Versli mama Diana: "Modi du" įkūriau norėdama atrodyti kitaip"

Versli mama Diana: "Modi du" įkūriau norėdama atrodyti kitaip"

24. Sep 2013, 13:01 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Su Diana Vapsviene susipažinome norėdamos įgyvendinti nuostabią svajonę - sukurti ką nors įsimintino naujo TV sezono pradžiai. Juk jis penktasis! Tuomet kūrėme nuostabias kepurytes. Dianos "Modi du" kurtus drabužius žino turbūt daugelis mamų ir net tėvų. O šio verslo pradžia, kaip ir kitų mūsų kalbinamų, prasidėjo nuo... vaikučio. 

- Kaip kilo mintis pradėti kurti drabužėlius?

- Visada ieškojau tokių drabužių sau, kokių neturi mano draugės (juokiasi). Visada norėjau išsiskirti ir atrodyti nors šiek tiek kitaip nei mano aplinka, o atsiradus dukrytei Gustinai, šis noras dar suaktyvėjo. Net ir savo vaiką norėjau rengti kitaip nei rengia kiti! Prieš dvejus metus, kai man kilo idėja pradėti tokią veiklą, nebuvo didelio pasirinkimo aprengti savo vaiką stilingai, patogiai ir ne rožinėmis spalvomis. Mane tas labai pastūmėjo, ir nusprendžiau, kad pradėjus siūti tokius rūbelius, rinkoje aš atsirasiu laiku ir vietoje.

20130924125224-79391.jpg

- Ką reiškia šis pavadinimas "Modi du"?

- “Modi du” pavadinimas man kilo netikėtai ir labai natūraliai. Ieškojau gražių lietuviškų sąskambių. Buvo daugiau variantų nuo kurių pradėjau galvoti pavadinimą, bet “Modi du” “iškalbėjau” visai netyčia (šypsosi). Kartotojau šį sąskambį kelias dienas iš eilės ir jis man tiek prigijo, kad nieko geriau nepavyko sugalvoti. Man šis pavadinimas skamba labai lietuviškai ir žaismingai. Pagalvojus ar pasukus laiką atgal aš jį pakeisčiau - TIKRAI NE!

- Papasakokite apie verslo pradžią - ar buvo sunku įkūrti įmonę, kas padėjo, kaip tvarkėtės dokumentų labirintuose, atidarėte pirmąją parduotuvę? Ryžtumėtės tam antrą kartą? 

- Man labai smagu prisiminti pirmąsias “Modi du” gimimo dienas. Tai buvo geras, pilnas naujų iššūkių laikas, kuris man atnešė labai daug patirties, ir vėliau supratau, jog pirmieji metai buvo nesustojamo intensyvaus mokymosi metai. Džiaugiuosi, kad turėjau progą mokytis iš savo ir kitų klaidų. Tai padėjo mums užaugti tokiems, kokie mes šiandien esame. 

Žinoma, kiekviena veikla turi savo sunkumų. Šis verslo modelis yra vienas iš sudėtingesnių. Mes sukuriame, pagaminame ir paskui parduodame gaminius, už kuriuos esame atsakingi. Juk mes atsakome už kiekvieną praleistą siuvėjų klaidą!

Tikriausiai, reikia LABAI tikėti tuo ką tu darai! Prisiminusi pačias pirmąsias dienas, aš visada šypsausi (šypsosi). Tikriausiai, esu didelė optimistė, nes pirmą “Modi du” parduotuvę atidariau ir pirmą kolekciją pasiuvau per ekonominės krizės protrūkį Lietuvoje. Na nemažai mane atkalbinėjo: neskubėk, gerai pagalvok, pradėk nuo elektroninės parduotuvės, palauk kol viskas aprims... Net mano vyras bandė mano ambicijas šiek tiek nugesinti. Vis tik esu labai dėkinga jam už tai, kad jis manimi tikėjo, palaikė ir leido realizuoti savo svajones! Pradžia buvo labai sunki, nes nori padaryti tiek daug, o esi vienas. Kūryba, gamyba, įmonės dokumentai... Šiandien nelabai randu žodžiu, kaip paaiškinti, kokiu būdu aš spėjau su viskuo susitvarkyti. Dabar dirbti yra kur kas smagiau, nes turiu patį geriausią draugą, pagalbininką ir mylimą žmogų šalia - tai mano vyras! Dirbame kartu jau metus, tad galiu sau leisti pasinerti tik į kūrybą, gamybą, na ir “Modi du” plėtrą. 

20130923100432-43156.jpg

- Auginate dukrytę Gustiną - kaip sekasi suderinti motinystę ir darbą? 

- Mano dukrytė Gustina labai daug prisideda prie mano kūrybos! Nuo pat mažų dienų dukrytė kartu su savo geru bičiuliu Taduku (nuotraukoje abu-red.past.) demonstruoja visas mano sukurtas vaikų kolekcijas. Gustytė yra šios verslo įdėjos iniciatorė. Kažin, ar aš imčiausi tokios veiklos, jeigu nebūčiau mama. Smagu, kai vaikas supranta ką veikia jos mama, ir dažnai paklausia manęs grįžus namo: "Kokią gražią suknelę man šiandien pasiuvai?"  Žinoma, būna tokių dienų, kad liūdžiu dėl to kad ne visada galiu su ja tiek pažaisti kiek ji norėtu ar grįžti namo anksti ir nueiti į žaidimų aikštelę. Todėl savaitgaliai mums yra "šventi". Dažniausiai juos leidžiame visi kartu šeimoje.

- Daugelis mergaičių nori rengtis rausvai, kaip sekasi susitarti su saviške tuo klausimu, nes jūsų kuriami drabužiai nėra tokie. Ar Gustina įtakoja “Modi du” kolekcijas?  

- Nuoširdžiai! (juokiasi). Mano Gustinai šiuo metu rožinis etapas. Dukrytė žino, kad rožinį lankelį, gumytes į plaukus tėtis visada nupirks (šypsosi). Visus žaisliukus renkasi tik rožinės spalvos, batukai, skėtis ar aksesuarai - tik rožiniai. Na, o rūbelių Gustinai mes neperkame. Tikrai užtenka mamytės kurtų. Gustyte tai žino, ir jai tikrai nieko netrūksta. Mergaitės juk nori pasipuošti sijonu ar suknele, kuri dar ir sukasi, todėl ir Gustina tiesiog reikalauja, jog mano vaikiška kolekcija turėtų bent šiek tiek mergaitiško džiaugsmo.

- Vaikams drabužių dabar yra labai daug, kuo jūs išsiskiriate? 

- Kai mes pradėjome prieš dvejus metus tiek daug siuvančių dar tikrai nebuvo. Galiu drąsiai teikti, kad mano kūryba yra savita ir atpažįstama. Visada naudoju sudėtingus ir įdomius sprendimus. “Modi du” drabužiuose daug detalių: nestandartinės kišenės, užtrauktukai, spaudės. Mano kurti gaminiai pasižymi sudėtinga konstrukcija ir nestandartiniais sprendimais.  Kiekvienas kuriantis žmogus turi kažką savo, ko paprastais žodžiais neapsakysi. 

Džiaugiuosi, kad gauname iš savo gerbėjų daug laiškų su komplimentais, jog kiekviena kolekcija juos vis labiau stebina. Jaučiu jų pasitikėjimą ir lojalumą.

- “Modi du” ne tik drabužiai vaikams. Kodėl ryžotės užkariauti ir suaugusių drabužines? 

- “Modi du” rūbelius pradėjau kurti iškarto ir mamytėms, ir vaikučiams. Visada norėjau rengti savo dukrytę bent jau panašiai kaip aš. Tad iš karto, pirmoje “Modi du” kolekcijoje, buvo galima įsigyti tokią pačią suknelę ir mamai, ir dukrai. 

Šiandien mes užaugome! Dabar jau turime platų asortimentą ne tik moterims, bet ir vyrams. Labai smagu gauti iš klientų nuotraukas, kuriose visa šeima pasipuošusi “Modi du” drabužiais lyg komanda. 

- Kokie verslo ateities planai? 

- Na kaip draugai sako, jog aš optimistė ir man ši savybė puikiai padeda įgyvendinti savo idėjas. Todėl, panašu, kad nesustosiu. Esu tiek "užvesta", kad nežinau ar mokėčiau sustoti. Keliaujame tik pirmyn! 

Po kelių savaičių bus atidaryta “Modi du” siuvykla, kurioje bus siuvami visi mūsų kurti gaminukai. Taigi, “Modi du” laukia naujas etapas! 

Ačiū už pokalbį ir sėkmės!

Visi norintys pasilabinti, pasmalsauti ir net pačiupinėti “Modi du” gali rasti www.modidu.lt arba www.facebook.com/modidu.lt

20130924125409-98791.jpg