Verslios mamos Gintarės kurtos palapinės ir žaidimams, ir pietų miegeliui

Verslios mamos Gintarės kurtos palapinės ir žaidimams, ir pietų miegeliui

21. Apr 2015, 10:50 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Dažnai į redakciją atskrieja laiškas  kaip patekti į Verslios mamos rubriką ir kaip atrenkame pašnekoves. Paatvirausime, jog neturime plano, jokių reikalavimų ir neimame jokio mokesčio. Svarbiausia idėja. Ir facebook pamačius nuostabius medžiaginius vaikiškus vigvamus „Mini Camp“ (www.facebook.com/minicamp.lt) iškart pradėjome ieškoti jos kūrėjos ir teirautis – ar tik ne motinystė paskatino tokius grožius kurti. Taip, iškart prisipažino Gintarė Motiejūnaitė, todėl štai ji – mūsų rubrikoje pasakoja apie visa tai.

20150420105755-45657.jpg

- Kaip kilo pradėti kurti palapines vaikams?

- Aš visada buvau iš tų, kurios moka įvairiausių darbų darbelių ir mėgsta pasidaryti pati. Pamatydavau kokią idėją ir ją pasidarydavau. Turiu draugių, kurios sagos neįsisiuva ir manęs prašo pagalbos, kuomet jų vaikui darželio šventei reikia teminį kostiumą pagaminti.

Artėjo Emilės pirmasis gimtadienis, ir mano brolis paskolino momentinių nuotraukų fotoaparatą. Pagalvojau, kad norint, jog nuotraukos būtų gražios, reikėtų sugalvoti bendrą temą. Kilo mintis, kad tai galėtų būti indėniškas gimtadienis. Draugams nieko nesakiau, bet pagaminau galvos papuošalus-plunksnas ir pradėjau sukti galvą dėl palapinės-vigvamo.

Pradėjau internete žiūrinėti, kaip tą palapinę padaryti, ir gimtadieniui su vyru surentėme iš namie rastų pagalių ir be siūlių. Visiems labai patiko, vaikai žaidė patenkinti slėpynes. Po gimtadienio ir kilo mintis pagaminti normalią tvirtą palapinę.

Dukros nakties miego metu per savaitę su vyru pagaminome tikrą – aš susiuvau medžiagas, suradome normalius kuoliukus iš lazdyno. Tada dar patobulinome konstrukciją – taip paprastai suremti pagaliai nestovi, slysta, todėl mūsiškė turi intarpus. Taip pat palapinės įėjimas vaikams dūkstant įlinkdavo į vidų, išsprendėme technologiškai ir šį klausimą. Vieną palapinę padovanojome draugei, pasidairiau internete ir supratau, jog visose Baltijos šalyse nėra nieko panašaus, todėl galima ir pardavinėti.

Dabar palapinės-vigvamai yra tvirti, juos galima laikyti tiek namie, tiek lauke, o sustatymui, kaip aš juokauju, reikia IKEA meistro lygio žinių (juokiasi).

20150420105815-16679.jpg

- Kaip sugalvojote pavadinimą?

- Mes auginame šešką, o jis lotyniškai yra „Mustela“, todėl pirmoji pavadinimo idėja buvo „Mustela Kids“. Man labai gražiai skamba, bet kai panaršiau internete – radau JAV kompaniją, kuri taip pat vadinasi, nors ir be žodžio „Kids“ ir gamina kosmetiką. Supratau, jog jų google paieškoje niekad neaplenksiu, todėl reikėjo galvoti kažką naujo.

Susirinkome su draugėmis ir pradėjome galvoti idėjas, rašyti jas ant lapelių. Viena pasiūlė kažką su iškylavimu (angl. camping), o aš pasakiau, jog žodis mini tiktų simbolizuoti, jog tai vaikams. Taip ir sulipdėme – „Mini Camp“. Patikrinau internete – tokio pavadinimo nėra.

- Kas kuria palapinių dizainą?

- Aš. Jau po pirmosios gimtadieninės palapinės kitas siuvau su apsiūtais kraštais, vėliau atradau kutus. Lietuvoje sunku rasti išskirtinių medžiagų (arba jos labai brangios), priemonių, todėl orientuojuosi į dekoruotas duris.

20150420105835-12546.jpg

- Kiek skirtingų dizainų palapinių šiuo metu turite?

Septynias. Bet esu labai lanksti ir visad galiu dizainą pritaikyti pagal poreikius – ar kitų spalvų, ar langą padaryti. Kaip tik viena mama užsakė berniukui, nes iš mano siūtų nė vienas dizainas netiko prie vaiko kambario, todėl individualiai suderinome tamsesnes palapinės medžiagas, kitokį priekį.

- Kur dar galima jas panaudoti?

Mes žadame vežtis į pajūrį. Siuvu atskirai ir palapinėms priderintus kilimėlius, nors po ja galima pasitiesti bet kokį turimą namie. Vieni naudoja kaip kambario interjero detalę, nes patogu sudėti vienoje vietoje svetainėje laikyti vaikų daiktus, jie nesimėto po visą kambarį, vyresni vaikai ten mėgsta miegoti pietų miego, lauke palapinė apsaugos nuo saulės. Šią palapinę galima skalbti, tereikia tik vėliau išlyginti.20150420105847-20787.jpg

- Ką dar be palapinių siūlo Mini Camp”?

Pardavinėjame įvairių formų pagalvėles, didelius krepšius žaislams, barškučius, vėliavėles. Žmonės galvoja, kad jos tik šventei, bet iš tiesų tai puiki ir nebrangi kambario dekoro priemonė.
Nauji daiktai atsiranda iš asmeninio poreikio – žiūriu, ko reikia mano vaiko kambariui, taip ir sugalvoji kažką naujo.

- Kur pardavinėjate?

Šiuo metu Facebook ir Etsy paskyrose. Pradėjau nuo Facebook, o Etsy skirta užsienio pirkėjams, ten ir kainos šiek tiek skiriasi. O ir su šiuo portalu reikia dirbti, perskaityti daugybę pardavėjams skirtų knygų. Jų pirmasis patarimas – meskite pagrindinį darbą (juokiasi). O Lietuvoje puikiai užtenka Facebook, kas nori – tikrai lengvai ras.

Taip pat „Mini camp“ atsiras ir kai kuriuose elektroniniuose butikuose. Galbūt kažkur pardavinėsime ir „gyvai“. O sekmadienį pirmą kartą dalyvavome tikroje mugėje – lofte vykusiame „Uptown market“.

20150420105857-78236.jpg

- Kokia palapinės kaina?

 75 eurai. Tokią palapinę pagaminti reikia nemažai audinio, apdailos detalių, kiekvieną palapinę prieš parduodant reikia surinkti, sugręžti tvirtinimo detales, vėl išardyti, tad darbo tikrai daug.

- Kur dirbote prieš tai?

- Viešųjų ryšių agentūroje.

- Tai turbūt nėra jokių bėdų reklamuoti, rašyti tekstus apie Mini Camp”?

Kaip tik atvirkščiai, nes kai reikia sau… (kvatoja). Dirbau labiau su technologiniais klientais, o patraukliai aprašyti vaikiškus gaminius yra visai kita specifika.

20150420105912-68032.jpg

- Ar planuojate grįžti į darbą, o gal Mini Camp” bus pagrindinis darbas?

-Na, kol kas manau tai liks tik hobiu. O nuo rudens, dukra šiek tiek laiko jau galės leisti su aukle, pradėsiu vėl darbuotis.

- Papasakokite apie dukrytę!

Emilei pusantrų metų ir ji tikrai mėgsta žaisti palapinėse. Labiausiai jai patinka, kai prieš atvykstant pirkėjui sustatome keletą palapinių – tuomet bėga slėptis į visas.

Ačiū už pokalbį!

„Mini Camp” palapines ir kambario interjero aksesuarus rasite www.facebook.com/minicamp.lt

20150420105932-14616.jpg


floryte floryte 21. Apr 2015, 22:25

Gražios palapinytės, tik kažin ar pajūryje jų vėjas nenuneštų (dėl tokios jų formos- nėra aptakumo)😀