Versli mama Daiva įkvepia darbams kitas moteris!

Versli mama Daiva įkvepia darbams kitas moteris!

08. Sep 2015, 11:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Ieškote įkvėpimo? Pirmo spyrio verslo pradžiai? Patarimų marketingo srityje? Pagalbos išgryninant verslo idėją? O gal, tiesiog, moteriško palaikymo? Susipažinkite su Daiva Pakalne, kuri ir padeda visais šiais klausimais - teikia mokymus ir konsultacijas "Būk Įkvėpta" www.bukikvepta.lt

20150908104038-45871.jpg

- Jūsų verslo pavadinimas - įkvepia! O iš tiesų - kuo užsiima "Būk įkvėpta"? 

- Prieš porą metų intuityviai pajaučiau, kad reikia tokio portalo, kur moterys galėtų ne tik gauti faktinių žinių apie verslo kūrimą, marketingą, bet ir dalintis savo sėkme, auginti savo potencialą, išmokti svajoti ir tikėti, tobulėti. 

Tai šiuo metu panašia krypti ir judame. Dalinuosi savo žiniomis su moterimis – kai kurioms iš jų reikia tik motyvacijos, kai kurios labiau nori kitokių, ne klišinių žinių, tarkim apie marketingą.

Viskas, tiek seminarai, tiek mokymai, tiek straipsniai ateina natūraliai iš mūsų pačių patirties. Dalijamės ir džiaugiamės. 

- Daugelis bijo kreiptis kažkokios pagalbos, nes mano, jog ji skirta... na, kažkam kitam, bet ne jai. Kokioms moterims skirti jūsų mokymai ir seminarai?

- Šiuolaikiškai, veikliai, norinčiai išeiti iš kompforto zonos, nebijančiai mąstyti ir daryti kažką kitaip. Ir labai svarbu, kad ji tikėtų, kad moteris gali įgalinti ir įkvėpti moterį siekti daugiau, o ne tiesiog konkuruoti tarpusavyje, kaip deja, vis dar dažnai yra mąstoma…

- Kaip kilo mintis įkurti "Būk įkvėpta"?

- Buvau pakviesta pasidalinti savo istorija moterų verslumo renginiuose, ten mentoriavau ir mačiau, kaip moterims trūksta palaikymo ir įkvėpimo rato siekiant savo tikslų. Mintis rutuliojosi apie gerus 4 mėnesius, kol viskas susidėliojo į vietas. 

- Kaip sugalvojote pavadinimą?

- Kadangi pati idėją kilo iš to, kad mačiau to įkvėpimo trūkumą moterų akyse, tai ir pavadinimas toks kilo. Labai ilgai nesvarčiau – pasidalinau pavadinimu su keliomis draugėmis ir jis tiesiog liko.

- Kaip pati atradote koučingą? 

- Kai dar nežinojau, kas tai yra, teko dirbti su koučingo specialistais padedant jiems su internetiniu marketingu. Tada pamenu net nesigilinau, kas tas koučingas. Vėliau kažkaip pasidarė įdomu, kas gi tai ir nuėjau į Londono Koučingo Akademijos dviejų dienų koučingo pažinimo kursus. Ir tada mane jis pakerėjo...

- Kur tobulinote savo įgūdžius?

- Studijavau Amerikos NLP unijoje Verslo Sėkmės koučingą bei šiuo metu studijuoju magistro studijas būtent koučingo (ugdomojo vadovavimo) srityje MRU.

- Ilgą laiką gyvenote ne Lietuvoje - kaip moterims verslauti ir atrasti save sekasi D.Britanijoje?

- Oi ten pasaka. Pasaka dėl to, kad 2008-2009 metų krizių metu labai daug moterų ėmė dirbti sau, nes neteko darbų. Ten jos viena kitą be galo palaiko, buriasi į bendruomenes, viena kitą rekomenduoja. Kartais tai atrodo kaip sektos, tačiau tai yra be galo žavu, nes jos viena kitai padeda, o ne konkuruoja.

- Dirbate ne viena - papasakokite apie savo partnerę.

- Asta prisijungė prie manes šių metų pavasarį. Jaučiau, kad nuo visų idėjų, kur turiu, pavargstu ir ji tiesiog atsirado, paskambino ir pasiūlė dirbti kartu. Mes esam geriausios draugės, puoselėjam seserišką ryšį, ir labai puikiai kartu dirbam. Aš generuoju idėjas, o ji jas įgyvendina. Vienai buvo sunku, nes tebeturiu verslą D. Britanijoje, kuris atima daug laiko. Dviese, šilčiau, smagiau, efektyviau.

- Ar rašėte verslo planą? Kodėl?

- Nerašiau. Nei vienam savo verslui. Nes intuityviai keičiu planus, o verslo planas turbūt mane tik stabdytų. Aš moteris. Mano dienos kinta. Vieną mėnesį aš gal norėsiu koncentruotis ties vaikais, o kitą ties darbu. Tai kam man tas verslo planas? (juokiasi) 

Skaičių man nereikia, man užtenkta pažinti savo idealią klientę, pirkėją ir viskas.

- Kur reklamuojatės? Kas labiausiai atsiperka?

- Nežinau ar tai galima pavadinti reklama, bet bendrauju su moterimis Facebook’e, dalyvauju įvairiuose renginiuose, skaitau pranešimus – ir taip kažkaip savaite vis daugiau moterų sužino apie mane. Dažnai ateina į svetainę tada, kai joms rekomenduoja kokia draugė…

20150908104049-83446.jpg

- Ar žadate plėstis? Kaip?

- Oficialių planų nėra, tačiau kadangi idėjų daugėja, manau tai bus labai natūralu. "Būk Įkvėpta" turi dar tokį uždarą "Bičių Klubą" (moterys susitinka vieną kartą į mėnesį aptarti pasiektų tikslų, pasidalinti savo verslo idėjomis ar jau esamo verslo augimu), tai vakar gavom kvietimą pradėti tokius susitikimus ir Ukmergėje.. Svarstom.. (šypsosi)

- Papasakokite apie savo vaikučius?

- Turiu du sūnus – 6 metų ir 4 metų. Abu jie jau paaugę ir vaikšto į darželį, tai dabar sunkumų mažiau. Paskaitų metu padeda auklė. Kai buvo mažesni, tai dienomis būdavau aš, kartais auklė. Dirbdavau vėlai vakarais. Pasirinkimo kito nebuvo…

- Kaip sekasi motinystę suderinti su veiklomis?

- Aš nederinu. Man tiesiog viskas gaunasi savaime. Būna, kad po intensyvesnės savaitės suvokiu, kad vaikus matau tik 1 valandą per parą, bet tuomet visa savaitgalį skiriu dėmesį tik jiems. Manau, esu gera mama, nes esu laiminga mama. O kai mama laiminga,tai ir vaikai tokie (juokiasi)

20150908104100-50379.jpg

- Kaip vertinate situaciją Lietuvoje - kokios galimybės mamoms pradėti savo verslą ar atrasti save?  

- Nors mokestinė našta Lietuvoje tikrai nedžiugina, kartais atrodo, kad ji katastrofiška, vis tik manau, kad pradėti verslą Lietuvoje mamoms yra palankios sąlygos. Yra labai daug paramos fondų, įvairių organizuojamų moterų verslumo skatinimo renginių, belieka tik veikti. Ypač noriu paskatinti moteris pasidomėti internetinių paslaugų teikimo verslo modeliais, nes kol kas atrodo, kad visos nori prekiauti… O imant pavyzdį iš D. Britanijos, ten moterys stengiasi internetu parduoti savo žinias – tampa socialinės medijos specialistėmis, prekinio ženklo kūrimo ekspertėmis, grafinio dizaino, internetinio marketingo, reklamos specialistėmis. Man žavi, kad dažniausiai jos pradeda turėdamos labai mažai žinių, bet augindamos vaikus pradeda intensyviai domėtis ta sritimi, tada ieško moterų bendruomenių kur siūlo savo paslaugas, vėliau tobulėja, jų klientų ratas platėja, ir iš to išsivysto verslas… Tą galėtų daryti ir lietuvaitės.

- Ko imtis moteriai, kuri nepatenkinta dabartine situacija, bet nežino ko imtis? 

- Pirmiausiai reiktų tiksliai nusakyti, kas būtent jų netenkina, nes labai sunku įvardinti kokių pokyčių joms reikia, jei jos tik dejuoja ‘man blogai’. O sritys gali būti sveikata, finansai, laiko valdymas, laisvalaikis ir pan. Skiriant laiko tokiems apmąstymams, po truputį ryškėja, ko galima imtis. 

Įvardinti labai detaliai negaliu, nes turbūt prirašyčiau dar 2000 žodžių, bet mielai padėsiu visoms, kurios kreipsis į mus (šypsosi)

Ačiū už pokalbį!

Daivos paslaugų ieškokite http://bukikvepta.lt/ ir  https://www.facebook.com/bukikvepta

O lapkritį Daiva rengia mokymus D.Britanijoje 

 

20150908182505-93589.jpg

20150908182523-95859.jpg