Žinomos mamos Bernardinų sodo lankytojus vaišino savo keptais blynais

Žinomos mamos Bernardinų sodo lankytojus vaišino savo keptais blynais

18. Jul 2014, 11:54 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Ketvirtadienio vakarą Vilniaus Bernardinų sode į La Crepe Terrasse“ atidarymą su atžalomis susirinko LNK televizijos „orų mergaitė“ Karolina Liukaitytė, aktorė Redita Dominaitytė, dizainerė Daiva Urbonavičiūtė, kurios varžėsi dėl skaniausio blynelio kepėjos titulo, o vėliau savo gardėsiais vaišino restorano svečius. 

Dirbančios mamos negali pasvajoti apie prabangą užsiimti ilgai trunkančiu maisto gaminimu, todėl tenka tenkintis tuo, ką galima pagaminti greitai, o blynai – puiki išeitis, anksčiau yra sakiusi R. Dominaitytė, kurios vaikai Ugnius ir Upė konkurso metu nuoširdžiai patarinėjo mamai, kokius ingredientus verta pasirinkti. 

20140718115407-12715.jpg

D. Urbonavičiūtei dešiniaja ranka tapo jos sūnus Pranciškus, nesitraukęs  nuo blynus kepančios mamos viso renginio metu. „Blynai yra pats mėgstamiausias mano patiekalas, kuris asocijuojasi su mama, su meile, poilsiu, ir atostogomis. Vaikystėje juos man kepdavo ir mama, ir močiutė. Močiutės blynai būdavo tradiciškesni – su uogiene, mieliniai, bulviniai, žemaitiški su mėsa, o mama mėgdavo eksperimentuoti – kepdavo blynus iš morkų ir cukinijų“, - pasakoja moteris.

Parke susirinkusias šeimas arčiau oficialiai atidaromo restorano patraukė „Tele bim bam koncerto garsai. Ant pievos besibūriuojantys parko lankytojai dainavo kartu su Neringa Čereškevičiene, kuri su mažaisiais dainininkais atliko populiariausius kolektyvo kūrinius. Visų žvilgsnius traukė ir neseniai iš motinystės atostogų sugrįžusi K. Liukaitytė, kurios vienerių metukų muziką be galo mėgstanti dukra Lukrecija koncerto metu negalėjo nustygti vietoje.

20140718115421-23627.jpg

Nuskambėjus Tele bim bam dainoms, prasidėjo skaniausio iškepto blynelio varžybos. R. Dominaitytės ir D. Urbonavičiūtės komanda susirungė su restorane apsilankiusios Alinos ir jos sūnaus Modesto komanda dėl to, kas iškeps gardžiausią blynelį. Kiekviena komanda iškepė po du blynelius – D. Urbonavičiūtė pagamino blynelį su vištiena ir obuoliais, o R. Dominaitytė – mėtomis puoštą saldų blynelį su šokoladu ir vyšniomis. Priešininkų komanda vertintojus pavaišino blyneliu su kumpiu ir sūriu bei gardėsiu su obuoliais. Nepriklausoma restorano lankytojų vertinimo komisija, paragavusi varžybų dalyvių keptų gardumynų, paskelbė lygiąsias.

 Bernardinų sodo šiaurinėje pusėje įsikūrusio restorano lankytojai gali paragauti ne tik įvairių blynelių, kurie ypač tinka mėgaujantis miesto parko atmosfera, bet ir jau kituose La Crepe restoranuose pamėgtų patiekalų — sako „La Crepe prekės ženklo vadovė Raminta Makusaitė. Jos teigimu, terasa jau dabar tampa populiari tarp mamų, kurios gurkšnodamos kavą gali stebėti savo parke šėlstančius vaikus. 

20140718115438-15448.jpg