Versli mama Justė iš antrinių žaliavų perdirbimo nėrė į grožio pasaulį

Versli mama Justė iš antrinių žaliavų perdirbimo nėrė į grožio pasaulį

26. Nov 2013, 07:30 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Labai smagu kalbinti mamas, kurios vis drąsiau imasi ne tik smulkių verslų, bet nebijo tai daryti ir su šimtatūkstantinėmis investicijomis. Justė Prunskienė vos pagimdžiusi sūnų Jokūbą pradėjo galvoti kuo gi čia užsiimti ir pasuko į labai moterišką verslą - įkūrė lazerinės estetikos studiją “Adomas ir Ieva”, kuriame lazeriu šalinami nepageidaujami plaukeliai.

20131125161523-70581.jpg

- Kaip kilo tokia mintis imtis nuosavo verslo?

-Esu dėkinga savo sūneliui, kuris mažas labai daug miegodavo ir atsirado laisvo laiko. Visą gyvenimą gyvenau itin aktyviai, todėl užsisėdėti nenorėjau. Rezgiau rezgiau planus ir prirezgiau. 

- Kada pradėjote apie tai galvoti?

- Tiesa pasakius, labai anksti - kai išėjau motinystės atostogų labai daug skaičiau apie vaikelį, priežiūrą ir visa kitą. Kai Jokūbas gimė, pasirodo, jau viskas perskaityta ir sužinota, todėl ilgo žindymo laiku skaitydavau knygas apie verslą. Taip žingsnis po žinsgnio domėjausi, o kai jam buvo trys mėnesiai - nusprendžiau daryti. 

- Įkūrėte Lietuvoje ne itin plačiai paplitusį, bet populiarėjantį verslą - plaukelių šalinimas lazeriu. Kodėl būtent tokia sritis?

- Tai mano moteriškas užsiėmimas. Dirbu antrinių žaliavų perdirbimo srityje, kur esu verslo plėtros vadovė, todėl norėjosi kažko moteriškesnio, kur reikia subtilumo, elegancijos, nes šiukšlės ne toks dalykas. Taip pat asmeniškai pati susidūriau su problemomis dėl nepageidaujamų plaukelių, jų įauginijimu, problemomis dėl skutimo. Taip ir prasidėjo. 

Į savo pagrindinį darbą vis dar planuoju grįžti, nes studijai įsikūrus man belieka tik skambučius priiminėti, nes nesu gydytoja.

- Prisiminkime pačią verslo pradžią - kaip viskas vyko?

- Pirmiausia, pati ieškojau tokių paslaugų ir pasigilinusi supratau, jog su gera įranga tokių procedūrų sunku gauti. Tuomet susitikau su viena, kita kompanija platinančia įvairius lazerius ir vienais iš jų radome bendrą kalbą. Lazerių “LightSheer Duet” Lenkijoje yra arti tūkstančio, Latvijoje, Estijoje taip pat nemažai, o Lietuvoje - nė vieno. Patys gamintojai apsidžiaugė, jog kažkas susidomėjo. Džiugu, jog gavome puikų aptarnavimą - patys atstovai atvyko apmokyti kaip elgtis su aparatūra.

- Kaip suradote gydytoją, kuri dirba šiuo lazeriu?

- Tai turbūt bene sudėtingiausia dalis. Lengviau verslo planą sugalvoti, nei gydytoją rasti. Nei aš, nei vyras savo giminėje neturime jokių medikų ar juos pažįstančių, o dermatologų Lietuvoje apskritai labai nedaug. Bet mums pasisekė! Turime puikią specialistę su kuria “Adomo ir Ievos” studijos duris atvėrėme prieš pat rudenį. 

20131125161744-98785.jpg

- Lazeriai, skamba lyg kosminės technologijos, turbūt tokiai verslo pradžiai reikia didelių investicijų?

- Investavome ir šeimos santaupas, taip pat dalį pinigų skolinomės iš banko. Toks įrenginys kainuoja ne dešimtis, bet šimtus tūkstančių litų. Atrodo, toks mažas įrenginys, kurį gali pastumti ir kaina tokia... Manome, jog bankuose neapsimoka laikyti pinigų, nes infliacija suvalgo viską ir nuolat kirbėjo mintis kur juos investuoti, kad būtų grąža.

- Esu girdėjusi ir daug neigiamų atsiliepimų apie lazerių neveiksmingumą ir net kartais žalojimą jais. Kiek tiesos?

- Ko tik neprisiklausome iš klientų... Vieni galvoja, kad tai su kosmosu susiję, kiti - kad tai rentgenas. Kol kas auginamės ir ugdome savo klientus, kuriems įrodome, jog mūsų procedūros yra visiškai neskausmingos, jokių ilgalaikių žymų ant kūno nelieka ir nereikia dešimčių procedūrų tam, kad pasimatytų rezultatas. Šis lazeris skirtas tik plaukelių šalinimui, jam gaminti pasitelkta NASA technologijos ir pasaulyje naudojamas ne vienerius metus. Visiems klientams rekomenduojame pasiskaityti internete atsiliepimus apie konkrečiai šį lazerį ir kaip jis veikia. Esame pirmieji Lietuvoje, bet ne naujiena pasaulyje. 

- Kaip kilo toks pavadinimas - “Adomas ir Ieva”?

- Labai ilgai galvotas pavadinimas ir iš antro karto tik sugalvotas. Pradžioje pasivadinome “Sijusa”, bet tai nieko nesakė apie procedūrą, o buvo tik man artimų žodžių junginys. Klientai sunkiai ištardavo, keistai kirčiuodavo, todėl norėjosi kažko subtilesnio orientuoto į tai ką mes darome. Pažiūrėję Adomo ir Ievos paveikslus atkreipkite dėmesį, jog pas nė vieną iš jų nėra nepageidaujamų plaukelių, o mes būtent tai ir siūlome - jų atsikratyti.

- O ar daug Adomų pas jus kreipiasi? 

- Ateina, nors toli dar iki pasaulinių skaičių. Bet ir Lietuvos Adomai domisi savo grožiu. Kaip mūsų gydytoja sako, jog jie tokie patys žmonės kaip ir moterys ir nėra moteriškų ar vyriškų sričių. 

20131125161651-39919.jpg

- Gal jau planuojate plėstis?

- Kai planuosiu antrą vaiką, tuomet planuosiu ir plėstis (kvatoja). Kol kas ne, nes pats lazeris yra labai brangus, o mūsų klientams nėra problema atvažiuoti iš Panevėžio ar Kauno, nes procedūros kartojamos tik kas 4-8 savaitės. 

- Tradicinis klausimas kiek motinystė įtakojo šio verslo pradžią?

- Visu šimtu procentų. Jeigu nebūčiau pagimdžiusi, būčiau sėdėjusi tame darbe ir dirbusi jį net neturėdama laiko pagalvoti. Kai išėjau, kai atsirado tarpai tarp vaiko miego, turėdavau laiko, todėl ir kilo ta mintis. Kitu atveju nebūtų to įvykę.

- Kiek vyras padeda ir prisideda prie šios idėjos?

- Jokūbas neturi nei auklės, nelanko lopšelio, todėl kai turiu susitikimus - vyras visada man padeda. Jo indėlis labai svarbus šiame darbe ir jis palaiko mano idėjas.
 
Ačiū už pokalbį!
 
Jeigu kariaujate su nepageidaujamais plaukeliais - procedūras geriausia daryti iki vasaros - kreipkitės į  studija “Adomas ir Ieva”, kurie įsikūrę Žvėryno natūralios medicinos centre. 

20131125161725-74272.jpg