VASAROS GIDAS. Žiegždrių geologinis takas

VASAROS GIDAS. Žiegždrių geologinis takas

11. Jul 2019, 10:07 Profesionali Mama Profesionali Mama

Adresas: Žiegždriai, Kauno raj.
Ilgis 1,6 km. apie 60 min. pėsčiomis
Nemokamas

Šis takas yra įrengtas Kauno marių regioniniame parke ir eina palei kairiąją marių pakrantę. Juo keliauti nenuobodu – jis tai kyla aukštyn, tai leidžiasi žemyn, todėl kojas pramiklinti tikrai teks. Užtat akis galima paganyti į pakrantę išraižiusius įspūdingus skardžius. Turėkite omenyje, kad didžiąją kelio dalį sudaro laiptai ir laipteliai, todėl su vežimėliais keliauti ne itin patogu.

Pats pavadinimas iš karto sufleruoja, kad pasivaikščiojimo metu bus galima susipažinti su Kauno marių geologija. Geologija – mokslas apie žemę, jos susidarymą, istoriją ir sandarą. Stabtelėkite prie informacinių stendų, kurie yra įrengti tam tikrose tako atkarpose – sužinosite daug įdomios ir naujos informacijos. Atvykus čia, galima sakyti, jog nušausite du zuikius iš karto: pasigrožėsite laukine, prieš daug metų „užkonservuota” gamta ir apturėsite edukacinę patirtį visai šeimai.

Patarčiau kelionę pradėti nuo pabaigos, kadangi čia yra patogesnė ir erdvesnė automobilių stovėjimo aikštelė. Ją rasti nesudėtinga: ties Žiegždriais, V. Kuloko žirgynu yra nuoroda į tako pabaigą. Pirmasis objektas – Kalniškių konglomeratų atodanga. Jos pavadinimas kilęs iš Kauno marių dugne likusio (užlieto) Kalniškės kaimo. Ją sudaro žiojėjančios uolos ir atsidengę uolienų sluoksniai.

Toliau keliaujant taku, vis atsiveria nuostabios panoramos į Kauno marias.

Lankytojų patogumui įrengtos poilsiavietės su suoliukais ir stalais, o vaikams labai patiks sukamos kortelės mozaikos su informacija apie vietinę Žiegždrių gamtą.

Ant turėklų yra pritaikytos kilpelės varpeliams. Kiekvienas gali pasigrožėti kabančiais varpeliais ar netgi pakabinti savąjį. Ši idėja buvo sugalvota pažymint Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio progą. O pučiant marių vėjams, takas pavirsta skambančia kelione į praeitį.

Profesionali Mama Profesionali Mama 11. Jul 2019, 22:49

Tikrai buvo įdomu ir verta praeiti šiuo taku ☺️

jaldija jaldija 11. Jul 2019, 20:50

ooo, ir mums čia patiktų...
Reikia įtraukti į norų sąrašą.
Ačiū už pasidalinimą

Kristina B. Kristina B. 11. Jul 2019, 18:49

O, ačiū, skamba įdomiai 😀

Profesionali Mama Profesionali Mama 11. Jul 2019, 13:01

Tikrai, visko yra gamtos mylėtojams ☺️?

floryte floryte 11. Jul 2019, 12:39

Koks smagus takas: ir vandens, ir uolienų, ir miško yra :-).