Versli mama Akvilė: "Nesitikėkite greito uždarbio, geriau mažais žingsneliais, bet užtikrintai" +KONKURSAS

Versli mama Akvilė: "Nesitikėkite greito uždarbio, geriau mažais žingsneliais, bet užtikrintai" +KONKURSAS

29. Apr 2014, 12:03 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Kiekviena mama savo mažyliui noriu pačių geriausių, švelniausių ir natūraliausių dalykų. Ne išimtis ir kaunietė Akvilė Margelienė, tik jos noras ėmė ir išaugo į sėkmingą verslą. Interviu pabaigoje - konkursas, kuriame galėsite laimėti kai ką labai labai naudingo mažyliams.

20140429095053-66270.jpg

- Prieš kiek metų ir kaip gimė "Naturela" idėja prekiauti natūralia kosmetika, namų priemonėmis?

- Kai į mūsų šeimą pasibeldė dar vienas vaikutis, augant dukrytei po truputį pradėjo knibždėti mintis imtis savo veiklos, artimos širdžiai, savo šeimai, sau... Naturela.lt parduotuvėlės gimimas sutapo su dukrytės pirmuoju gimtadieniu. Tad prieš 3,5 metų paleidom į pasaulį dar vieną savo kūrinį - natūralios kosmetikos e-parduotuvę. Auginant vaikus norėjosi savo šeimai sukurti jaukią, saugią ir sveiką aplinką. Dukrytės odelė buvo jautri, todėl ieškojom kuo natūralesnių priemonių sausai odelei pagelbėti. Ir atradom, išbandėm, susigyvenom su jomis. Taip gimė idėja pasiūlyti ir kitiems atrastus gamtos produktus - natūralūs nerafinuoti aliejai, sviestai, moliai daro stebuklus!

- Dabar ekologiškų krautuvių - kiek tik nori, bet tuomet jos buvo retesnės. Nebaisu buvo "nerti" ne į tokią populiarią sritį?

- Tuo metu svarbiausia buvo suteikti naudą, pasiūlyti išeitį žmonėms, ieškantiems to paties, ko ieškojome mes - natūralių priemonių jautriai, alergiškai vaikų ir suaugusiųjų odai, žmonėms, propaguojantiems sveiką gyvenimo būdą, tausojantiems aplinką ir save. Šį žingsnį žengėme drąsiai ir užtikrintai, nes tai, ką siūlome savo klientams, išbandome bei naudojame patys. Džiaugiamės, jog ši rinka plečiasi, žmonės ieško natūralumo, atsisako pavojingų sveikatai priemonių, skaito produktų sudėtis, saugo save bei savo šeimą. Tai paskata dirbti ir eiti į priekį teisingu keliu.

20140429100155-87169.jpg

- Kaip ir kur ieškojote tiekėjų, ar buvo sunku prisikalbinti? 

- Ši rinka ypatinga tuo, jog tai nėra masinė, komercinė gavyba. Todėl ir paprastesnis, neoficialus bendravimas su partneriais. Šie produktai - tai daug meilės, rankų darbo, daug teigiamos energijos sukaupti kūriniai, tai, ką užaugino gamta ir prisilietė žmogaus rankos. Su tiekėjais tvyro labai draugiški santykiai, tvirta partnerystė, pasidaliname patirtimi, išbandymais, naujienomis. Vieni kitus suradome toje pačioje internetinėje erdvėje, dalyvaudami renginiuose, mugėse. Kartu dirbdami kuriame gražesnį pasaulį, klientui suteikiame daugiau galimybių.

- Kaip gimė pavadinimas? Kas jį sugalvojo?

- Pavadinimas tiesiog taip ir gimė, "natūraliai" (juokiasi). Norėjosi lengvo, paprasto pavadinimo, susijusio su natūralumu. Niekas daugiau taip ir neprilipo, kaip Naturela.lt.

- Ar dirbote visur viena ar turėjote pagalbininkų? Kiek dabar žmonių dirba prie šios verslo? 

- Prie šio projekto nuo pat pradžių dirbome kartu su vyru. Jis mano patarėjas, motyvuotojas, bet kokiu iškilusiu klausimu pasitariam kartu. Iki šiol taip ir dirbame - mano darbas rūpintis produktų tiekimu, klientų konsultacija, parduotuvės priežiūra, užsakymų vykdymu, vyras padeda techniniuose dalykuose, marketingo srityje. Kartais pritrūkstame papildomų rankų, bet viskas įmanoma, kai tik noro ir užsispyrimo yra (šypsosi).

- Ar tikėjote, jog naturela.lt taip išaugs ir taps žinoma?

- Dėjome visas pastangas, kad mus pastebėtų, kad Naturela.lt ženklas populiarėtų. Tai buvo vienas iš mūsų išsikeltų tikslų. To siekiame iki šiol. Tai, jog einame teisingu keliu supratome jau nuo pirmųjų užsakymų, nuo pirmojo parduotuvės paleidimo momento. Esame be galo dėkingi mūsų klientams, jog mus palaiko ir sugrįžta. Tai mums didelis įvertinimas.

20140429100213-89735.jpg

- Dabar parduotuvėje yra ir lietuvių, ir užsienio gamintojų produktai, o pati Naturela ar gamina kažką? Gal planuojate?

- Taip, parduotuvėje galima rasti natūralių importuojamų produktų, muilų, šampūnų, grynųjų aliejų, sviestų. Be galo džiaugiamės lietuvių rankų darbo produktais, kurie gaminami čia pat, todėl yra visiškai švieži, gryni, ir svarbiausia, sveiki mūsų odai. Kol kas UAB Naturela negamina produkcijos, turime didelį pasirinkimą tarp natūralios kosmetikos gamintojų. Žinoma, save išbandyti kitoje srityje visada šaunu, todėl kas žino, galbūt ir mes sukursime šį tą naujo? Idėjų ir minčių visokių turime, todėl ir tobulėti, plėstis yra kur.

- Kokie produktai buvo Jums atradimas?

Vienas naudingiausių produktų - taukmedžio sviestas. Ypač praverčia žiemą, apsaugo vaikų veidukus nuo šalčio ir vėjo, turi antibakterinių savybių, todėl gelbsti ir nuo slogytės, patepus juo varvančią nosytę. Nustebino daugelis produktų, jų tarpe ir stručių taukai - sausos, sudirgintos odos pagalbininkas. Stručių taukai pas mus kaip pirmoji pagalbos vaistinėlė - nuramina odą nusideginus, įkandus uodui, nusibrozdinus kojytę, sau naudoju plaukams sustiprinimui. Vaikai labai mėgsta kakavos sviestą, geriame su šiltu pienuku ir medumi, ypač kai peršti gerklytę. O kur dar eterinių aliejų kvapai, pilni namai jų, ir gydo, ir kvepia. Vasarai būtinai rekomenduoju turėti citrinžolių eterinį aliejų - padės apsisaugoti nuo erkių ir uodų! 

- Kas kuriantis ir augant verslui buvo sunkiausia?

- Galbūt pati pradžia... Imti ir daryti. Žinoma, buvo baimė, rizika, stigo verslo įgūdžių, todėl ir sunkiausia buvo nerti į naujus vandenis. Bet pradėjus veiklą, viskas palaipsniui klostėsi, derini, priimi sprendimus ir veikla natūraliai įsisuka. Žinoma, visuomet turi pasverti, apgalvoti, domėtis, išbandyti produktus, kad tvirtai galėtum pasakyti: "Taip, šis produktas viršijo mano lūkesčius".

- Ką dirbote prieš atsirandant šiai el.parduotuvei? Ar ankstesnė patirtis pravertė?

- Dirbau ofisinį darbą tarptautinėje įmonėje, kur įgijau puikios patirties. Kiekviena patirtis itin reikšminga. Svarbiausia, jog padeda pažinti ir atrasti save, savo kelią, pamatyti ir realizuoti savo mintis, idėjas.

- Dabar daug mamų išbando el.prekybos verslą - atrodo labai lengva, mažai investicijų, nedidelė rizika - ar sutinkate su šiais teiginiais ir skatintumėte jas tai daryti?

- Elektroninė prekyba yra labai patraukli veikla - pasiekiama visur kur bebūtum, nesi priklausomas nuo darbo valandų, vietos, produktai saugiai išsiunčiami pašto siuntų tarnybomis visoje Lietuvoje ar užsienio šalyse. Tai puiki darbo alternatyva mamytėms! Parduotuvės netgi nebūtina išsipirkti, ją galima nuomoti. Šiam darbui nebūtinas ofisas, puikiai galima dirbti namuose, auginant vaikučius. Jeigu yra idėja - nelaukit, imkit ir pradėkit! Puikia veiklos pradžia gali tapti socialiniai tinklai, o vėliau viskas susidėlioja taip, kaip ir turi būti.

20140429100106-12049.jpg

- Kiek turite vaikučių?

- Auginame du vaikučius - sūnelį Arną ir dukrytę Miglę. Sūnus jau trečiokas, lanko mokyklą, o mergaitė - ketverių metukų, lanko darželį. Abudu gana aktyvūs, žvitrios akytės tik sublizga ieškant ką nuveikti (juokiasi). Visa mūsų šeima myli gamtą, todėl mėgstame pakeliauti, iškylauti, pasigrožėti, patyrinėti miškus, laukus, žymias vietoves. Galbūt todėl ir veikla mums tokia artima, arčiau gamtos.

- Kaip sekėsi nuo pat pradžių suderinti verslą su motinyste taip, kad nenukentėtų nė viena pusė?

- Kupina entuziazmo ir trykšdama noru sukurti savo parduotuvėlę, atrasdavau laiko, jėgų bet kada - vaikams dūkstant žaidimų aikštelėje, jiems sumigus, atradus laisvą minutėlę. Vaikai, šeima visuomet buvo svarbiausi, užtekdavo dėmesio visiems - svarbiausia, jog visi laikėmės vieningai, kartu kūrėme, kartu ruošdavome siuntinėlius, kartu nešdavome į paštą. Šeima labai palaikė ir skatino šios parduotuvėlės idėją - tai ir buvo varikliukas judėti toliau.

- Ar didelį dėmesį skiriate reklamai?

- Geriausia reklama - klientų rekomendacijos, informacija "iš lūpų į lūpas". Klientų atsiliepimai - mums patys svarbiausi įvertinimai. Pasinaudojame ir kitais reklamos būdais, platiname lankstinukus, nuolat skelbiame nuolaidų kodus, organizuojame konkursus.

- Ar neplanuojate "gyvos" parduotuvės?

- Tai būtų maža svajonė, kuri, tikiu, išsipildys. Jauki, nedidelė krautuvėlė, kurioje sutalpinta gamtos ir žmogaus rankų darbo šiluma.

- Gal galvojate apie plėtrą į užsienį? 

- Mūsų produkcija jau keliauja į kitas užsienio šalis, siunčiame visur. Ypač natūralią kosmetiką mėgsta skandinavų šalys. Tikiu, jog vis daugiau klientų atras mus ir užsienio šalyse - tobulėti visuomet yra kur.

20140429100139-19959.jpg

- Mūsų tradicinis klausimas - kiek motinystė įkvėpė jus imtis šios verslo?

- Būnant su mažu kūdikėliu norisi jam suteikti visą gyvenimo grožį, sveiką, saugų, tyrą gyvenimą. Imi ieškoti būdų, keiti požiūrį, pradedi mąstyti giliau, ką valgome, kaip gyvename, kokiu produktus naudojame, ar tai saugu, ar sveika... šis domėjimasis neaplenkia iki šiol, ieškome būdų kuo sveikiau gyventi. Motinystė padėjo pažvelgti giliau, atrasti save srityje, kurioje gali padėti kitiems.

- Koks jūsų didžiausias patarimas mamoms, kurios norėtų imtis verslo - kokių klaidų nedaryti?

- Svarbiausia - imtis veiklos, kuri artima širdžiai, suteikia sielai laisvę, sparnus. Tikėkite savo idėja, saugokite ją, puoselėkite, apginkite. Svarbu turėti palaikymą, šeimos paskatinimas labai daug reiškia. Nesitikėkite greito uždarbio, geriau mažais žingsneliais, bet užtikrintai. Iš pradžių svarbiausia savo kūrinį užsiauginti, sustiprinti, įleisti šaknis...

Naturela gėrybių galite įsigyti www.naturela.lt, o pasibendrauti - www.facebook.com/naturela

KONKURSAS

20140429100119-42033.jpg

Ir pabaigai, Naturela.lt skelbia konkursą! Dovanojame grynų Stručių taukų, dar kitaip vadinamų Emu aliejumi, indelį. Stručių taukai turi priešuždegiminį poveikį, mažina tinimą, gydo žaizdas, nudegimus, įpjovimus, randus, nutrynimus, įbrėžimus, gydant nudegusią, sutrūkinėjusią, sausą, dermatito pažeistą odą. Efektyvūs strijų prevencijai nėštumo metu!  Komentaruose parašykite, kokius natūralius produktus naudojate vaikų priežiūroje ir kaip jie pasiteisina? Galbūt turite itin efektyvų receptą vaikučių odelei ar susirgus? Lauksime Jūsų atsakymų iki gegužės 6 dienos ir įdomiausio atsakymo autorei įteiksime Stručių taukų dovanėlę!

Gintarep Gintarep 02. May 2014, 10:25

As esu naturaliu produktu salininke. Kiekvienas musu pasivaiksciojimas baigiasi vaistazoliu rinkimu, o veliau ju naudojimas. Senbuves turbut prisimins mano pasakojima, kai is gydytojos gavau barti,kai paaiskejo,kad musu namuose nera nei cheminiu vaistuku, nei termometro .
Vaika maudydavom/maudom ivairiausiu augaleliu nuovire (lakisius, ramuneles, dilgeles, medetkos.....)
Kosuliuka gydomes meduciu, pusu ugliu uzpiltine (sau uzpilam degtine, vaikui alyvuogiu aliejumi)
Akytes plaudavom ramunelemis
Uzpakaliuka, jei parasdavo, apibarstydavau pataisu milteliais
Bet manau,kad didziausia komforto esme yra tinkama apranga.
As vaika ziema/vasara rengdavau vilnoniais drabuzeliais, jie idealiausias laidininkas, neleidziantis odelei suprakaituoti.
Dar vaiku savijautai reikalingas oras. Todel nuolat maniske miegodavo lauke, vasara tik nakciai isivezdavau i kambari ir tai nuolat vedinau kambarius
Vyresniems vaikuciams labai svarbu maisto suderinimas.
Jei uzkieteja/sulaisveja viduriukai tam labai gerai pasitarnauja maistas pvz. slyvos/melynes veikia priesingai tik reikia zinoti ka kada vartoti.
Abejotinais zaislais irgi neleisdavau zaisti.
Labai didele reiksme teikiame higienai: po pasivaiksciojimo ar pries valgi plauname rankytes, jei nera galimybiu- pasitarnauja serveteles.
Nevengiu saulytes, tik zinoma , proto ribose ir leistinu , saugiu laiku, butinai su galvytes apdangalu.
Tad apibendrinant noriu parasyti, kad reikia vengti bet kokio cheminio salycio (nekalbu,kai rimtai sergama ir liaudiskos priemones neefektyvios) dar siame atsiliepime noriu pamineti,kad man baugu buna, kai teveliai atsisako vaika skiepyti ( nekalbu apie tuos varijantus,kai vaikas netoleruoja tam tikros medziagos ir tuomet skiepai ji galetu suzaloti), kai vaika "padaro" zaliavalgiu arba vegetaru. As linkusi manyti,kad vaikui laaabai reikalingi mesiski produktai ir pan.
Gal tiek, nors galeciau rasyti ir rasyti remdamasi tam tikrais pavyzdziais...

30. Apr 2014, 20:35

Niekada ankščiau nesidomėjau jokiais natūraliais dalykais, jokiomis priemonėmis, tačiau besilaukiant dukrytės vis daržniau ėmiau skaityti apie natūralias priemones tinkamas mažiesiems. Dar nėštumo metu strijų profilaktikai ir pati naudojau aliejų mišinį, o gimus mergytei pasidrodo jog organizmas jautrus kai kuriems produktams, išryškėjo alergija. Kadangi iš pradžių to nesupratau to pasekoje buvo pažeista visa odelė, išskyrus nugarą. Susiradau informacijos kas tokiais atvejais padeda ir pradėjau naudoti taukmedžio sviestą, tai buvo nuostabiausias atradimas, nes tik jis mus gelbėjo, per mėnesį sunaudojam 500gr. Ankščiau tekdavo tepti ir dieną ir naktį po kelis kartus, šį mėnesį jau matosi puikūs akis džiuginantys rezultatai 😀 Taip pat ir sloguojant patepu mergytei nosytę. Reikalui esant ir užpakaliukui paraudusiam tinka. Vis juokauju, kad jei taip ir toliau tai tuoj maudysime šiame svieste 😃
Šiuo metu įsigijau juodajį afrikos muilą, tik dar nespėjau kol kas išbandyti, o apie jį girdėjau taip pat daug gerų atsiliepimų kad tinkama tiek suaugusiems tiek mažiesiems.
Štai kol kas tik tiek esame išbandę 😀

30. Apr 2014, 18:36

Auginu suneli metuku laiko. Nuo 3men prasidejo problemos su odyte - Atopinis dermatytas, reze daktare. Kadangi tai mano pirmagimis visiskai nezinojau ka daryti ir kaip gyditi. Idemiai klausiau daktares nurodymu nes gyvensme uzsienyje ir nebuvo mamos kad kazka patartu, nebuvo netgi pazystamu kas turetu ta pacia beda kaip ir mes.Kremus keitem viena po kito o rezultato jokio kol galiausiai priejome prie steroidu. Augau kartu su vaiku ir ismokau begale dalyku, kaip atsirinkti naturalu produkta, kaip isigylinti I sudeti. Jau gerus 5men naudojam tik naturalius produktus kaip strucio taukai, labai gerai isigeria I odyte po keliu sav tikrai pamaciau skirtuma, nes naudojant naturalu produkta neverta tiketis greito rezultato. Naudojam taip pat uoga uoga alieju misini " raudoni zandukai " viskam ir uzpakaliukui kai paraudes ir odytei. Prausiames tik su naturaliais muilais kaip "kaip juodasis afrikos muilas " pati taip pat naudoju siuos produktus bei kremus iskeiciau I aliejus. Esu maloniai nustebinta ju poveikiu tiek sau tiek mazyliui.

29. Apr 2014, 17:06

Tiesa sakant apie tai ką naudoju savo vaikučiui susimąsčiau ne taip seniai, juolab, kad laukiame ir antrojo - tad dabar pasirinkimas, koks buvp su pirmuoju gimus - ir ką renkuosi dabar - žymiai skiriasi.
Visų pirma naudoju savo, mamos ir močiutės surinktus augaliukus, įvairiems negalavimams gydyti - peršalus, ar profilaktiškai naudoju čiobrelių, ramunėlių, kmynų, melisų, mėtų arbatas, namines uogytes šaldytas, ar rinktas. Nepamirštam ir senovinių būdų, kai susergam gydymui - bulvės ant krūtinukės susuktos į marlę ir rankšluostuką - nuo kosuliuko, darom inchaliacijas su inchaliatorium, skiedžiu vandenuką su stipresne čiobrelių ištrauka, kad lengvintų atsikosėjimą. Nr.1 pas mus medus ir alijošius - tiek sūnui dabar, kai jau didesnis, tiek sau susirgus rimtai, kai kosulys jau bronchinis tampa naudoju - supjaustau smulkia lapuką alijošiaus, išspaudžiu sultis ir dedu šaukštuko pusę medaus - šitą mišinuką į šaldytuvą, ir ankščiausiai po pusdienio galima vartot, kai išsiskiria skystis, sau po šukštuką du kart dienoj, vaikui po pusę - du kart dienoj. Tik žinau, kad nevisiem gali tikti, jei alergiški medui, beto alijošius gali dirginti, bet šis vaistas mum tikrai pasiteisina, močiutė vyro pasakė (jei jau netoli 80), ir dar nemažai tokių patarimų paisom, kad ir aviečių kotukų arbata - labai tinkama (žinoma, man kai laukiuosi, netinkama), druskos karštos kompresiukai krūtinei - pasiteisina, jei naudoji nuosekliai viską, nes dažniausiai griebiamasi vaistų i pamirštama natūralūs gydymo būdai.
Sirgimo profilkatikai naudojam iš vaistinės natūralų aliejų mišinuką ("Žiedė"😉, patepu padukus, nugarytę, taip pat eukaliptų kremukas - įtrynimam, garinu karštam vandenyje.
Na, o pati iki kol laukiausi naudojau įvairią kosmetiką, bet nepamiršau natūralių priemonių - dilgėliu, apynių ir jaunų beržo lapelių (arba džiovintų) nuoviras po įprasto gavlos trinkimo - puikus dalykas plaukų augimui, perskalauti tokiu nuoviru. Tačiau, kai pradėjau lauktis, atsisakiau visų savo įprastai naudotų kremukų ir perėjau prie natūralių dalykų, kadangi veido oda probleminė rinkausi taip pat vaistinės pagamintą natūralų kremuką, naudojau balto molio kaukes - tik kūno odai aliejuką, bet strijų nepavyksta išvengti, išryškėjo ir senosios, ir naujų melsvų randasi.
O dabar dairausi priemonių natūralių nuo uodų ir erkių, nes gyvenam vietovėj, kur jų tiesiog absčiai. Taip pat dar neįsigijom kremuko nuo saulės. Svarstymų kely ką rinktis, mat natūralūs kremai, sviestai, aliejai neretai būna universaliai panaudojami.

mama ingrida mama ingrida 29. Apr 2014, 15:25

mes tai naudojame saltalankiu alieju ar uzpakaliukas paraudo,ar nuo slogytes nosyte uzraudo.nudegus,susizeidus,issausejus odai...Geriam zoleliu arbatas paciu susidziovintas😀Saltalankiu alieju mums padaro mociute musu mylima.Buvom isigije palmiu aliejaus irgi labai patiko ir uzpakaliukui ir rankoms pasitepti.

gintarerei gintarerei 29. Apr 2014, 14:25

mūsų šeimoje po truputėlį savo vietą atranda natūralūs produktai ir nesamoningai, norisi ir toliau jais pakeisti sintetinius, nes matosi akivaizdus skirtumas 😀 Pirmiausia labai susidomėjau eteriniais aliejais, juos naudoju ir nuo slogos (arbatmedžio aliejumi tepu nosį tiek vaikui tiek kitiems šeimos nariams tiek profilaktiškai tiek sergant), dezinfekcinis purškiklis iš eukalipto arbatmedžio ri citrinos namams, aišku vonios pas mus tik su eteriniais aliejais šiuo metu, vaikiukui dažnai lašinu lovytėje levandos kad ramiau miegotų, gariname namuose, dabar pasigaminsiu purškalą nuo erkių ir uodų.
Šią žiemą atradau uogauoga kremuką Rausvi žandukai nuo nušalimų ir jį naudojų dabar vaikui visur. Sudėtyje yra sviestmedis, makadamijų aliejus ir vitaminas E. Masažuoju su juo visą odelę, tepu ir dabar nuo saulės, kad neišsausėtų odelė ir nenusviltų, nes saulytė kanda. Pati išbandziau ir kūno kremus su natūraliais aliejais ir sviestais ir ne tas žodis, koks žymiai geresnis efektas nei nuo sistetinių kūno losjonų. Tepu jai sir veidą kartais, ir lyžteliu. Kaip sakau, gali nors ir vidų pasitepti 😃
Labai noriu išbandyti ir daugiau natūralių produktų savo odai, nes kuo toliau tuo labiau vis nuo kažko mane paberia, o tepant kitu sintetiniu gaminiu bėrimas niekur nedingsta.