Versli mama Daiva: “Reikia ne tik svajoti, bet ir įgyvendinti!”

Versli mama Daiva: “Reikia ne tik svajoti, bet ir įgyvendinti!”

25. Mar 2014, 15:22 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Prieš keletą savaičių dviems MK mamytėms dovanojome nuostabius sėdukus ir tuomet išsiaiškinome, kad juos įteikė naują verslą pradėjusi mama. “Musė musė” - tai įvairių interjero grožybių interneto parduotuvė, apie kurios įkūrimą vilnietė Daiva Lumpickė pradėjo galvoti gimus pirmai dukrytei, o atidarė - susilaukusi antros!

20140325141839-74372.jpg

- Kada virtualias duris atvėrė internetinė parduotuvė “Musė musė”?

- “Musė musė” atsirado pernai rugsėjį. Taip, labai neseniai, vos pusmetis gyvuojame. 

- O kaip kilo idėja?

- Turbūt kaip ir daugeliui mamų - auginant vaikus. Turiu dvi dukrytes ir gimus pirmajai susidūriau su problema - nuolat ištepamais baldais. Sofoms atiteko įvairūs jogurtai, gėrimai, ant jų išbandyti flomasteriai, o ir patys baldai nusitrynė, todėl kilo idėja persivilkti baldus. Aišku, batsiuvys be batų - mano svetainės baldai vis dar nepervilkti, bet išbandžiau tai vaikų kambaryje. Nusipirkau senovinę lovą ir visiškai naujai pervilkau. Įspūdis buvo nerealus! Taip kilo mintis, kad šią paslaugą galime pasiūlyti žmonėms, kurie nori atnaujinti namus. 

Su kolege sugalvojome įkurti internetinius interjero namus, nes mes ne tik atnaujiname baldus, bet ir siūlome įvairių vaikiškos tekstilės gaminių, taip pat daiktų interjerui iš Prancūzijos ir Olandijos. Taip ir atsirado “Musė musė”.

20140325141951-19560.jpg

- Kaip sugalvojote pavadinimą?

- Sėdėjome su drauge ir mąstėme įvairius variantus. Ji tarė, kad labai gražus žodis “Muse” - angliškai reiškia “mūza”, “susimąstymas”... Pagalvojome šį žodį sulietuvinti ir pavadinti Musė. O tada dar kolegė pasiūlė pridėti daugiau žodžių. Taip ir kilo “Musė musė”. 

- Parduotuvė atvėrė duris prieš pusmetį, o kiek truko paruošiamieji darbai?

- Mąstyti pradėjome, kai gimė mano pirmoji mergaitė. Užtrukome apie pusantrų metų: kol pradėjome galvoti apie asortimentą, susikūrėme puslapį, atsidarėme įmonę... O dabar sėkmingai vykdome savo projektus, kurių turime tikrai pakankamai! Daug kas nori atnaujinti namus, bet nenori pirkti naujų baldų, todėl žmonėms pervilkimo paslauga itin patinka.

20140325141856-11895.jpg

- Kaip vyksta pervilkimo darbai? 

- Mes turime asortimentą medžiagų, sulaukę skambučio važiuojame pas klientą, apžiūrime baldus, aptariame lūkesčius ir parenkame medžiagą. Po dviejų savaičių nuo pirmo susitikimo baldas būna atnaujintas.

- Ar pervilkimo paslaugas pačios atliekate?

- Ne, mes turime siuvyklą, profesionalius pervilkėjus, kurie atlieka šiuos darbus.

20140325141912-77381.jpg

- Ar reikėjo daug investicijų? 

- Daugiausiai reikėjo kai pildėme asortimentą: turime dėvėtų baldų, kurie jau iškart pervilkti naujai, atsivežėme indų, vonios reikmenų, keramikos. Viskas yra klasikinio ir šiek tiek prancūziško stiliaus. Mums abiems tai patinka, todėl moderno ir nesiūlome. O kalbant apie pinigus - planuojame, kad per dvejus metus turime pilnai atsistoti ant kojų.

- Kas baisiausia kuriant savo verslą?

- Baisiausia, kas bus toliau? Nėra taip blogai, kaip visi įsivaizduoja, kad reikia labai daug investicijų. Po truputį, po truputį ir lipi tais laiptukais, kol įsivažiuoji. Mums tik pusmetis, esame jauna įmonė, projektų turime, žiūrime tolyn ir džiaugiamės, kad kiekvieną savaitę gimsta naujos idėjos. 

20140325141740-38419.jpg20140325141751-84999.jpg

20140325141807-55093.jpg20140325141824-10898.jpg

- Sėdukai - labai originalus daiktas vaikams ir ne tik. O kaip kilo mintis juos sukurti?

- Sėdukai gimė savaime, nes juk nuolat galvoji ką tiems vaikams pakišti po užpakaliukais. Juk jie sėdi prie televizoriaus ant žemės, žaidžia, todėl ir norisi kažko, ant ko galėtų pritūpti. O ir pats pavadinimas - daiktas, ant kurio sėdi, gaunasi sėdukas... Sėdukai daug kam prilipo, mano pačios mergaitės juos beprotiškai mėgsta. 

- Kaip dažniausiai jus susiranda užsakovai?

- Padarome vieniems, tuomet pamato jų draugai, užsinori ir jie, tad taip ir atsiranda nauji užsakymai. Labai daug žmonių nori atsinaujinti namus, o pinigai nėra paskutinėje vietoje. Atnaujinti baldus yra pigiau nei pirkti naujus. 

- Ką veikėte prieš vaikučių gimimą?

- Turėjau ir vis dar turiu gėlių saloną, kuris dabar yra “Musė musė” dalis. Mano kolegė dirbo banke - įsirengė sau namą ir taip patiko ieškoti, daryti, kad nusprendė keisti veiklos sritį.

- Kokie ateities planai - dalyvausite parodose, kur nors reklamuositės?

- Parodose dar šiais metais nedalyvausime, gal kitais. Norime įsivažiuoti, turėti vardą, o aš svajoju plėstis į užsienį, ten žmonės labiau vertina.

20140325141932-94759.jpg

- Papasakokite apie savo dukrytes - kiek laiko lieka joms?

- Auginu trejų metų Elą ir metų Oliviją. Svajojau, jog Elos varde bus dvi L, o Olivija rašytųsi be J, bet Lietuvos įstatymai kol kas to neleidžia. 

Vyresnioji lanko darželį, o mažylė kartu su auklyte namuose. Aš vežu Elą į darželį, tada keliauju į darbą ir grįžtant ją pasiimu. Paprasta darbo diena, vakarais stengiuosi laiką leisti su šeima. 

Mes labai mėgstame svečius, o ypatingai - su vaikais. Draugai dažnai pas mus atvažiuoja arba mes pas juos lankomės. Taip pat mėgstame laiką leisti savo kieme - turime batutą, žaidimų aikštelę, tad yra ką veikti. 

- Koks būtų jūsų patarimas mamai, kuri irgi svajoja kurti verslą ar imtis veiklos?

- Kaip sakoma - jeigu nerizikuosi, negersi šampano, tad jeigu ką nori daryti, reikia daryti visomis jėgomis! Jeigu dirbi ir darbas neša malonumą, tai vienas geriausių dalykų gyvenime. Reikia ne tik svajoti, bet ir bandyti svajones įgyvendinti.

Ačiū už pokalbį!

"Musė musė" internetinę parduotuvę rasite čia www.musemuse.lt, o tapti gerbėju galite www.facebook.com/Muse-Muse 

20140325141328-59578.jpg20140325141341-96004.jpg

zvirblislaura zvirblislaura 26. Mar 2014, 04:47

vau kaip miela ir gražu 😀 nuoširdžiausiai linkiu sėkmės 😀