Versli mama Raimonda žaidimų kambarį paįvairino kulinarinėmis pamokomis

Versli mama Raimonda žaidimų kambarį paįvairino kulinarinėmis pamokomis

10. Mar 2015, 12:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Kaunietė mama Raimonda suprato, jog kuriant naują verslą - būtinas išskirtinumas. Todėl ir prieš du mėnesius duris atvėręs žaidimų kambarys "Adomo sodas" (www.adomosodas.lt) ne paprastas, o su ypatingomis erdvėmis - tikra vaikų virtuvėle ir rimtu įrankių kambariu. 

20150310083126-91387.jpg

- Kaip kilo mintis įrengti vaikų kambarį? Kuo jis ypatingas?

- Gimus sūneliui Adomui atsirado naujų vertybių, o kartu ir naujų idėjų. Man visuomet patikdavo organizuoti gimtadienius, juos pravesti žaisti su vaikais ir smagiai praleisti laiką. Tad nusprendžiau, kodėl gi savo mėgstamo užsiėmimo negalėčiau realizuoti. Taip atsirado idėja sukurti vaikų gimtadienių erdvę.

Kambarys ypatingas tuo, kad tik pas mus vaikučiai gali tapti tikrais virtuvės šefais. Tik jiems sukurtomis prijuostėmis, gaminame maistą: dekoruojame keksiukus bei blynus, gaminame kokteilius, ledinukus, spragėsius, žaismingus zefyrus, statome desertinę pilį ir dar daugelis kitų patiekalų gali būti pagaminti mūsų mažųjų kulinarų virtuvėlėje. Sukūrėme virtuvę, pritaikytą vaikučių poreikiams: vaikiški indai, technika bei medžiaginis maistas, skirtas lavinti vaikų gebėjimus gaminti bei kurti. 

Taip pat pastatėme berniukų namelį, kuriame įsikūrusios "Bosch: dirbtuvės, vaikus džiugina įvairiais įrankiais, skirtais gręžti, sukti, taisyti, matuoti ar pjauti. Taip vaikai gali pademonstruoti tėveliams, kokie jie puikūs meistrai. Mūsų įkurtoje prekybos zonoje vaikučiai gali lavinti savo skaičiavimo, komunikabilumo bei verslumo savybes ir dar daugelis kitų užsiėmimų laukia vaikų, kurie apsilankų mūsų kambaryje. 

20150310083908-60625.jpg

- Ar apie jo išskirtinumą iškart galvojote, ar susidėliojo savaime?

- Iškart žinojau, kad vaikams irengsiu didelę virtuvėlę, pasiūsime prijuostes, gaminsime maistą. Kuomet pradėjau galvoti, toliau jau viena mintis vijo kitą ir susidėliojo visas bendras vaizdas. 

- Kas veda vaikams kulinarines pamokėles?

- Man didžiulis malonumas būti su vaikais, tad tikrai nepraleidžiu progos ir vedu pati pamokėles.

- Ar tyrinėjote - daug turite konkurentų?

- Žinoma, jog yra konkurentų vaikų žaidimų kambarių rinkoje. Tačiau esame vieni pirmųjų ikūrėjų mažųjų šėfų pamokėlių, kuomet vaikai laisvai gali išreikšti savo fantaziją maisto gamyboje. 

20150310084108-35338.jpg

- Kiek laiko praėjo nuo idėjos iki atsidarymo?

- Idėją sukurti kambarį pradėjau vasaros pabaigoje, įpusėjus rudeniui pavyko rasti tam tinkančias patalpas. Atidarymą labai norėjome padaryti per Adomo gimtadienį 01.01, juk dėka jo ir atsirado ši idėja.  

- Kaip vyko visi darbai - kas kūrė interjerą, kur pirkote visus reikiamą įrangą, kaip sekėsi kurti įmonę?

- Pagrindinę idėją Adomo sodo buvau susidėliojusi mintyse pati. Įsivaizdavau, jog lankytojai turėtų jaustis kaip sode, vaikščioti ant žolės, būti apsupti medžių bei dangaus. O kad viskas būtų spalviškai bei stilingai suderinta kurti interjerą padėjo gera draugė architektė Viktorija Klinavičienė, ačiū jai! 

Mūsų bendras sugalvotas idėjas padėjo realizuoti mano vyras, dėkui jam už viską! Laipojimo įranga gaminta is mūsų lietuviškos medienos, virtuvės komplektą pagamino „Valdo baldai“. Žaislų taip pat stengiamies ieškoti įdomesnių, medžiaginį maistą gamino „Skani fantazija“, kitus tiesiog pirkome vaikų žaislų parduotuvėse. 

- Kas buvo šiame etape sunkiausiai?

- Manau nėra sunkių darbų, kuomet realizuoji savo svajonę.  

20150310084812-63008.jpg

- Ar rašėte verslo planą?

- Taip rašėme, juk svarbu žinoti per kiek laiko atsipirks, numatyti investicijų dydį. Svarbu viską suplanuoti bei apmąstyti raštu, tada verslo viziją lengviau ir nuosekliau galima įgyvendinti.  

- Kur reklamuojatės?

- Populiariausios, žinoma, reklamos priemonės yra internete, jomis ir naudojamės. Sukurtas internetinis puslapis www.adomosodas.lt bei Facebook profilis www.facebook.com/pages/Vaikų-gimtadienių-erdvė-Adomo-sodas. Taip pat darome reklamos apsikeitimus su kitomis įmonėmis.

Žinoma, geriausia reklama yra jau dalyvavusio gimtadienyje vaiko pagyrimas ar mamyčių tarpusavyje rekomendacijos, dėkui joms.  

- Koks dabar kambario užimtumas, kokio siekiate?

- Kambario užimtumas tikrai džiugina, nors ir esame naujokai rinkoje, tačiau norinčių švęsti gimtadienius „Adomo sode“  vis daugėja. 

20150310085329-27400.jpg

- Ar žadate plėstis?

- Jau dabar mintyse sukasi įvairių idėjų apie naujus projektus, bet viskam savas laikas ir vieta.  

- Kiek Adomui metų, kas jį prižiūri ir kaip jam patinka mamos darbo vieta?

- Adomui dabar 2 metukai, jis labai aktyvus, linksmas bei komunikabilus vaikas. O kokiam vaikui nepatinks jo nuosavas žaidimų kambarys... Jis ten jaučiasi kaip namie. Kai Adomas būna su manimi, mielai aprodo savo kambarį naujiems svečiams, kviečia išbandyti čiuožyklas ir kitas pramogas. O kai aš dirbu, Adomas būna su tėveliu, jie puikiai sutaria, prisigalvoja įvairiausios veiklos, tikrai liūdna nebūna jiems dviese. 

- Kuo prieš tai dirbote? Ar dar dirbate? Ar tos žinios pravertė?

- Dirbu spaustuvėje projektų vadove, šiuo metu esu vaiko auginimo atostogose. Manau kiekvieno darbo patirtis duoda gyvenime naudingų žinių.  

- Ar tai verslas, iš kurio žadate pragyventi? 

- Tai verslas, kuris atneš papildomų pajamų.  

20150310090107-99802.jpg

- Ką patartumėte mamoms, kurios nori pradėti savo verslą, bet nežino kaip? 

- Patarčiau būti drąsiomis ir nebijoti rizikuoti dėka savo svajonės įgyvendinimo.  

- Ar motinystė įkvėpė jus šiam verslui?

- 100% taip. Dėka šio mažo stebūklo viskas pasikeitė, pradėjome džiaugtis net ir mažiausiais dalykais, dėka jo atsirado naujų idėjų, dėka jo dabar gyvename ir kuriame, dėka jo atsirado „Adomo sodas“. 

Ačiū už atsakymus!

Nuotraukos - INDY Photo

"Adomo sodą" galite rasti Prancūzų g. 72B, Kaune, www.adomosodas.lt ir www.facebook.com/pages/Vaikų-gimtadienių-erdvė-Adomo-sodas.

20150310090608-20566.jpg