Vištiena pagal šį receptą tiesiog tirpsta burnoje, o ryžiai gaunasi labai aromatingi ir sultingi.
Reikės:
1 kg vištienos (turėjau ketvirčius)
2 svogūnų galvutės
1,5 stiklinės ryžių
50 g sviesto
druska, pipirai, lauro lapeliai, pipirai žirneliais
Paruošimas:
Vištieną supjaustyti, aš ketvirčius perpjoviau pusiau, sudėti į puodą su vandeniu. Kai užvirs, nuimti putas, įdėti pipirų žirnelių, lauro lapelių ir virti apie 20 minučių. Kai išvirs, vištieną išimti.
o į sultinį įberti druskos tiek, kad būtų šiek tiek persūdytas.
Svogūnus smulkiai supjaustyti ir pakepinti aliejuje su sviestu, sudėti perplautus ryžius ir pakepinti apie 5-10 minučių.
Po to visą šią ryžių masę sudėti į kepimo formą,
ant jų sudėti vištos gabaliukus ir užpilti 3 stiklinėmis likusio nuo vištienos sultinio.
Uždengti folija
ir įdėti į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę 35-40 minučių, po to nuimti foliją, užberti maltų pipirų ir dar palikti orkaitėje, kepti 10-15 minučių.
Skanaus.
niu,tai ir mes butinai isbandysim 😀
labai skani vištiena, net mano 1 ir 4 metų dukrytėms patiko, o jos pas mane išrankios😀 pabandykite pagaminti, tikrai nepasigailėsite 😉
kaip skanuuu😀
sita maciau recepta per btv televizija😀
skanu turetu buti 😀