Versli mama: mama Meilė ir jos veltukai

Versli mama: mama Meilė ir jos veltukai

17. Sep 2013, 16:46 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Šaltukas kanda nosytes? Todėl šįkart verslių mamų svečiuose lankosi labai šiltas svečias - veltų tapukų, žaisliukų ir kitų vilnonių grožių kūrėja Meilė Babaliauskienė ir jos dirbtuvėlės "Veltukai", kurias ji įkūrė augindama dukrytę Nėją. 

20130917063522-70711.jpg

- Kaip kilo idėja įkurti Veltukus ir pradėti veltų daiktų verslą?

- "Veltukus" įkurti paskatino draugė atsiuntusi kaip pavyzdį Facebook veltų dirbinių puslapį su prierašu: "Pasidaryk ką nors panašaus, kiek gali slėpti savo darbus?"

O kada ši idėja peraugo į verslą net nepastebėjau, nes viskas vyko palengva, natūraliai... Daugėjo darbų, žmonių norinčių įsigyti mano kurtus darbus ratas irgi didėjo.
 
- Ar tai susiję su motinyste? Kiek ji įkvėpė?

- Velti pradėjau gimus dukrai. Vaikas buvo labai ramus, nereikalavo daug dėmesio todėl turėjau daug laisvo laiko.

20130917063611-95807.jpg

- Kuo šiuo metu labiausiai "gyvena" "Veltukai" ir kokia ateities vizija?

- Galerija-krautuvėlė-dirbtuvėlės. Taip pat svajoju apie socialinius projektus mamos ir vaiko globos namuose gyvenančias moteris mokyti velti, skatinti jų užimtumą, o kai "Veltukai" turės savo "namus-krautuvėlę" galbūt ir pardavinėti pagamintus darbelius. Jau organizuojame vėlimo pamokėles neįgaliesiems bendradarbiaujant su sutrikusio intelekto žmonių globos bendrija bei onkologinėmis ligomis sergantiems žmonėms bendradarbiaujant su onkopsichologijos centru. Norisi, jog šios veiklos taip pat plėstųsi.

- Ką veikėte prieš įkurdama Veltukus?

- Iki atsirandant "Veltukams" dirbau įvairius darbus. Gyvenau ieškojimuose.

- Kodėl nusprendėte sieti darbą su jais, o ne pvz dirbti samdomą darbą?

- Esu meniškos sielos žmogus todėl sunkiai įsivaizduoju save įspraustą į kažkokius rėmus ar taisykles, kaip darbas nuo 8 iki 17 valandos. Dirbdama su "Veltukais" aš galiu planuoti savo laiką, derinti jį su kitais darbais ar mokykloje vykstančiais vaikų mamytėms skirtais koncertais ar šventėmis. 

20130917063629-82329.jpg

- Ar sunku suderinti vėlimą ir motinystę? Gal dukra irgi prisideda prie kūrybos?

- Per 7 metus išmokau derinti vėlimą ir motinystę. Kadangi dirbu namuose, stengiuosi visus darbus atlikti kol dukra mokykloje arba kai ji miega. Nors ne visada tai pavyksta. Sezono metu, kai darbo daug, dažnai nuskamba frazė: "Ir vėl ta vilna, tie tapukai...kiek gi galima?" (juokiasi).

Dukra irgi velia. Velia draugams, mokytojams, man. Turiu prikaupusi visą kolekciją jos darbelių. Pirmą darbelį nuvėlė būdama 2,5 m. - lėktuvą su kaklu ir ausim (šypsosi).

- Ar siūlytum kitoms mamoms ieškoti savęs ir kurti kažką savo?

- Savo ar ne savo...svarbu pragyvenimui užsidirbti iš to, ką darai su meile. Mano gyvenime daug gražių dienų, nes užsiimu mėgiama veikla.

- Papasakok kokia esi mama, ką veikiate su dukryte ir kuo "kvėpuojate"?

- Aš gera mama. Na, bet tikrai labai gera mama (kvatoja). Mums su dukra šventas reikalas mūsų pasikalbėjimai prieš miegelį. Neužmiegam be frazių : "Mama, pasikalbam. Mama, paklausk manęs ko nors. Mama, papasakok apie savo vaikystę."

20130917063645-96452.jpg

- Vėlimas - žiemos užsiėmimas, ką veli vasarą ir ar nesunku dirbti su vilna šiltuoju metu?

- Vėlimas rudens, žiemos ir pavasario užsiėmimas. Vasara tas metas, kai gali velti tai, ką nori pats, o ne ko žmonės prašo. Vasara metas, kai gali įgyvendinti naujas galvoje užgimusias mintis ir idėjas.

- Ar įmanoma išgyventi iš vėlimo? Užtenka tik Lietuvos rinkos ar tenka dairytis ir į užsienį? 

- Galima užsidirbti, bet "Veltukai" kolkas  neužtikrina finansinio stabilumo todėl tenka užsiimti kitais darbais ir projektais.

Meilės darbelius galima pamatyti, užsisakyti vilnos ar net pasikviesti ją vėlimo pamokai (vaikams ir suaugusiems) galima www.veltukai.lt ir www.facebook.com/veltukai

20130917063701-41995.jpg

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 17. Sep 2013, 15:04

Teko čiupinėti tuos baltus - tikrai minkštučiai, ir ne tokie stori kaip nešiojami tapukai. kūdikiai tobula dovana krikštynų ar gimimo proga šitie su sparneliais... https://www.facebook.com/photo.php?fbid=147864165255410&set=a.147863731922120.29078.147738591934634&type=3&theater

17. Sep 2013, 13:18

Na pirmojoje nuotraukoje ant stalo matyti balti mažyčiai batukai.o jie minkšti? Niekad neturėjusi veltinuku tad nezinau

17. Sep 2013, 13:03

Nežinau, kaip kūdikiui...savo nesulgalvojau, dar tuomet nebuvo taip populiaru. Man pačiai tai labai patinka dėl to, kad kojos šiltos, nepriklausomai nuo šalčio patalpoje, bet neprakaituoja, jei joje šilta...baisiai komfortabilu. O ar tinka kūdikiui, manau ir pati Meilė gali pasakyti, spėju, kad jau bus ne kartą nuvėlus ir patikrinus. Ir jei nepasiteisina - tikrai pasakys atvirai.

17. Sep 2013, 12:42

Ir nekrenta nuo kojytes? Noriu savo mažyliui i kraiteli bet abejoju ar geras dalykas

17. Sep 2013, 12:41

O kūdikiui velti batukai gerai?

17. Sep 2013, 11:24

Pažįstu tą vėlėję Meilę asmeniškai ir tuo labai džiaugiuosi 😀 Mano vaikams teko laimė turėti ją metams kaip auklytę, žaidžiančią, skaniai gaminančią, kuriančią, skaitančią ir t.t.o paskui Meilė mus paliko...dėl savo veltukų. Ir tuo džiau giuosi , nes turiu jos tapukų savo namuose (tikslaiu turėjau, nešiojau iki suplyšo - o dabar užsisakiau naujus ir jau labai lauuuukiu 😀, dovanojau savo draugėm ir artimiesiems ir tai buvo (kaip sakė draugės) vienos fainiausių dovanų...nes kurtos labai kruopščiai, su išskirtiniu skoniu (kurį mano giliu įsitikinimu turi tik menininkas, kuriam tai DUOTA)...ai žodžiu su MEILE 😀 Puikus verslios mamos pavyzdys. Puikus pavyzdys to, kaip svajonės pildosi 😀