Žuvies pyragas

Žuvies pyragas

13. Jan 2012, 00:00

 

Pyragui reikia: 

 

1 kg miltų

0,5 -0,6 l pieno (tešlai)

3 kiaušiniai (tešlai)

2 -3 kiaušiniai įdarui

100 gramų aliejaus tešlai

200- 300 gramų margarino tešlai

 40-50 gramų šviežių mielių

1 arbatinis šaukštelis druskos (tešlai)

4 valgomųjų šaukštų cukraus (tešlai)

5 bulvės įdarui

2 svogūno galvos įdarui

2 indeliai konservuoto tuno

majonezo


 

Kaip gaminti?

 

Pirmiausia padarome tešlą: Mieles sumaišome su šiltu pienu, cukrumi ir paliekame šiltoje vietoje keliolikai minučių

Margariną išlydome, sumaišome su kiaušiniais, aliejumi, miltais ir druska.

Pamažu supilame pašildytą pieną ir minkome. Tešla turi būti minkšta. Leiskite kelis kartus tešlai pakilti, kai ji nelimpa prie rankų, padaliname į tris dalis. Viena dalis bus žuvies pyrago pagrindui, kita – šonams, trečia- žvynams.

Išverdame bulves ir kiaušinius, susmulkiname.


 

Svogūnus supjaustome ir pakepiname.

Tada iškočioję tešlą darome žuvies formą ir aplipdome jos kraštelius (kad įdaras neišbėgtų). tai padarę, aptepame pagrindą majonezu, sudedame bulves.

Toliau dedame kiaušinius, svogūnus ir tuną.

Iš trečios dalies tešlos apskrita formele padarome žvynelius ir juos išdėliojame. Iš tešlos suformuojame uodegą, galvos priekį ir akį. Leidžiame viskam pastovėti apie 20 min.

Viską aptepame kiaušinio plakiniu.

Kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 30 -40 minučių.

Skanaus!

šaltinis: Maminklub.lv