Ventspilis - šeimai draugiškas miestas

Ventspilis - šeimai draugiškas miestas

23. Jul 2019, 17:00 lina.jo lina.jo

Ventspilyje lankėmės pirmą kartą. Keliavome paskutinį gegužės savaitgalį, todėl dėl kai kurių aspektų - šiek tiek ankstokai, na, ir vasara dar nepavadinsi, tačiau į vasaros gidą šį miestą įtraukti privalu. Keliavome su dviem vaikais, mergaitei 3,5 metukų, berniukui 1 metukai ir 9 mėn. Važiavome automobiliu iš Klaipėdos. 

Vykome iš anksto įsigytomis dviems nakvynėms, pirkome kuponą už 99 eurus, į kurio kainą įskaičiuotos dvi naktys viešbutyje su pusryčiais ir vienas apsilankymas vandens pramogų parke.  Kadangi oras dar nelepino ir progos pasipliuškenti paplūdimyje nebuvo, vandens parko pramogomis pasinaudojome papildomai ir kitą dieną. Beje, už labai gerą kainą : dvi valandos maudynių kainavo 16 eurų (po 7eurus suaugusiems, po 1 eurą vaikams). Taip pat maloniai nustebino kainos šalia vandens parko esančioje kavinukėje, kur užkandžiai, gėrimai ar saldumynai neviršijo įprastos prekybos centrų kainos. 

Vėsokas oras privalumas tada, kai norisi pakeliauti, apžiūrėti miesto įdomybes. Maršrutą susidėliojome šiek tiek dar namuose, o pasikoregavome būdami viešbutyje, pasinaudoję skrajutėmis turistams. 

Atvykę iki viešbučio supratome, kad apsistosime priešais vieną gražiausių Ventspilio aikščių - tai Didžioji aikštė ir fontanas "Fregata "Banginis". Labai graži, užburianti vieta,  skleidžianti rūką, tarsi dūmų užsklanda, tradiciškai šalia yra spalvotų karvučių žaidimų aikštelė. Ši vieta būtų tikras rojus karštą vasaros dieną.

Didžiąją laiko dalį praleidome vaikų miestelyje, tai labai didelis parkas su begale įvairaus sudėtingumo žaidimų aikštelių, nuo pačių mažiausių iki didžiausių. Gaila, kad tuo metu dar nedirbo parke esanti picerija, todėl užkandžių keliavome į netoliese esantį prekybos centrą. 

Po vaikų pietų miego pasivaikščiodavome mieste, vakarais vyko koncertai, renginiai, juose sutikome animatorių, vaikai gavo balionų. Tikrai šventiška atmosfera, beje, visur minima, kad šventės vaikams čia vyksta kiekvieną sekmadienį. 

Mažiau apžvelgta vieta liko pats Ventspilio pajūris, paplūdimiai. Čia tik pasivaikščiojome molu, įkopėme į apžvalgos bokštą, pasėdėjome įspūdingame krėsle, tačiau pažadėjome sau ir vaikams, kad dar būtinai sugrįšime kai bus šiltesnis oras. 

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 26. Jul 2019, 12:05

Mes jau senokai buvom. Prieš du metus. Tikrai pritariu, labai gera vieta atostogauti šeimai!

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 26. Jul 2019, 11:59

Buvom ir mes pernai Ventspilyje, ir ta Pepė aplankyta 😃 Žadėjom sugrįžti ir šiemet, bet jau nukelsim kitiems metams. Mes ten per tris dienas visko nespėjom apeiti, o taip norisi viską pamatyt 😀

Gintarep Gintarep 25. Jul 2019, 19:08

Nuostabu!

Dovilė 1991 Dovilė 1991 25. Jul 2019, 08:31

Mes pernai vasarą buvom! Tikrai nuostabus miestas šeimoms! 😀