių, dėl kurių čia įsikūrė šis muziejus. Tai yra didžiausias tokio tipo muziejus pabaltyje.Eksponatų yra apie 50, kiekvienas sutvarkytas, išblizgintas ir važiuojantis. Tik vienas, medinis, nevažiuoja. Prie kiekvieno yra lentelė su pagaminimo metais ir šalimi.
Seniausias modelis pagamintas 1894 metais, Vokietijoje. Jis  ypatingas tuo, kad varomas tepalais jo mechanizmas panašus į traukinių garvežio.
Jei jau  mane sužavėjo šios išskirtinės transporto priemonės, tai reikia įsivaizduoti, kaip tai patiko mano vyriškai kompanijai. O dar mūsų palydovas, šeimininkų sūnus, viską mielai aprodė ir paaiškino. Ateityje šis muziejus bus perkeltas į Telšius ir tai bus ne tik motociklų, bet ir senovinių automobilių muziejus.




Tokio tipo ekskursija kaip mūsų suaugusiam žmogui kainuoja 6 eurus
vaikui 3
iki 5 metų vaikams nemokama.
Išalkus galima pasisotinti vietiniame restorane, tik rekomenduojama patiekalus užsisakyti  atvykus, o tada eiti pasivaikščioti.
Dėl išsamesnės informacijos galima kreiptis telefonu  86403216


Labai džiaugiamės atradę šią gražią vietą, kurioje įdomu ir, kurioje labai malonūs šeimininkai.
 

floryte floryte 26. Jun 2019, 15:51

O jau tų skulptūrų savitumas! Įdomi vieta.

kodelcia kodelcia 22. Jun 2019, 09:05

Išties įdomi vieta. Žymiuosi!

Gintarep Gintarep 20. Jun 2019, 15:24

Oi, kokių nuostabių grožių Jūs atradote. Ačiū, kad dalinatės. Gal ir mums pavyks išvysti, o jei ne, tai jau Jūsų dėka daug ką pamačiau