Versli mama Inesa nespėja gaminti visų užsakymų

Versli mama Inesa nespėja gaminti visų užsakymų

19. Aug 2014, 10:50 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Po trumpų atostogų grįžta ir rubrika "Versli mama". Dalinamės dar viena nauja ir negirdėta klaipėdietės mamos Inesos Bunokienės istorija, kurios pradžia, kaip ir visų itin panaši... O pabaiga - labai laiminga!

20140818165600-30481.jpg

- Kaip pradėjote kurti medžiaginius žaislus?

- Idėja pasiūti medžiaginį žaislą kilo spontaniškai ir netikėtai net man pačiai. Artėjo antrosios mano dukrytės Kalėdos. Kadangi ji jau buvo didesnė ir protingesnė, norėjau kuo gražiau papuošti namus, didelę eglę, surengti įsimintiną šventę. Kadangi esu „mamytė natūralistė“, kuo daugiau dekoracijų norėjau sukurti pati, o ne pirkti. Internete sekiau bendraminčių kurtas dekoracijas ir sėmiausi idėjų. Tuomet kilo mintis pasiūti mažą, labai paprastą meškutį, kurį daugelis vadina „Imbieriniu meškiuku“, kadangi dėl savo vientisumo ir paprastumo, jis panašus į meduolį ar sausainį. Deja, šis meškutis taip ir negimė, nes bežiūrinėdama internete įvairių žaislų nuotraukas, pamačiau tiek grožybių, kad „kartelė pakilo“ ir šis meškutis jau tapo per paprastas. Kadangi turiu mamą, kuri, atrodo, moka VISKĄ, nuo siuvimo iki lemputės pakeitimo, siūti išmokau dar vaikystėje, kaip ir nerti, megzti, siuvinėti ar sukurti kokį kitą darbelį. Taip ir gimė pirmieji mano medžiaginiai žaisliukai. Pirmasis buvo kiškis, o antrasis jau dabartinių mano meškučių pradininkas.

- Kada atsirado "Vaikystės svajos" - kaip pradėjote savo darbelius pardavinėti?

- “Vaikystės svajos” gyvuoja dar tik 6 mėnesius. Pirmasis mano pasiūtas meškutis labai patiko mano draugėms, tad viena draugė iškart paprašė pasiūti vieną ir jai, nes ruošėsi lankyti naujagimį. Taip pat savo žaisliukų nuotraukomis pasidalinau facebook’e, tiek tarp draugų, tiek tarp bendraminčių. To pakako, kad nepažįstami žmonės imtų teirautis, ar galiu ir jiems pasiūti meškutį, ar turiu savo puslapį ir pan. Taigi, labai greitai gimė “Vaikystės svajos” puslapis Facebook’e www.facebook.com/vaikystessvajos ir prasidėjo mano veikla.

20140818165615-82412.jpg

- Kam dažniausiai perkami jūsų žaisliukai - kaip suvenyras, žaidimams, krikštynų dovanos?

- Šių žaisliukų paskirtis gali būti įvairi. Šiuo metu, vasaros laikotarpiu, beveik visus meškučius perka krikštynoms: kaip dovanas arba tiesiog kaip akcentą krikštynų fotosesijai. Viena klientė nupirko net 5 meškučius savo sūnelio krikštynų fotosesijai. Kita klientė pirko savo dukrai 18-ojo gimtadienio proga. Tai buvo papildoma dovana, kaip prabėgusios vaikystės simbolis.  Žinoma, perka ir mažylių gimtadieniams, ir be jokios progos ar tiesiog kaip kambario dekoraciją.

- Kaip gimsta idėjos ką siūti?

- Kaip minėjau anksčiau, pirmosios idėjos gimė peržiūrėjus daugybę rankų darbo žaislų internete. O dabar jau mintys gimsta savaime arba jas “pasufleruoja” patys klientai, išreikšdami savo pageidavimus. Kai pats augini vaiką, daug lengviau ir kurti vaikams, kadangi matai jų poreikius bei pomėgius, kas pasiteisina, o ką reikėtų patobulinti. Kadangi esu šiek tiek perfekcionistė, pirmąjį savo meškutį tobulinau gal kokius 7 kartus, kol pasiekiau norimą rezultatą. Tačiau nesigiriu, kad sukūriau kažką unikalaus, juk meškučiai ir lėlės jau sukurti prieš daugelį metų. Šiuo metu esu sugalvojusi daug naujovių, naujų gaminių, tik nėra laiko jiems įgyvendinti. Tačiau visi mano kūrinukai bus susiję su vaikais.

20140818165631-55392.jpg

- Ar kuriate pati žaisliukas ar ieškote iškarpų internete ar kažkur kitur? 

- Kai sugalvojau siūti pirmuosius žaisliukus, tai planavau tiesiog susirasti iškarpas internete ir pagal jas pasiūti. Juk jie teturėjo gražiai sėdėti po eglute, o ne būti prekybos objektais (šypsosi). Tačiau neveikiantis spausdintuvas pakoregavo mano planus. Kadangi esu tokia, jog man reikia visko “čia ir dabar”, atsisėdau ir nusipiešiau iškarpas žiūrėdama į pavyzdžius internete. Iš kelių pavyzdžių pasidariau vieną variantą, kurį po to dar keletą kartų patobulinau. Vėliau dar kartą mėginau siūti pagal internete rastas iškarpas, šį kartą tai buvo lėlė, tačiau man nepatiko gautas rezultatas, todėl ir šias iškarpas persibraižiau pagal save. Taigi, padariau išvadą, kad nereikia norėti gero ir "dykai" (juokiasi).

- Kaip ir kada atsiradote Etsy? 

- Etsy.com tinklalapį man rekomendavo klientė, kuri gyvena JAV ir perka rankų darbo gaminius būtent šiame tinklalapyje. Tad prieš maždaug 3 mėnesius ir aš užsiregistravau jame ir sukūriau savo elektroninę parduotuvėlę www.etsy.com/shop/VaikystesSvajos.

20140818165645-20219.jpg

- Ar pasiteisina jums ši platforma?

- Tiesą sakant, kol kas neturėjau nei vieno užsakymo per Etsy sistemą. Tačiau, turiu pripažinti, kad  dėjau tikrai mažai pastangų. Tik prieš savaitę įdėjau daugiau nuotraukų bei išsamiai aprašiau savo veiklą bei darbelius. Iki tol buvau įdėjusi tik 3 nuotraukas ir tiek. Tad savaime suprantama, kad pirkėjams didelio pasitikėjimo nekėliau.

- Kur dar yra pardavinėjami jūsų darbeliai? 

- Visus savo siūtus žaisliukus pardavinėju tik internetu, naudodamasi Facebook tinklalapiu bei Etsy platforma. 

- Ar dalyvaujate mugėse? 

- Mugėse kol kas nedalyvauju, bet tikrai norėčiau tai išbandyti. Galbūt kitais metais pavyks iš anksto pasiruošti darbelių, kad turėčiau ką parodyti mugėje, nes šiuo metu vos spėju gaminti pagal jau pateiktus užsakymus. 

20140818165704-19629.jpg

- Papasakokite apie savo vaikučius - kiek metų, kaip jie žiūri į mamos užsiėmimą, gal įkvepia ir paskatina kurti?

- Auginu dukrytę Danielę, kuriai rugsėjo mėnesį sueis 2 metukai. Ji ir buvo mano įkvėpimas pradėti siūti medžiaginius žaislus, kadangi pirmieji mano siūti žaislai buvo skirti jai. Esu labai laiminga, kad ši idėja išsivystė į šį tą daugiau, kad nepasibaigė praėjus šv. Kalėdoms.

Kadangi esu veiklus žmogus, dar prieš dukrytės gimimą mąsčiau, kad norėčiau užsiimti kokia veikla kol būsiu vaiko priežiūros atostogose. Tačiau dabar dažnai graužia sąžinė, kad laiką, kurį turėčiau skirti dukrytei, skiriu kitiems vaikams, tai yra, siuvu kitiems vaikams žaislus. Žinoma, dažniausiai siuvu kai dukra miega, tačiau būna ir taip, kad dukrytė atėjusi sako “ne, siūti, ne”, o mane terminas spaudžia ir aš privalau pabaigti. Tokiomis akimirkomis susimąstai, ar esi gera mama, ar tikrai vertėjo šito imtis ir pan. Kaip vieną iš kompromisų, pradėjome su dukryte siūti kartu. Sėdime ant kilimo, aš siuvu rankomis (nes tik maža dalis siuvama siuvimo mašina), o dukrytė žaidžia su kamšalu, kuris purus kaip sniegas, dėlioja karoliukus, sagutes ir pan. Žinoma, po to reikia ilgai tvarkytis (juokiasi). 

- Kaip sugalvojote pavadinimą "Vaikystės svajos"?

- Na, kai siuvi žaislus, tai savaime mąstai apie vaikus, vaikystę, svajones ir pan. Man visada patiko žodis “Svajos”, net nežinau kodėl. Tad sugalvojau keletą derinukų ir taip gimė “Vaikystės svajos”. Kartais pagalvoju, kad galbūt reikėjo rinktis kokį tarptautinį pavadinimą, tačiau jau nebepakeisiu, o ir šis man jau “prilipo”.

20140818165724-23512.jpg

- Kur reklamuojatės?

- Geriausia reklama iš lūpų į lūpas. Ir tai jau vyksta! Jau kreipiasi žmonės, kurie pamatė žaisliuką pas kažką kitą, pamatė krikštynų nuotraukas ir pan. O aš pati retkarčiais primenu apie save įvairiose Facebook’o mamyčių bendruomenėse, skelbimų, rankdarbių grupėse, tiek Lietuvos, tiek užsienio. Kadangi laiko kūrybai turiu nedaug, tad tokios reklamos man tikrai pakanka. Mano darbeliai jau iškeliavo į Angliją, Norvegiją bei JAV.

- Ar planuojatės plėstis? Kurti gyvą parduotuvę?

- Kol kas plėstis planuoju tik asortimento atžvilgiu. Jau rudenį gims daug naujų, kitokių mano darbų. O apie gyvą parduotuvę kol kas minčių neturiu, svajonių – galbūt... (šypteli). Tačiau, manau, dar anksti apie tai galvoti. Laikas parodys.

- Mačiau vasarą jau naujų užsakymų nepriimate - atostogaujate ar nespėjate?

- Kad ir kaip būtų gaila, tačiau nepriimu naujų užsakymų vasarai, nes nebespėju jų pagaminti.  Atostogavau šiek tiek anksčiau, iki krikštynų bumo. O šiuo metu darbuojuosi kaip bitutė. Be to, netrukus ir mano dukrytės krikštynos, tad pasilikau šiek tiek laiko ir jų planavimui.

20140818165741-76991.jpg

- Kiek laiko užtrukti pasiūti vieną žaislą?

- Vieną žaisliuką pasiuvu per 3 dienas. Dirbant griežtesniu grafiku – per 2 dienas.

- Ką dirbote iki šios veiklos?

- Esu valstybės tarnautoja vienoje biudžetinėje įstaigoje. Tačiau šiuo metu esu vaiko priežiūros atostogose iki kol jai sueis 3 metai. Tai visiškai priešinga veiklos sritis, kuri man taip pat patinka ir sekasi. Jeigu ko imuosi, tai stengiuosi būti savo srities specialistu, žinovu. Tik dabartinėje veikloje man trūksta gyvo bendravimo su klientais.

- Ką patartumėte mamoms, kurios kuria, daro ir užsiima rankdarbiais, bet bijo juos rodyti ir pardavinėti? 

- Na, bijoti tikrai nėra ko. Tačiau pirmiau reikėtų apsispręsti, ar tikrai nori užsiimti prekyba ir ar turi tam pakankamai laiko. Bent jau man yra pakankamai sunku atsakyti klientams, net jeigu ir neturiu laiko, o jie labai prašo ir nori mano darbelių. Tad dažniausiai apsiimu pagaminti, o tai, savaime suprantama, atima laiką, skirtą mano šeimai. Tačiau nepaisant to, esu tikrai laiminga, atradusi šią veiklą, kuri įneša tik teigiamas emocijas į kasdienybę, rutiną. Juk ir mama negali apsiriboti vien tik vaikų bei kasdienybės rūpesčiais. Laiminga mama – laimingas vaikas!

"Vaikystės svajos" siūtas grožybes galite rasti www.facebook.com/vaikystessvajos!

20140818165813-14342.jpg

jaldija jaldija 19. Aug 2014, 23:11

Labai labai mieli 👍

mama ingrida mama ingrida 19. Aug 2014, 19:23

Na ir grozybes👍👍👍negaliu atsiziureti😀🤗

19. Aug 2014, 19:13

Labai miela ir gražu! 🤗

motinysteveza motinysteveza 19. Aug 2014, 13:56

tikrai, matosi, kad esate perfekcionistė, žaisliukų kokybė akivaizdi. fantastiški meškučiai.

kodelcia kodelcia 19. Aug 2014, 13:04

labai mieli 😀