Versli mama Laura kuria žindymo skraistes

Versli mama Laura kuria žindymo skraistes

19. Jan 2016, 13:54 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Verslių mamų rubrikos viešnia - mama su turbo prisukimu, tūkstančiais idėjų ir ne vienu įgyvendintu projektu. Dar nebūdama mama Laura Mazelienė įkūrė „Mamų radiją", vėliau atsidavė kūrybai, o susilaukusi dukrelės - kartu su partnere Roberta Šurkute (nuotraukoje dešinėje) pradėjo kurti nuostabias žindymo skaras „Moo moo cuddle" www.facebook.com/MooMooCuddle. Susipažinkite!

20160118140404-50278.jpg

- Lietuvoje dažnai diskutuojama apie žindymą - viešai ar privačiai tai galima daryti. Jūs, rodos, savo idėja, stengiatės suderinti abu dalykus? Papasakokite, kas yra „Moo Moo Cuddle"?

- Mano pačios patirtis privertė susimąstyti: žindymas – prigimtinė moters ir jos vaiko teisė, tačiau tai kartu ir labai intymus procesas, kuris, mano galva, ne kiekvieno akiai. Bet čia mano asmeninė nuomonė. Aš pati viešai žindyti vengiu. Kodėl? Todėl, kad ir man, ir dukrai – tai kažkokia ypatinga veikla, kurios nevalia trikdyti niekam... Pati mažoji diktuoja tokias sąlygas, tad kartais nuo mūsų, mamų, „noriu ar nenoriu to“ nepriklauso. Visgi būna tokių akimirkų, kai pasistiprinimo metas ateina ir būnant ne namie. Tuomet man daug smagiau Vingio parke apsigaubti žindymo skraiste ir atokioje miško paunksmėje pabūti su dukra - jaukiai ir intymiai.

- Kaip gimė idėja?

- Kodėl kilo idėja pradėti „Moo moo cuddle“ veiklą?  Tai nulėmė asmeninė patirtis. Man daugiau ne kelis kartus pasireiškė krūtų uždegimas. Mamos, su tuo susidūrusios, paliudys, kad tai vienas blogesnių jausmų, kai negali pakilti iš lovos, nes temperatūra siekia daugiau kaip 39 laispnius, o privalai. Po virtinės uždegimų supratau, kad krūtinę reikia labai saugoti, o ir gydytojai rekomendavo – visada dengtis skarele. Taip ir gimė mūsų „Moo moo“.

- Ką reiškia pavadinimas? Jis - angliškas. Taikotės ir į užsienio rinkas?

- Šiuo metu nesitaikome niekur. Stengiamės sukurti tai, kas mamoms pagelbėtų šitame nuostabiame gyvenimo etape. Visgi pasaulis globalus, o ir lietuviai šiai dienai puikiai žino ne tik anglų kalbą...Tad viskas, matyt, į ateities perspektyvą  

O pavadinimo reikšmė, kaip mes su Roberta Šurkute sakome, gudri. „Moo moo“ – tai tarsi žaliamargės garsai, kurie siejasi su pienu. Tačiau žiūrint į mūsų logotipą vietoje raidžių „oo“ atsiranda dvi širdelės, kurios vizualiai lyg atspindi žodį „Mama“. „Cuddle“ – angliškas žodis, reiškiantis prisiglaudimą, apkabinimą. Stegiamės atspindėti savo misiją – apsaugoti tai, ką mama gali suteikti savo vaikui ir tai daryti jaukiai ir rūpestingai.

20160118140923-73452.jpg

20160118140932-37058.jpg

- Kur šiuo metu pardavinėjate?

- Šiuo metu žindymo ir laisvalaikio skraisčių galima įsigyti socialiniame tinkle www.facebook.com/MooMooCuddle arba el.p. info@moomoocuddle.lt

- Ar ruošiatės kurti elektroninę parduotuvę? 

- Taip! Šiuo metu kuriame puslapį www.moomoocuddle.lt 

- Kaip reklamuojatės?

 - Geriausia reklama – iš lūpų į lūpas. To ir siekiame – jaukių ir teigiamų atsiliepimų! Dirbame iš širdies, iš idėjos. Pelnas – tolima siekiamybė O ir šiuo metu, aš tik idėjiškai prisidedu prie projekto, nes esu motinystės atostogose! Vairas šiuo metu Robertos rankose.

- Tai ne pirmas jūsų verslas - kuriate ir labai gražias pakabas „Pakabink mane"? Ar vis dar vystote šią idėją? 

- Ačiū. Pakabos buvo iki dukros gimimo. Ir taip mano hobis, kuris, tikiu, vieną dieną bus prisimintas. Tačiau dabar tam nėra įkvėpimo:)

Esate ir dar vieno jau tikrai žinomo verslo autorė - įkūrėte „Mamų radiją". Ar vis dar dirbate prie šio projekto ir kaip jis sekasi? 

- O kaip gi! Juokais sakau, kad tai mano pirmasis kūdikis, kuris šiemet jau skaičiuoja ketvirtus metus! Vargu, ar jį kada nors apleisiu. Dabar auginsiu ne tik jį, bet ir nuostabią dukrą. Manau, jie vienas kitą tik papildys! Tik vėlgi, vargu, ar tai verslas. Investuojame į šią veiklą visa komanda, o grįžta mums šypsenos, padėkos, įkvėpimas žengti toliau, bet tikrai ne pinigai

- Papasakokite apie savo mažylę! Kaip sekasi ją prižiūrėti ir suderinti visas šias veiklas? 

20160118140701-30132.jpg

- Šiuo metu mūsų Deimilei 5 mėnesiai. Nesidžiaugsiu, kad motinystė labai lengva, jokių vargų nėra. Tokios deklaracijos man „neskanios“. Visko būna, bet tai normalu. Gimęs mažas žmogutis negali užaugti doru žmogumi be jokių investicijų, tai mes ir investuojame – miegą, gerą savijautą, šypsenas, idėjas...Bet tai atsiperka su kaupu! Kaip viską suspėju? Banali tiesa, kad žmogus neišnaudoja visų savo galimybių…Būtų du vaikai, manau, suprasčiau, kad anksčiau galėjau  daugiau! O jų tikrai bus!

Ar lengva Lietuvoje moteriai, o ypač mamai, užsiimti verslu?

- Mėgstu sakyti, kad gyvenime viskas priklauso nuo požiūrio ir nuotaikos. Pasak Voltero, geriausias sprendimas yra visada išlikti puikios nuotaikos. O aš sakau: kad geriausias sprendimas viską daryti su nuotaika ir tikėti, kad sunkumai tik padeda mums žygiuoti sėkmės link!

- Darote labai visko daug - kaip suspėjate, koks jūsų receptas?

- Mylintis vyras, nuostabi dukra, palaikanti šeima...Be jų nežinau, kas ir kur būčiau šiandien. 

- Ko palinkėtumėte kitoms mamoms, kurios NORĖTŲ, bet delsia, užsiimti širdžiai malonia veikla? 

- Tikėti. Nes be tikėjimo gyvenime nevyksta niekas. Ir atminkite: gyvenime visi gali daryti tą patį, ką ir jūs – siūti, megzti, dainuoti, rašyti. Bet niekas negali to padaryti taip, kaip jūs!

Razauskai Atelier photography nuotraukos

20160118140738-66450.jpg