Vengriškų slyvų uogienė ir kompotas

Vengriškų slyvų uogienė ir kompotas

20. Sep 2010, 12:00

 

Šįkart vengriškų slyvų kompotas ir uogienė. Kadangi šios daug saldesnės, nei kronkledai, ir nerūgščios.


 

Uogienei reikės:

 

15 litrų uogų;

 

5 kg cukraus.

 

 

 

Uogas nuplauti, iškaulyti ir sudėjus į puodą užberti cukrumi. Jei norite, kad daugiau suvirtų, kaiskite greičiau, jei norite, kad daugiau liktų gabaliukų, palikite pastovėti per naktį, kad susicukruotų.

 

 

Tada užkaiskite ir pavirus vėl išjunkite, leiskite vėsti porą valandų, tada virkite iki galo.

 

 

Dėkite į iškaitintus stiklainius ir viskas.

 

Skanių žiemos patiekalų gardintų uogiene.

 

 

Kompotas:

 

Uogas pakaitinti verdančiame vandenyje, tada dėti į stiklainius, į likusį skystį dėti cukrų ir užvirinti, tada paruoštu sirupu užpilti ir užsukti stiklainius.

 

 

Apvožti ir palikti per naktį.

 

 

 

Beje, vožiant turi nesiužgirdėti išeinančio oro, antraip kompotas nestovės ilgai.

 

 

 

Skanaus!

 

 

 

Roberta

20. Sep 2010, 14:52

Regis tik kompotas foto matyti, neįsikėlė matau uogienės 😃

20. Sep 2010, 13:07

Liuks😀

20. Sep 2010, 12:28

jami ,jami megstu slyvas 😃 jau visa savo uogienes stiklainiuka islaizyti baigiu 😃