Žolininkės Rasos patarimai apie žolelių galias prieš ligas

17. May 2016, 09:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Pavasaris skaičiuoja paskutines dieneles. Pats metas pradėti planuotis, kokias žoleles šiemet reikia susirinkt iš pievų, juk su jomis galima tiek daug nuveikti.

Legendos apie stebuklingas žolelių galias sklando nuo senų laikų. Pasak žolininkės Rasos Subačienės (www.rasokle.lt), tose legendose yra daug tiesos, o tai išsiaiškinusi ji pradėjo žoleles naudoti įvairioms savo šeimos reikmėms.

"Žolynus noriu pritaikyti praktiniam naudojimui, kad tai nebūtų tik arbatų gėrimas. Sau atradau stebuklingą receptą - svarbu pajausti pačius pirmuosius peršalimo požymius (pvz. vaikas tik nusikosejo, tik ėmė varvėti nosis ar pasiskundė, kad truputį skauda gerklę. Anksčiau galvodavau, kad tai nieko tokio. Dabar supratau, kad reikia čiupti jautį už ragų ir imtis priemonių", - šyptelėjo žolininkė.

Jei jūsų vaikutis tik tik susirgo, pirmiausia, pasak Rasos, reikia bent vieną vakarą paskirti visą įmanomą laiką sirguliuoti bepradedančiam vaikui - kuo daugiau jį glostyti, čiučiuoti, myluoti ir šiltom rankom bei namūdiniu pasigamintu aliejumi jį masažuoti - pvz. kraujažolių.

Kuo naudingas kraujažolių aliejus:

Pasak Rasos, kraujažolių aliejus tiks:

-ir sausoms lūpoms drėkinti,

-ir raudoną užpakaliuko odą gydyti,

-ir nosiai patepti, kai ji varva, o odelė rausta

-ir naujagimio galvos luobelei valyti.

Norint pasigaminti kraujažolių aliejų, pirmiausia reikia:

-susirasti tamsinto stiklo buteliuką

-turėti džiovintų kraujažolių (šiuo atveju, žolininkė Rasa jų turėjo pririnkusi ir susidžiovinusi nuo praėjusios vasaros).

-aukščiausios kokybės šalto spaudimo nerafinuoto aliejaus (saulėgrąžų, alyvuogių).

Gaminimas:

Į buteliuką ar kitą tamsinto stiko indą įdedame kraujažolių ir užpilame aliejumi, kad apsemtų. Paspaudžiame mediniu, švariu pagaliuku. Toje vietoje, kur aliejus žolelių neapsemia, ten atsiranda galimybė apsigyventi pelėsiui. 

Tokį užpilą pastatome šiltai ir 21 dieną laukiame. Kiekvieną mielą dieną lengvais sukamaisiais judesiais pasukame, sujudiname. O kas keletą dienų, atidarome ir su tokia pat lazdele paminkome visą indo turinį.

Tačiau galima pasigaminti ne tik kraujažolių, bet ir kitokių žolelių praturtinus aliejus:

jonažolių aliejus ramina sudirgintą odą, gydo pūslelinę, mažas žaizdeles;

dilgėlių aliejus padeda stiprinti mamų plaukus, padeda nuimti pleiskanų luobelę kūdikiams.

Rasa tikina, jog šiek tiek pasigilinus į žoleles ir jų gydomąsias galias, jums atsivers visiškai naujas gražus pasaulis, kuris dar gali būti ir labai naudingas.

Svarbiausia yra ne pats aliejus, bet jūsų dėmesys vaukui, jūsų šiltų rankų kontaktas, masažuojant vaikučio pėdutes, rankas, visą kūną, jei reikia.

Jei dukra Smiltė kosėja rimčiau, mama Rasa jau tepa kakliuką ir krūtinės zoną, kiek aplenkdama širdies plotą. Tuomet dengia krūtinės ląstą minkštute nesikandžiojančia vilna ir palieka nakčiai.

Tiesa, prieš naudojant tokį aliejų, reiktų patikrinti, ar mažylis jam nėra alergiškas. Užlašinate keletą lašelių ant vidinės rankos pusės ir stebite parą  - bus kokia nors reakcija ar ne.