Versli mama Vilma: jei ne dukrytė, tikrai to nedaryčiau!

Versli mama Vilma: jei ne dukrytė, tikrai to nedaryčiau!

11. Feb 2014, 10:19 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Kai už lango šyla oras ir jau kvepia pavasariu, tai pats laikas atnaujinti savo ir vaikučių garderobą. O kaip gera tai daryti, kai drabužėliai gali būti vienodi ar panašūs? Panevėžyje gyvenanti Vilma Stanislauskienė besilaukdama dukrytės sugalvojo jai sukurti kažką TOKIO ir nuo to viskas prasidėjo... Susipažinkite - "Žirnis ir Pupa Boutique"!

20140211092037-15630.jpg

- Kaip atsirado "Žirnis ir pupa Boutique" - kada ir kodėl kilo idėja siūti vaikiškus drabužėlius?

- Visada svajojau apie kūrybinį darbą, o laukiantis mažosios savo išdykėlės turėjau daug laisvo laiko. Matydavau drauges kaip jos neria, mezga savo vaikams, o man šie užsiėmimai nebuvo malonūs, nors labai troškau kažką sukurti savo mažylei prieš gimstant. Vieną dieną nusprendžiau „atsiprašyti“ savo siuvimo mašinos (šypteli). Ir kaip alternatyvą megztiems batukams, tvirtai sau įsipareigojau juos pasiūti. Internete radau daug idėjų ir iškarpų, bet galiausiai viskas baigėsi improvizacija ir ji nebuvo jau tokia nevykusi (pirmieji batukai - nuotraukoje aukščiau) . Po antrųjų batukų supratau, kad siūti man tikrai patinka ir savo siuvinius galiu pasiūlyti kitiems, nes laiko turėjau tikrai daug. Taip „gimė“ vieno socialinio tinklo paskyra "Žirnis ir Pupa Boutique". 

- Kaip sugalvojote pavadinimą?

- Tiesiog, norėjau, kad pavadinimas būtų informatyvus. Jis asocijuojasi su mažais berniukais ir mergaitėmis, nes tuomet dar neplanavau siūti suaugusiems, o boutique, nes nenorėjau masinės gamybos, o kaskart siūti naują rūbą yra tikras iššūkis.

- Kaip vyko viso verslo pradžia - kada sugalvojote, o kada jau ir pardavinėjote? Ar reikėjo ruoštis tam iš anksto - užsisakyti medžiagų, sukurti pavyzdžius?

- Viską paskatino tik dukrytės laukimas. Pabandžius siūti jai, akimirksniu kilo mintis pasiūlyti darbelių ir kitiems. Minčių neapleido prancūziškos kelnaitės su daugybe raukinių, jos ir buvo pirmoji parduota prekė. Paklausai didėjant, užsisakiau nedidelius kiekius audinių iš Vokietijos internetinio tinklapio, nes margaspalvės medvilnės jie turėjo daugiausiai, ko Lietuvoje su žiburiu nerasi.

20140211093613-25797.jpg

- Kuriate drabužėlius ne tik vaikams, bet ir komplektus su mama - kaip mamos reaguoja į pasiūlymą supanašėti su dukryte? 

- Taip, gaunu be galo daug laiškų su užklausomis apie vienodo audinio ir vienodo modelio sukneles mamai ir jos vaikučiui ar vaikučiams. Mama ir jos vaikas yra neatsiejami, todėl manau smagu tai išreikšti ir vienodais drabužiais. O aplinkinių šypsenos ir malonūs komentarai visada džiugina. Taip pat tokie rūbai suteikia individualumo.

- Iš kur kyla kūrybinės mintys - naršote internete, vykdote ko prašo klientai ar pasitelkiate savo fantaziją?

- Labiausiai džiugina individualūs užsakymai, kai klientė tiksliai apibrėžia ko pageidauja, nors dažnai pasako, kad pasitiki manimi ir kad tiki jog visvien bus gražu – tuomet į darbus kimba mano fantazijai (juokiasi).

- Koks  anksčiau buvo jūsų pagrindinis darbas?

- Anksčiau dirbau labai nuobodų ofisinį darbą, o šiuo metu pagrindinės mano mintys ir darbai nukreipti į "Žirnis ir Pupa Boutique", nors matyt lygiai tiek pat, o gal net daugiau dirbu ir mama, nes dukrytė dažnai serga pradėjus lankyti darželį.

20140211093627-50497.jpg

- Esate įsikūrusi Panevėžyje - ar nebūtų lengviau tokį verslą turėti gyvenant Vilniuje?

- Tikrai apie tai galvojau ne kartą. Tačiau internetu gaunu nemažai užsakymų, o ir namuose dėl dukrytės tenka praleisti daug laiko, todėl kol kas dar pavaikštinėsime Panevėžio gatvėmis, o vėliau bus matyti.

- Papasakokite apie vaikučius - kokie vardai, kiek lieko jiems laiko nuo mamos darbelių ar įkvepia jie naujiems modeliams?

- Turiu dukrytę Lėją, tačiau visada sakau, kad auginu ne vieną vaiką. Ji tokia aktyvi, kad kartais pavydu kitoms mamytėms, kurios taip lengvai susitaria su savo vaikais. Žinoma, tai apsunkina ir darbą, tačiau dukra man visada pirmoje vietoje. O kai užplūsta užsakymai – šalia mylimas tėtis visada pagelbsti.

- Turbūt jūsų ir Lėjos spintos lūžta nuo išskirtinių pačios siūtų drabužių?

- Dažnai sulaukiu komentarų, kad jau mes tai turėtume būti pasipuošusios ir pirkti drabužių visai nebereikia. O iš tikrųjų, atvirkščiai. Ypač sau siūnuosi labai retai, kiek dažniau dukrytei, bet ir tai ne tiek, kiek atrodo turėčiau (juokiasi). Bet nusiraminu, kai išgirstu kitų pasisakymus, kad gamindami kitiems, sau laiko nebelieka. Be to, laisvu nuo darbo metu norisi nuveikti kažką įdomaus su šeima.

- Kaip su šeima leidžiate laisvalaikį?

- Visada stengiamės sugalvoti kažką įdomaus. Ypač patinka nuvažiuoti iki miško, net ir žiemą. Dažnai visa šeima aplankome vaikų žaidimo aikšteles. Vasarą maudynės, parkai, žymių vietų lankymas, bet išduosiu paslaptį – visada stengiuosi įkalbėti aplankyti kokį didesnį miestą, kad galėčiau užbėgti į audinių parduotuves (kvatoja).

- Kokie "Žirnio ir pupos boutique" ateities planai?

- Didžiausia svajonė – atverti mažos, bet jaukios "Žirnis ir Pupa Boutique" parduotuvėlės/siūvyklėlės duris, nes kol kas glaudžiuosi mažytėse patalpose, kur retai kas užsuka. Tačiau kiekvieną dieną stengiuosi padaryti jas kuo jaukesnes apsilankiusiajam. 

20140211093641-17692.jpg

- Kur reklamuojatės?

- Mokamos reklamos paslaugomis turbūt ir nesu naudojusis. Tačiau mamyčių forumuose, socialinių tinklapių grupėse, nemokamuose reklamų portaluose tikrai esu ir nemažai. Nežinau, kiek tai įtakoja pardavimus, bet dažnai girdžiu, jog “jūs siuvote draugės mergytei suknelę”.

- Kas sunkiausia turint savo verslą?

- Kiek pastangų įdėsi, tiek gausi atgal, o visada norisi stengtis kuo daugiau, todėl kartais reikia sau griežtai pasakyti, kad šeima svarbiausia ir persistengti nereikėtų.

- Kiek motinystė įkvėpė jus imtis šios veiklos?

- Jei ne dukrytė, tikrai dabar nedaryčiau to ką darau (šypsosi). Net nežinau ką dabar veikčiau. Gal dirbčiau nuobodų darbą, kur savęs nei realizuočiau, nei įgyvendinčiau naujų idėjų.

Ačiū už pokalbį!

Šiuos nuostabius drabužėlius gali rasti www.facebook.com/zirnisirpupa

Krisliukas Krisliukas 11. Feb 2014, 12:48

koks grožis..vis žiūriu žiūriu ir negaliu atsižiūrėt 😀 nuostabūs darbeliai