Vasaros gidas. Vinetu kaimas.

Vasaros gidas. Vinetu kaimas.

05. Aug 2019, 08:10 Kristina B. Kristina B.

Jei prie jūros važiuotumėte per Kretingą, tai visai šalia yra Vinetu kaimas. Kadangi Kretingos žiemos sode esame buvę, šį kartą nutarėme aplankyti būtent jį.

Įėjimas mokamas (suaugusiems 4 eur, vaikams – 2), pasitinka labai malonūs „indėnai“ ir „indėnės“. Galima apžiūrėti tipius, pašaudyti iš lanko, persmeigti ietimi žvėrį ar pagauti buivolą lasu. Įrengta vaikų žaidimų aikštelė. Viskas padaryta iš medžio, virvių ir kelių padangų, man patiko, kad išlaikyta tokia gamtai draugiška aplinka. Prie objektų įrengtos informacinės lentelės, tad visada aišku kam tas objektas skirtas ir kas tai per daiktas. Ganosi kelios ožkos, yra vištų, avių aptvarėliai, keli žirgai. Juos visus galima pakalbinti ir paglostyti.

Beje, šioje vietoje galima ir nakvoti. Tada kartu įeina ir programa su būgnais ir kliūtimis. Turėtų būti smagu, tik mano vyras į tokias avantiūras nelinkęs, tai man nepavyko jo įkalbėti, bet kiek mačiau, tai turėtų labai patikti vaikams, o ypač berniukams. Mane sužavėjo viena kliūtis: reikia pereiti rąstą, permestą per vandens telkinuką.  Mano dičkis perėjo, tačiau aš – išsigandau, nors ten ir įkritus negilu. Pasijutau tikra miestiete :D

Vinetu kaime yra ir nedidelis muziejus, kurio šeimininkė maloniai papasakojo apie eksponatus. Apžiūrėjome ir tomahauką, ir siuvinėtus batus, ir plunksnų karūnas, taikos pypkes ir kitus dalykus. Jų ten gana daug.

Jei pavargote, galima pagulėti hamake.

Jei išalkote, pavalgyti vietinėje kavinukėje. Žinoma, prieš valgį, o kai kam ir po jo, būtina nusiplauti rankas. Tai savaime šauni atrakcija: iš šulinio prisipilti vandens į bakelį ir tik tada gali nusiplauti. Vaikams, nemačiusiems kaimo, patiko.

 Kavinėje  pateikiami takos – tikriausiai jį galima pavadinti indėniška duona su priedais.  Gali būti saldus ir nesaldus variantas. Vyriškiai rinkosi saldų, aš su sūriu. Rekomenduoju su cinamonu – skanus. Su sūriu man irgi labai patiko. Ganėtinai sotūs. Laaabai skani vietinė gira.

Jei kam netoli – puiki vieta švęsti gimtadienius ar išsiųsti vaiką į stovyklą. O kam toli, būtinai atvažiuoti bent pabūti, o gal ir su nakvyne. Mums labai patiko, todėl drąsiai rekomenduojame.