Savaitgalis! Tas jau nuo ryto jauciasi musu virtuveje. Siryt vel musu pusrycius lydi vasaros skoniu karalius- ARBUZAS. Kvieciame Jus paragauti
Arbuzo zele
Mums reikejo:
Apie 1kg arbuzo
1Citrinos
1-2valgomoju saukstu zelatinos
4arbatiniu sauksteliu cukraus
Papuosimui pasiruosem metu lapeliu
Pirmiausia pasiruosiam zelatina-ja istirpinam maisydami karstam virintam puseje puodelio vandens. Arbuza supjaustem gabaliukais ir sutrynem bulviu trintuvu, supylem cukru. Citrina nuplikem karstu vandeniu ir ja perpjove pusiau isspaudem sultis i dubenyje,kuriame jau buvo sutrintas arbuzas sumaisytas su cukrumi. Mase supyleme I puoda ir pasildeme.I pasildyta mase supyleme paruosta zelatina ir maisydami dar pasildome,bet ne iki uzvirimo. Sitaip paruosta zele supilsteme I puodelis,palikom atvesti ir nakciai idejom I saldytuva.Ryte sveikas ,skanus ir gaivinantis desertas jau paruostas.
Tik mazi nekantrus valgytojai taip sukiojosi,kad arbuzo zele taip ir liko nepuosta metu lapeliais.
SKANAUS SAVAITGALIO IR JUMS ,MAZIEJI IR DIDELI SMALIZIAI !
Tikrai puiki idėja!!! 😀
Labai gera ideja 👍