Versli mama ir dukra kuria lavinamąsias knygutes

Versli mama ir dukra kuria lavinamąsias knygutes

28. Mar 2017, 12:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Kuo ypatingi mamų pradėti kurti verslai? Jie ne tik atsiranda klausantis širdies balso, bet į juos įtraukiama visa šeima. Ne viena mama pasakojo, kad prie detalių kūrimo prisideda brolis, logotipą sukūrė pusseserė, o siuntinius išvežioja vyras. Todėl labai džiugu jus supažindinti su Skaiste Jurėne ir jos mama Irena, kurios ranka rankon kuria lavinamąsias knygeles lavinamojiknyga.lt.

20170328082039-96480.jpg

- Kaip kilo mintis kurti lavinamąsias knygas? 

- Greičiausiai kaip ir daugelio mamų, mintis vienai ar kitai veiklai atsiranda iš poreikio. Taip nutiko ir mums. Visada norėjosi, kad mažylis žaistų su kokybiškais ir lavinančiais žaislais, o internete pamatyta idėja apie lavinamąsias knygas, kurias siuva JAV ir Rusijos mamos – sužavėjo. Mano mama su siuvimo mašina draugauja jau seniai, tad gavusi iš manęs užsakymą tokiai knygutei, ryžosi pabandyti. Sūnus mielai su gauta knygute žaidė, o laikui bėgant daugėjo užsakymų iš pažįstamų, draugų, kurie ieškojo originalių dovanų savo vaikams ir anūkams, todėl nusprendėmė pasiūlyti savo knygutes ir kitiems.

- Kuri kokius darbus darote?

- Kaip jau minėjau, mama į procesą įsitraukė natūraliai, todėl ant jos pečių gula visa knygučių ir lavinamųjų krepšių gamyba. Aš turėdama patirties su vaikais, matydama kas jiems labiausiai patinka, kokios užduotėlės aktualiausios, dėlioju knygučių puslapius, galvoju reikiamas užduotėles bei bendrauju su klientais, užsiimu marketinginiais reikalais.

- Kuriate ne tik knygas - papasakokite apie kitus gaminius?

 

20170328082137-98015.jpg

- Lavinamasis krepšys – tai savotiška knygutės atmaina. Jis sukurtas taip, kad galėtų žaisti kartu keli vaikai, o krepšys puoštų ir vaikučio kambarį. Kiti gaminiai atsirado po to, kai į mano pačios namus atkeliavo siuvimo mašina – pabandžiau, patiko, o pramokusi nusprendžiau pradžiuginti savo vaikus. Tad ir mūsų asortimentas susiformavęs pagal tai, kas įdomu mano pačios ir draugų vaikams.

20170328081029-65634.jpg

Taip atsirado žaidimų kilimėliai ir kelioniniai lėlių nameliai. Pirmasis skirtas vaikams važinėtis su mašinytėmis, kur jie gali užsipilti kuro, nuplauti mašiną plovykloje, aplankyti parduotuvę ar suremontuoti mašiną servise. Nors kilimėlis nėra didelis, prie jo sugulę žaidžia abu mano mažyliai ir dar vyras (juokiasi).

20170328081957-67032.jpg

Kelioniniai lėlių nameliai atsirado galvojant dovaną dviems 3 metų mergaitėms – man, kaip ir daugeliui tėvų, aktualu dar ir tai, kad žaislas neužimtų daug vietos, o į nedidelį namelį telpa viskas – virtuvė su šaldytuvu, lova, spinta su drabužėliais, vonia, skalbimo mašina, valgomasis stalas, net katinas.... Kai reikia važiuoti į svečius, kur nors keliauti, visada vežamės šiuos žaislus – veiklos daug, o telpa į vaikų kuprinytes.

20170328082257-69434.jpg

Na, o žaislinis siūtas maistas - nepakeičiamas vaikų virtuvėlėse, nes nelūžta, nedūžta ir atrodo labai tikroviškai. Vaikai noriai gamina arbatą, kepa blynus, verda makaronus ir kt.

- Kiek laiko užtrunka sukurti vieną knygą? 

- Kiekvieną knygą kuriame individualiai, pagal klientų vaikučio amžių, jo pomėgius. Klientai gali rinktis kokius puslapius nori įtraukti, kiek tų puslapių turi būti, todėl įvertinti kiek laiko užtrunka sukurti vieną knygą labai sunku. Stengiamės, kad kiekviena knygutė atrodytu vis kitaip, įdedame į tai daug meilės, kiekvienam puslapiui reikia pradžioje pasiūti daug atskirų detalių, todėl tai užima laiko.

- Kokie puslapiai populiariausi?

- Mamos dažniausiai renkasi puslapius, kuriuose būtų daug pirštukams lavinti skirtos veiklos – su sagutėmis, užtrauktuku, praverti virvelę, labirintas su karoliuku ir pan. Jei knygutė skirta vaikui iki 2 metų – įtraukiamos užduotėlės kur kažkas paslėpta (pavyzdžiui saulutė po debesėliu, boružėlės), vyresniems vaikučiams renkasi ir puslapius kur galima atlikti vaidmeninius žaidimus – rengti lėlytę, skalbti, džiauti, žvejoti, dirbti su įrankių rinkiniu ir pan.

20170328082055-16831.jpg

- Kur reklamuojatės?

- Pagrindinė reklama Facebook, mamyčių prekių pardavimo puslapiuose (musumazyliai.lt, uodas.lt). Turime ir savo tinklalapį lavinamojiknyga.lt, o mūsų produktus galima įsigyti celestia.darbeliai.com elektroninėje parduotuvėje.

Ar daug konkurentų? 

- Lietuvoje mamos gabios rankdarbiams ir mėgsta daug ką daryti pačios, tad ir siūlančių lavinamąsias knygutes pamažu atsiranda vis daugiau. Tačiau kiekvienas mes unikalus savo stilistika ar naudojamomis medžiagomis. Pavyzdžiui, mes daugiausia dirbame tik su filcu (veltiniu), todėl knygutės yra ryškios, itin švelnios. 

- Tai kol kas hobis ar jau verslas iš kurio galima pragyventi? 

- Kol kas tai hobis, tam, kad išvystyti iki verslo reikia atlikti dar nemažai darbų – padidinti pardavimo vietų skaičių, skirti daugiau dėmesio reklamai.

20170328082107-95517.jpg

- Ar žadate pardavinėti užsienyje, pavyzdžiui, per ETSY svetainę?

- Mintis apie užsienio rinką sukasi jau seniai, kaip tik šiuo metu domimės apie sėkmingos etsy parduotuvės sukūrimą, svarstome kokiu vardu keliauti į užsienio rinką, kaip save pateikti.

- Suprantu, kad daugelis nori personalizuotos knygos, bet gal žadate pardavinėti jau paruoštas knygas kur nors „gyvai“?

- Planuojame pasiūlyti savo knygutes vaikiškų prekių butikams, nes yra klientų, kurie prieš užsisakydami norėtų pamatyti, pačiupinėti arba kuriems prekę reikia įsigyti iš karto, nes dovanos ieško paskutinėmis akimirkomis.

- Papasakokite apie vaikučius - kiek metų, kokie vardai ir kas prižiūri kol mama su močiute kuria knygas? 

20170328081908-28473.jpg

- Auginame du šaunius vaikus, kurie yra pagrindinis mūsų įkvėpimo šaltinis – vasarą 4-ių metų gimtadienį švęsiantį Adą ir beveik 2 metukų dukrytę Ula. Vyresnėlis jau eina į darželį, o mažoji kolkas dar auga namuose. Tad aš pati dirbu esant galimybei, per pietų miegą, vakare kai grįžta vyras ar savaitgaliais. Močiutė tuo tarpu gyvena kitoje Lietuvos pusėje, tad jai savo darbų derinti su mažaisiais nereikia.

- Ką dirbote prieš tai - ar tai padeda? 

- Prieš tai mokiausi ir dirbau marketingo srityje, todėl įgytos žinios tikrai padeda ir plėtojant verslą.

- Kas sunkiausia vystant savo verslą? 

- Asmeniškai man sunkiausia rasti viskam laiko – nes kurdamas savo verslą,dažniausiai, tu esi ir direktorius, ir pardavimų vadybininkas, ir marketingo specialistas, ir socialinių tinklų administratorius, ir kūrėjas, ir gamybininkas (šypsosi). Savaime suprantama, viskas reikalauja laiko ir žinių.

20170328082118-89400.jpg

- Ko palinkėtumėte mamoms, kurios nori imtis veiklos, bet nedrįsta?

- Greičiausiai – ryžto ir drąsos. O jei baisu vienoms, paieškokite bendraminčių – turint optimizmu trykštantį partnerį, viskas einasi gerokai lengviau!

Ačiū už pokalbį!

Skaistės ir jos mamos kuriamas lavinamąsias knygeles, krepšius, kelioninius žaidimų namus ir siūtą maistą rasite lavinamojiknyga.lt, celestia.darbeliai.com, o Pakalbinti skaistę www.facebook.com/lavinamojiknyga.

20170328082233-81852.jpg