VASAROS GIDAS. Botanikos sodas

VASAROS GIDAS. Botanikos sodas

01. Jul 2019, 16:53 Profesionali Mama Profesionali Mama

VDU Botanikos sodas Kaune – ir mažiems, ir dideliems gamtos mylėtojams! 

Adresas: Ž. E. Žilibero g. 6, 46324, Kaunas. 

Darbo laikas: I–VII 9.00–20.00 val. 

Bilieto kaina suaugusiam – 3 Eur, vaikams iki 6 metų nemokamai, vaikams nuo 6 m., neįgaliesiems ir senjorams – 1 Eur. 

Tai nuostabus gamtos ir žalumos pasaulis miesto viduryje, rekomenduoju apsilankyti kiekvienai šeimai. Botanikos sodas yra įsikūręs Aleksote, Fredos pašonėje. Parką galima pasiekti 20, 32, 35 autobusais, dviračiais arba automobiliu. Kai pamatysite metalinę tvorą su užrašais, vadinasi sodas jau čia pat.

Parkas labai didelis, todėl neskubiam, su pasiilsėjimais pasivaikščiojimui galima paskirti pusę dienos. O jei oras nelietingas, galima atsinešti užkandžių, dekutį ir netgi surengti pikniką po medžiais. 

Kiekvienu metu žydi vis kiti augalai, todėl prieš planuojant kelionę, VDU Botanikos sodo interneto svetainėje galima pasižiūrėti žydėjimo kalendorių. Tuo metu kai lankėmės, buvo pats rožių žydėjimo pikas. Akimirkomis iš žydėjimo jau dalinausi, jas pamatyti galite čia: https://mamyciuklubas.lt/moteru-klubas/roze-geliu-karaliene-56051/

O gėrėtis rožių žiedais galima atsisėdus ant suoliukų. 

Botanikos sode dar galima pamatyti ąžuolų giraitę, šimtakojį vikšrą, uoginių kolekciją „Uoga”, riešutmedžių giraitę, bei daug įvairiausių augalų kolekcijų. Didžiausioje oranžerijoje Lietuvoje įsikūrę daugybė tropinių augalų.

Kiekvienas augalas turi kortelę su savo „vardu”, t.y. botaniniu pavadinimu. 

Jau tapo įprasta, kad šiame sode vyksta įvairūs renginiai, vedamos paskaitos. Mūsų apsilankymo metu vyko Emilijos Petrauskienės fotografijų paroda „Sidabrinis sodas”.

Prieš vykstant į botanikos sodą, patarčiau parsisiųsti mobiliąją programėlę „Botanikos sodai”. Tai tarsi virtualus gidas ir labai palengvina tyrinėjant parko objektus. 

Patarimai:

  • Naminiai gyvūnai neįleidžiami. 
  • Po teritoriją važinėti su dviračiais draudžiama.
  • Prie kasos yra kioskelis, kuriame galima nusipirkti kavos, gėrimų ir užkandžių.
  • Turėti patogią avalynę ir galvos apdangalą nuo saulės. 
jaldija jaldija 01. Jul 2019, 20:54

Tikrai labai gražu ten

Profesionali Mama Profesionali Mama 01. Jul 2019, 20:37

Man tai labai patinka, kad vaikams iki 6 metų nemokamai ☺️ . O dėl grožio, tai iš tiesų, ten nuvažiavęs pasijunti lyg būtum už 1000 km nuo namų, tokia ten ypatinga aura ?

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 01. Jul 2019, 20:07

Kaune pigiau nei Vilniuje ? o šiaip labai gražu!