Versli mama Živilė kuria lavinamąsias knygutes

Versli mama Živilė kuria lavinamąsias knygutes

22. Sep 2015, 11:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Živilė Servienė dienomis dirba pardavimų vadybininke, o vakarais (tiksliau, naktimis) tampa lavinamųjų knygučių kūrėja. Minkštos, ryškios, spalvingos, lavinančios ir labai labai įdomios "SerZi handicrafts" www.facebook.com/SerZiHandicrafts knygutės po truputį užkariauja ne tik lietuvių, bet ir viso pasaulio mamų širdis. 

20150919083906-54669.jpg

- Kuo ypatingos jūsų kuriamos knygutės?

- Knygutės skirtos įvairaus amžiaus vaikučiams. Jos padeda pažinti vaikučius supantį pasaulį, padeda tobulėti bei vystytis.  Kiekviena knygutė siuvama individualiai dėl to atitinka konkretaus vaikučio poreikius ir amžių. Knygutės skatina vaikučius mokytis. Lavina smulkiają motorika kas yra labai svarbu vaikučiui augant.

- Kaip kilo mintis jas kurti?

- Pati auginu vaikutį ir nuo pat jo gimimo ieškojau kuo natūralesnių medžiagu ir žaislų, pasirinkimas nėra labai didelis, norėjosi rasti kažką saugaus su kuo vaikutis galėtų žaisti ir tuo pačiu mokytis. Knygos perkamos parduotuvėse nekelė žavesio, nes jos kietos kartoninės, sunkios, aštriais kampais, o be to greitai atsibosta. Taip pat per greitai apsitrina, jas apliejus tampa nenaudojamos ir net galima susižeisti, pavyzdžiui važiuojant automobilio kėduteje. Taip ir kilo mintis sukurti kažką savomis rankomis.

- Kaip sugalvojote pavadinimą "Serzi handicrafts"?  

- SerZi tai mano inicialai, o kadandi orientuojuosi ne į Lietuvos rinką tai panaudojau žodį handicrafts, tai tiesiog pridėtinis žodis kuris reiškia rankdarbiai.  

20150919084047-89808.jpg

- Kur reklamuojatės? Kaip jus suranda pirkėjai?

- Kol kas nesireklamuoju, viskas eina iš lūpų į lūpas, o užsienyje yra daug tam skirtų internetinių puslapių. 

- Pati verslo pradžia - kaip žadate skintis kelią? Aktyvi kampanija ar po truputį tirsite rinką?

- Viskam reikia laiko, kol kas viskas juda po truputį, o kaip bus ateityje juk niekas nežino. 

- Ar rašėte verslo planą?

- Ne, nerašiau, kaip jau minėjau tai pati pradžia, vėliau žiūrėsiu, kaip viskas klostysis.

- Ar planuojate pardavinėti užsienyje? Kur?

- Taip, žinoma, visų pirma ir orientuojuosi į užsienio rinkas. Na, o šiais laikais interneto galimybės neribotos, tai gi pasiekiamos visos šalys.

20150919084111-34874.jpg

- Ar Lietuvoje žadate dalyvauti mugėse ar turgeliuose?

- Manau, ateityje bandysiu sudalyvauti, kol kas konkrečios mugės nesu nusižiūrėjusi, bet manau, kad tai būtu naudinga patirtis ir pažintis su klientais.

- Kol kas pardavinėjate Facebook puslapyje www.facebook.com/SerZiHandicrafts - ar žadate kurti elektroninę parduotuvę?

Facebook puslapis sukurtas visai neseniai Lietuvos mamytėms, kurioms įdomūs mano darbai, nori kažko išskirtinio savo vaikučiams ar ieško išskirtinės dovanos. Kol kas elektroninės parduotuvės neturiu, o kaip jau minėjau laikas parodo daugiau, taigi su laiku žiūrėsiu.

- Kaip sugalvojate knygutės užduotėles?

- Na, tai nėra sudėtingiausias dalykas, kadangi knygutės kuriamos atsižvelgiant į "Montesori" mokymo metodą, užduotėlės parenkamos kiekvienam vaikučiui individualiai, pagal amžių, tai kas jam patinka. Visa ši kūryba - tai tiesiog nuostabus kūrybinis procesas į kurį sudedu daug šilumos ir meilės. 

20150919084139-32976.jpg

- Kiek laiko užtrunka pasiūti vieną knygelę? 

- Labai įvairiai. Pasiūti mažiausią knygutę užtrunka apie 3-4 pilnas dienas. Tai priklauso nuo poreikių, dydžio, detalių ir daugelio kitų dalykų. 

- Kurios knygutės pačios populiariausios?

- Na, vienareikšmiškai, knygutės su vaikučių vardais.

- Papasakokite apie savo sūnų - kaip sekasi suderinti darbą su motinyste?

- Su vyru auginame sūnų Nojų, kuris mano įkvėpimo šaltinis ir kritikas. Nojui jau penkeri metai, tai jis ir įtakojo lavinančių knygučių atsiradimą. Darbas ir motinystė - manau, kad kai nori gali suderinti viską, tik viskam reikia noro, o kai jo yra galimybės atsiranda pačios. 

20150919084202-41223.jpg

- Ką dirbote ar dirbate prieš tai?

- Šiuo metu dirbu pardavimų vadybininke, mano darbas neturi įtakos mano kuriamoms knygutėms. 

- Patarimas mamoms, kurios taip pat turi idėjų, bet nedrįsta jų įgyvendinti?

- Patarčiau visoms siekti savo svajonių, jei nepasiseka iš pirmo karto bandyti, tiek kartų kol pasiseks. Nenuleisti rankų, tikėti tuo ką daro ir joms butinai pasiseks.

Ačiū už pokalbį!

Živilės kuriamų knygelių ieškokite www.facebook.com/SerZiHandicrafts

20150919084224-14505.jpg

Liucyte Liucyte 22. Sep 2015, 11:54

Knygelės atrodo labai daliai! Tikiu, kad jos įdomios ir mažyliams 🌷