VASAROS GIDAS. Tenerifė, į kurią norisi dar ir dar...

VASAROS GIDAS. Tenerifė, į kurią norisi dar ir dar...

19. Jun 2019, 10:21 Gintarep Gintarep

Dalyvaukite projekte VASAROS GIDAS!

Esame kelionių-išvykų gurmanai. Daug kur esame buvę, daug ką esame įsimylėję, bet norėčiau pristatyti mūsų didžiąją meilę – Tenerifę.

Vėl mes sveikinamės iš jos. Jai mes ištikimi kelis dešimtmečius .Kas dar nebuvo, tikrai siūlau pamatyti Tenerifę, nes ji vis kitokia, vis kaskart naujai atrandama. https://mamyciuklubas.lt/moteru-klubas/o-juk-svajones-kartais-pavirsta-realybe-45786/

Dabar net realybės šou "Sala" pažiūriu, nes ten mylimi, atrasti vis ir vis nauji, dar nematyti atradimai. Todėl naudojamės ekrane pamatytais vaizdais ir lekiame juos išvysti realiai.

Sala nėra didelė, bet unikali tuo, kad jei viename kampe lyja, tai per keliasdešimt minučių galima nuvykti į amžinai nelyjantį kampą ir degintis. Galima ištisus metus maudytis vandenyne, kurio pakrantė ir smėliukas įvairios struktūros ir spalvos.

Ištisus metus čia galima  valgyti daržoves ir vaisius, net kaktusų vaisius išmokome nusiskinti (oi, kiek vargo ir kančių patyrėme, kol išmokome).

Prisigaminti delikačių patiekalų.

Čia nesunegalavus, galima neiti į vaistinę, o lėkti į gamtą bei prisirinkti reikiamų vaistažolių. Dieviname eukalipto arbatėlę, kuri ne tik skani, bet ir kaip vaistas.

Į šią salą ištisus metus nereikia vežtis striukių (nebent jei žiemą norėsime įsikelti į Teidę-aukščiausią Ispanijos kalną). Teidė lyg Marsas https://mamyciuklubas.lt/moteru-klubas/marsas-ne-cia-menulis-49703/

 

O tas, kas sakys kad brangu, atsakysiu, kad Palangoje kokius šešis-aštuonis kartus brangiau. https://www.facebook.com/Puerto-De-Santiago-Canarias-Spain-1555588104740739/photos/?tab=album&album_id=1576414909324725

Tiesa, skrydis būna ne tiesioginis, bet kai vežiesi tik kuprinytę, nėra baisu ir persėdimai. Mes persėdame Madrido oro uoste.

Mes pamėgome Puerto de Santiago miestuką. Iš balkono atsiveria ne tik svaiginantis vaizdas, bet ir garsas. Būdami apartamentuose galime stebėti eisenas, vandens sporto varžybas ir kitokias įdomybes https://mamyciuklubas.lt/moteru-klubas/lyg-vip-lozeje-53698/

Net maistas būna tokiame vaizde skanesnis, kurį stengiamės patys gamintis, nors už kelių žingsnių nerealiai puikus restoranas.

Čia taip gera, kad net norisi grįžti vis ir vis. Atrodo pasakočiau ir pasakočiau savo patirtus pojūčius, bet gal nesikartosiu, o tiesiog įkelsiu ankstesnį reportažą. Jis labiau įtikins, kad čia tikras Rojaus kampelis, amžinas pavasaris.

https://mamyciuklubas.lt/moteru-klubas/ech-na-ir-svaiginantis-zodis-kelione-45333/

Ši sala draugiška vaikams, jų tėvams ir seneliams. „Siam“ vandens parkas, pripažintas geriausias Pasaulyje. O dar kiek kitokių parkų: Loro parkas, Džiunglių parkas, Nacionaliniai parkai 

ar šiaip pažintiniai takai tiek kalnuose,

tiek žemiau.

Mes čia turime ir draugų,

pomėgių,

ir mėgiamų patiekalų.

https://mamyciuklubas.lt/moteru-klubas/na-ir-kaip-atrodo-tas-tobulas-seimos-poilsis-45391/

Turbūt pagalvojote, kad šiai kelionei reikia daug visko vežtis?

https://mamyciuklubas.lt/vaikas/undineles-kraunasi-lagamina-i-papludimi-50030/

Mes važiuojame su rankiniu bagažu (kuprinytė-šaltkrepšis.). Rankšluosčių į Tenerifę nesivežame, nes yra apartamentuose. Renkamės apartamentus, kad būtų su virtuvėle ir žinoma skalbimo mašina. Drabužiai greitai džiūsta, tai galima (iš bėdos) turėti ir vieną maikelę, bet kadangi jos užima mažai vietos, įsimetame kelias.

 

jaldija jaldija 22. Jun 2019, 00:37

Svajojame aplankyti šią pasakišką šalį. Galbūt svajonės kada nors išsipildys.
Džiugu paskaityti jūsų kelionių patirtis.