Vištytė margučiams

Vištytė margučiams

07. Apr 2020, 15:22 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Su šita vištyte, žinokit, visiškas ekspromtas. Susukom su vaiku iš to, ką namie radom, gal per kokias 10 minučių.

Nieko beveik neklijavom, tad viską galima super greitai išardyti. Panaudojome antrines žaliavas: kiaušinių dėklus, pakavimo popierių. Nežinau, ar gerai padariau, bet popierių pagarinau garintuvu, nes jis atkeliavo su kosmetikos siunta. Lyg švarus, bet visgi dėsime kiaušinius. Dar prireikė priklijuojamų akyčių, o pačią vištos galvytę panaudojome iš pernai gamintą, tik pakeitėm akytes.Sparneliams panaudojome floristines vielas. 

Taigi, viskas labai easy! Lygiąją kiaušinių dėklo pusę apvyniojome baltu pakavimo popieriumi, truputį paklijavom pieštukiniais klijais, kad neišsileistų, galą surišom. 

Tada dėjom antrą rūbą - rudos spalvos įdomiai gofruotą/karpytą popierių. Irgi užtvirtinom galus. 

Vienas toka galas tapo uodega - ją sutvirtinom floristine viela ir iš esmės ten nieko kurti nereikėjo, nes tas pakavimo popierius savaime gražus. Galvos dalis  irgi buvo sitvirtinta viela, tačiau ant jos dar movėme kūgius ( juos išsikirpome iš kiaušinių dėklo dalies, skirtos jau pačius kiaušinukus saugiai sudėti). Kūgius dėjome keturis, darėm ilgą kaklą.  Na o ant jų jau paskutinis kūgelis su galvyte.

Sparnelius susukom iš floristinės vielos irgi per daug nesigilindami, ar teisingai darome :) 

 Turėsime originalų, ekologišką ir tvarų indą šventės stalui papuošti!

jaldija jaldija 10. Apr 2020, 00:26

Šauniai ?

Gintarep Gintarep 08. Apr 2020, 17:15

?