Versli mama Eglė kuria stebuklus vaikams

Versli mama Eglė kuria stebuklus vaikams

09. Aug 2016, 12:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Šiuolaikiniai vaikai turi daugybę daiktų, todėl nauju žaisliuku ar drabužiu vargiai juos nustebinsi. Kiekviena mama žino, kaip sunku rasti kažką ypatingo, bet tikrai įmanoma! Kviečiu susipažinti su Egle, kuri moka sukurti stebuklus - rašo asmeninius Fėjos laiškus

20160808092514-67802.jpg

- Skamba labai paslaptingai - kas yra Fėjos laiškas?  

- Pradėkime nuo to, kad ši istorija išskirtinė. Išskirtinė tuo, jog gimdama kaip mama, gimiau ir kaip fėja. Tai įvyko prieš beveik aštuonerius metus kuomet gimė sūnus. Nuo pat mažų dienų jį lydėjo fėja. Kūdikystėje klausydavome daineles apie fėją, vėliau, paaugus, ji ant palangės palikdavo saldainį už gražiai paklotą lovą, trumpu laiškeliu pasveikindavo pradėjus lankyti darželį ar išmokus važiuoti dviračiu. Taip pat siųsdavo priminimus, kad reikia gražiai žaisti su žaislais, gražiai valgyti prie stalo ar noriau valytis dantukus. Dažniausiai taip jau būna, kad tėvelių raginimo vaikai „stengiasi“ negirdėti, tačiau ta pati informacija yra priimama visiškai kitaip, jei ryte po pagalve randa laiškelį nuo fėjos ir ji paprašo padaryti vieną ar kitą dalyką atidžiau. Kažkokiu stebuklingu būdu jai susitarti pavykdavo daug geriau (šypsosi).

Gimus dukrai fėjos gyvavimas namuose tęsėsi – ji taip pat pradėjo pati tvarkytis žaisliukus, taip pat rasdavo pagiriamąjį žodį nuo fėjos už pagalbą mamai ir tėčiui ar už vakarykštį gražų žaidimą su broliu. Nors vaikai dar buvo visai mažiukai ir atrodė lyg ir nelabai sureikšmindavo ar suprasdavo, tačiau jiems augant, fėja pasidarė labai natūralus reiškinys, kuris visada šalia. Tai tarsi draugė iš stebuklų šalies, kuri žino ir mato viską, kuri jaučia jų baimes, džiaugiasi dėl vakar sutikto naujo draugo ir liūdi kartu, kai skauda širdelę.  Tikriausiai kiekvienoje mamoje snaudžia fėja, tereikia ją pažadinti.

- Kaip kilo idėja kurti šiuos laiškus? 

- Bekuriant šiuos stebuklus savo vaikams, vakarais jiems rašant laiškus ar naktį tipenant padėti saldainį vis kirbėdavo mintis – o kiti vaikai ar irgi turi tokias ar panašias drauges ar draugus? Juk truputis stebuklo kas porą mėnesių ar pusmetį tikriausiai nudžiugintų kiekvieną? Tikriausiai tada, kai dukra pradėjo lankyti darželį ir jau buvo laikas grįžti į buvusį darbą, ta mintis mane aplankydavo vis dažniau ir dažniau. Tuomet ir nusprendžiau tapti fėja ne tik savo, bet ir kitiems vaikams. Ir kas gi iš to išėjo? Kol kas matau vien pliusus: vaikams susirgus visada galiu būti šalia jų, nereikia klausytis eilinių aimanų dėl per dažnų nedarbingumo lapelių, po pamokų galiu padėti sūnui su mokslais, planuotis dieną taip kaip noriu ir svarbiausia – su kiekvienu išsiųstu laišku jausti, kad pasaulyje atsirado dar vienas vaikas, kurispradėjo tikėti stebuklais. 

20160808094236-84330.jpg

- Kokia proga dažniausiai tokie laiškai keliauja pas vaikus?

- Dabar laiškai nuo fėjos vaikučiams keliauja pačiomis įvairiausiomis progomis ir netgi be jų. Tai gali būti ir pasveikinimas gimtadienio proga, ir truputis nuraminimo belaukiant pirmosios klasės (vasarą jaučiasi šios baimės suaktyvėjimas), taip pat sveikinimas iškritus dantukui ir didelis didelis ačiū už jį. Jei laiške didžiausias akcentas yra iškritęs dantukas, tuomet tėveliai laišku dažniausiai pradeda rūpintis iš anksto, kai tik jis pradeda klibėti. O tuomet jau laukia didžiosios dienos ir ryte vietoje dantuko yra randamas laiškas nuo pačios dantukų fėjos. Bet laiškai neapsiriboja vien tik kažkuria konkrečia proga. Tėveliai susisiekę su fėja yra prašomi atsakyti į keletą klausimų, pagal kuriuos ir yrakuriamas laiškas. Kuo daugiau informacijos gauna fėja, tuo nuostabesnis laiškas pasiekia vaiką. Kiekvienas vaikas yra individualus, todėl ir pagyrimas, ir pasidžiaugimas yra dėl skirtingų dalykų. Vienas mamai padeda išdžiaustyti drabužius, kitas išmoko savarankiškai susitvarkyti savo kambarį, o trečias laimėjo pirmą vietą šokių konkurse. Kaip ir problemos, apie kurias fėja užsimena laiške – jos taip pat labai skirtingos: nagučių graužimas, per ilgas „tupėjimas“ prie televizoriaus ar telefono, įsivažiavę nesutarimai su broliu ar sese. Dėl šių dalykų fėja savo laiškuose niekada vaikų neauklėja, tai būna labai subtilus užsiminimas, kad galbūt  vieno ar kito dalyko daryti nebereiktų ir kodėl. Ir dažniausiai tai suveikia! Taigi, visi laiškučiai yra skirtingi, tačiau juos jungia ir vienas bendrumas – dauguma mamų skaitydamos laišką vaikui graudinasi, tai yra jautru. 

- Kaip spėjate suderinti darbą ir motinystę?

- Visi laiškai yra kuriami saulei nusileidus. Kai suguldau savo fėjinukus ir jie panyra į saldžius sapnus, prasideda mistiniai dalykai. Viskas vyksta kaip tikrose pasakose, kartais tai užtrunka ir iki paryčių, nes vienas laiškas yra rašomas apytiksliai porą valandų – tik taip galiu apgalvoti kiekvieną detalę. Dienos metu vyksta laiško gražinimo ir apipavidalinimo darbai: siuvami puošnūs lininiai vokai, ieškoma idėjų, kaip sukurti dar daugiau stebuklų. Daugiau apie šiuos laiškus septynmetis sūnus ir keturmetė dukra sužinos, kai fėja taps močiute ir reiks perduoti patirtį (šypteli).

- Ar planuojate plėstis, papildyti paslaugų spektrą?

- Ateityje planuojama siūlyti paslaugą, jog esant pageidavimui, laišką vaikui įteiktų pati fėja, todėl ji šiuo metu labai stengiasi pasisiūti pačią gražiausią suknelę. Taip pat planuojama baikštukus lydėti pas dantų gydytoją, ypač jei nusimato dantuko pašalinimas ir iškart po to siūlyti mainus – fėjai dantukas, vaikui dovana. Taip pat visai neseniai startavo nauja paslauga – fėja atsako į jai siųstus vaikų laiškus.

- Ar tai papildoma veikla, ar galima pragyventi, kaip iš pagrindinio darbo? 

- Kiekvienas žmogus pragyvenimą supranta skirtingai. Man tai galimybė neišeinant iš namų dirbti tai, nuo ko skleidžiasi sparnai, galimybė pačiai planuoti savo laiką, galimybė visada būti šalia savo vaikų nepriklausomai nuo to, ar jie sirguliuoja ar lanko darželį, mokyklą. Tai tikriausiai yra kiekvienos mamos svajonė, kuri negali būti įkainojama. 

- Dirbate ir socialiniuose projektuose - laiškai keliauja ir ligoniukams. Kaip kilo ši mintis? 

- Taip, laiškai keliauja ir į vaikų onkohematologinį skyrių ir vargingai gyvenančių šeimų vaikams. Juk jei vaikas serga ar jo šeimoje nėra atliekamų pinigėlių, tai dar nereiškia, jog tas stebuklas negali jo aplankyti. Vaikystė yra tas metas, kada nepriklausomai nuo sveikatos būklės ar tėvų finansinės padėties, mažas žmogutis turi būti laimingas. O juk toks pagrindinis fėjos tikslas ir yra. Bendradarbiaujame su PLF „Mamų unija“ ir socialinėmis darbuotojomis visuose Lietuvos rajonuose.

- Ar jaučiasi sezoniškumas? 

- Nuostabu yra tai, jog fėjos laiško vaikai laukia kiekvieną dieną ir jokio sezoniškumo nėra. Žinoma prieš Kalėdų įkarštį daug „darbo“ turės ir Kalėdų Senelis, tuomet tikriausiai ir fėja lauks laiško nuo jo ir mėgausis žiemos atostogomis, o iškart po Naujųjų, vėl kibs į darbus. Juk vaikai gimtadienius švenčia visus metus, dantukai krenta taip pat nepriklausomai nuo metų laikų.

Fėjos laišką galima užsakyti susisiekus tiesiogiai asmenine žinute www.facebook.com/fejoslaiskas, skambučiu arba užpildžius užsakymo formą Facebook el. parduotuvėje socialshop.lt/fb/fejoslaiskas. Laiškus užsakyti gali kiekvienas, ir tėveliai savo vaikams ir seneliai anūkams ir draugai draugų vaikams. Laiškai keliauja į visus pasaulio kampelius, todėl užsienyje gyvenančius vaikučius pasiekia taip pat.  

- Ar kiekvienas laiškas skirtingas? 

Kiekvienas fėjos laiškas tarsi stebuklas, kiekvienam skirtingas, kiekvienam rašytas su meile, kiekvienam išgalvotas irišjaustas iki paskutinės detalės. Kiekvienam truputis saulėlydžio spindulių ir pakylančio mėnulio kerų. Kiekvienam truputis pasakų pasaulio, kad niekada neskubėtų užaugti...

Ačiū už pokalbį!

Asmeniškai su Egle pasikalbėti galite www.facebook.com/fejoslaiskas, laišką užsisakyti socialshop.lt/fb/fejoslaiskas

floryte floryte 10. Aug 2016, 01:15

Koks mielas užsiėmimas. Bet prie jo kažkaip nedera žodis verslas...😀