Versli mama Lina įkūrė teatrą!

Versli mama Lina įkūrė teatrą!

27. May 2014, 12:03 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Šiandien Verslios rubrikoje lankosi ypatinga viešnia, su kurios darbu netrukus ir jūs pačios galėsite gyvai susipažinti - Mamyčių klubo gimtadienyje vaikams lėlių spektaklį rodysiančio teatro "Tavo Teatriukas" įkūrėJA Lina Žebuolienė. 

20140527104811-78640.jpg

- Kaip atsirado "Tavo Teatriukas"?

- "Tavo Teatriukas" atsirado labai natūraliai, iš nepatenkinto vartotojiško poreikio. Organizavome trijų dukryčių gimtadienį ir norėjome užsakyti rankinių lėlių teatriuką į mūsų namus, kur šventėme gimtadienį, tačiau paaiškėjo, kad niekas Lietuvoje neteikia tokios paslaugos. Teko pačiai su vyru, namų sąlygom, atlikti rankinių lėlyčių spektakliuką. Kai pamatėm vaikų susižavėjimą, įžvelgėm perspektyvą tokio pobūdžio veiklai, todėl ir sukūrėm projektą „Tavo Teatriukas“. Atsirinkome keletą menininkų ir aktorių, kurie surežisavo ir suvaidino pirmąjį mūsų spektakliuką „Labai sena princesių ir piratų istorija“, tokia ir buvo mūsų „istorijos“ pradžia. 

- Prieš kiek laiko įkūrėte šį teatrą?

- Individualios veiklos pažymą išsiėmėme per mano gimtadienį - 2013 gegužės 15 dieną, po poros savaičių įvyko pirmojo spektakliuko premjera.

- Koks buvo teatro tikslas?

- Esame šeimyna su trimis vaikučiais, bendraujame su daug šeimų turinčių vaikus, todėl tenka daug dalyvauti vaikų šventėse ir renginiuose. Pastebėjome, kad per tokias šventes gali būti skiriamas dėmesys ne tik vaiku užimtumui, bet ir jų lavinimui. Dedame dideles pastangas savo mergaičių meniniam lavinimui, todėl ir pasirinkome kultūrinio švietimo sritį, kad vaikiškos šventės taptu ne tik linksmos bet ir prasmingos.

20140527104704-44367.jpg

- Kuo norėjote išsiskirti iš kitų?

- Kultūrine edukacija! Norime padėti visuomenei pakeisti požiūrį į šventės, vaikų užimtumą. Mėgstame nustebinti vaikus interaktyviais pasirodymai ir mielomis dovanėlėmis po pasirodymo. Šiuo metu draugaudami su vaikų žaidimų kambarių „Karkarlandas“ - jubiliatui dovanojame 1 val. apsilankymą vaikų žaidimų kambaryje nemokamai.

- Kokius darbus dirbote prieš šį teatriuką?

- Studijuodama pradėjau dirbti privačios įmonės administratore, po 3 darbo metų išėjau motinystės atostogų, kuriose prabuvau 7 metus. Paskutiniais motinystės atostogų metais ir gimė „Tavo Teatriuko“ idėja. Per tą laikotarpį teko pabaigti bakalauro studijas, padirbėti rinkimų komisijose, knygų leidybos įmonėje apskaitininke, aktyviai dalyvauti mūsų mokyklos - darželio visuomeninėje veikloje.

- Ar pati esate baigusi teatro/vaidybos studijas? Ar kada nors galvojote, jog jūsų auditorija bus vaikai?

- Dar būdama vaikas svajojau būti vaikų auklėtoja. Labai svajojau apie vaikus ir juos be galo mylėjau. Tačiau mama atkalbėjo nuo tokios ateities ir įstojau į verslo administravimą ir vadybą VDU universitete. Teatro ir vaidybos studijų nesu baigusi ir nemanau, kad galėčiau būti puiki aktorė, nors stebėti kitų vaidyba man visada patiko. Gyvenimas pasisuko taip, kad kaip „Tavo teatriukas“ projekto vadovei teko susipažinti su vaidyba ir teatru iš verslo pusės. Šeimoje augant vaikų skaičiui, gyvenimas savaime pradėjo suktis apie vaikus. Vakariniai pasakų skaitymai, kasdienė mūsų mergaičių edukacija, jų švenčių organizavimas, susiformavęs pažįstamų žmonių ratas -  taip natūraliai susiklostė, kad šiandiena mūsų auditorija yra vaikai. Nors ateityje planuojame rengti spektaklius ir suaugusiems!

20140527104730-77448.jpg

- Kuo skiriasi teatras reguliarus teatras nuo specialiai renginiams skirto?

- Kalbant apie skirtumus nuo valstybinio teatro, negalime nuolatiniam darbui įdarbinti režisierių, scenografų, aktorių, kurie vaidina spektakliuose, todėl ir spektakliai išeina kitokie. Aktoriams dažnai patiems tenka režisuoti spektaklį, kas beje, jiems labai patinka. Kadangi esame keliaujantis teatras, turime apsiriboti mažu inventoriaus kiekiu, dažnai mūsų dekoracijomis tampa pasirodymo vietoje esantys daiktai.

Per sezoną įvedame 2 naujus spektakliukus. Vaikų šventėms skirtuose spektakliuose, gana daug iš mūsų tikisi ir reikalauja tėvai. todėl interaktyvumas ir scenarijaus bei aktorių lankstumas yra pagrindinis mūsų teatro išskirtinumas. Tik interaktyviai bendraujant, galima suvaldyti, sukoncentruoti vaikų dėmesį, todėl nei vienas mūsų pasirodymas dar nebuvo visiškai vienodas. 

- Kuo "Tavo Teatriukas" gali praturtinti vaiko gimtadienį, krikštynas ar kitą vaikišką renginį?

- Vaikų šventes mes galime praturtinti originalumu, suteikti prasmės skleidžiant bendrąsias vertybes ir principus. Ir be abejo, per edukacinį procesą suteikdami šventes dalyviams kultūrinių, meninių žinių.

- Kiek šiuo metu "Tavo Teatriuke" dirba žmonių?

- Turime komanda iš 15 žmonių Kaune, apie 7 Vilniuje ir 2 Klaipėdoje.

- Kur reklamuojatės, kaip plėtojate verslą?

- Be abejonės, geriausia reklama yra geri mūsų klientų atsiliepimai ir jų rekomendacijos. Savaime suprantama, turime savo internetinį puslapį ir socialinio tinklo facebook puslapį, reklamuojamės per google reklamą, taip pat nemokamai dalyvaujame įvairiuose projektuose, kurie už tai mus reklamuoja. Siunčiame internetu asmeninius laiškus konkrečioms įmonėms.

20140527104750-93333.jpg

- Papasakokite apie savo vaikučius - kiek turite, kaip jiems patinka teatras, ką dažniausiai kartu veikiate?

- Mes turime tris nuostabias dukrytes. Patricija 7 metų, Izabelę 5 metų ir Sofiją 3 metų. Mūsų dukrytės yra pirmosios mūsų pasirodymų vertintojos. Ne visi vaikai geba koncentruoti dėmesį teatriuko pasirodymuose, ne išimtis ir mūsų vidurinioji Izabelė, tad jos dėka bandome ieškoti priemonių, kad visi įsitrauktu į spektakliuką. Kitos merginos prašo, kad kurtume dar daugiau naujų pasirodymų, nes esamus jau yra mačiusios. Mano mergaitės mielai žiūri tiek mūsų spektakliukus, tiek valstybinių teatrų vaikams spektaklius.

Šeimoje mes kartu važinėjame dviračiais, einame pasivaikščioti, žaidžiame, lesiname auginamas vištytes, sėjame daržoves, ravime darželį. Kartu stengiamės daryti viską ir labai džiaugiamės, kad joms tai patinka.

- Ar turėsite laisvų savaitgalių šią vasarą?

- Dar sunku prognozuoti ar bus laisvų savaitgalių, nes dažnai tėveliai vaikų šventėms idėjų pradeda ieškoti tik mėnesį prieš šventę.

- Kaip sugalvojote teatrui pavadinimą?

- Teatriuko pavadinimas kilo iš jo paskirties. Jo pavadinime „užkoduota“ tai, kad kiekvienas teatriukas gali būti tavo. Kitaip tariant, galime sukurti spektaklį atitinkantį šventės temą, ir vaidinti tik tavo šventėje tau ir tavo svečiams.

- Ar didelė konkurencija šioje srityje?

- Konkurentų, būtent keliaujančiame teatriuke, kaip ir neturime, bet jei žiūrint plačiau, kaip į vaikų pramogas teikiančia įmone, konkurencija tikrai didelė.

- Įtariu, kad reikia saugotis ir įvairių profanų, kurie gadina gerą vardą?

- Labiausiai gadina gerą vardą aktoriai, kurie ne visada supranta ko reikia šventėje, arba tie aktoriai, kurie tiesiog išpildo scenarijų, suvaidina be improvizacijų. Nes tik nuo jų profesionalumo, jų sugebėjimo surasti ryšį su tokia savita auditorija, kaip vaikai, „Tavo Teatriukas“ vardas gali kilti arba kristi. 

- Kokie ateities planai? Plėsitės, kursite naujas programas?

- Žinoma, kad ateityje mes plėsimės, nes stengiamės plėstis nuolatos. Kursime naujas pjeses, naujus pasirodymus. Ieškosime naujų partnerių, kurių dėka Teatriukas taps dar ypatingesnis, artimas ir mielas.

- Ar sunku ryžtis pradėti savo verslą?

- Turint tokį vyra kokį turiu aš - ne.

Ačiū už pokalbį!

"Tavo teatriukas" pradžiugins jūsų vaikų gimtadienį, krikštynas ar kitą šventę - jį pasikviesti galite čia www.tavoteatriukas.lt arba www.facebook.com/tavoteatriukas

20140527104829-36332.jpg