4 Gyčio mėnuo

4 Gyčio mėnuo

02. Feb 2017, 22:47 Vytulka Vytulka

Gyčiui jau 4 mėnesiai. Nebespėju gaudyti to laiko :) Dabar sveria 6.5 kg, tad priaugo tik 200 g, ūgis 63 cm, tad paaugo 1 cm. Pastaroji savaitė mums visiems labai sudėtinga dėl ligų, tad dar nepasidarėme mėnesio nuotraukos. Jei trumpai, tai pradžioj Ignas, paskui aš, prasirgome Noro virusu. Labai bijojau, kad nesusirgtų Gytis,  bet jis tas dienas buvo tiesiog  neramus, nenorėjo imti krūties, verkšleno, jam irgi skaudėjo pilvuką. Gal mano pienas buvo neskanus, nes ligos dienas nieko nevalgiau. Dar ir pieno sumažėjo, išsigandau, kad nepavalgo, jau ir mišinuko, ir buteliuką buvau nusipirkusi, bet Gytis į juos net nežiūrėjo. Tuo pat metu sutapo, kad Gytis dar ir užkimo, balselis buvo toks džeržgiantis, kad buvo gaila klausyti. Bet praėjo kelios dienos ir viskas susitvarkė.

Net nežinau, ką naujo per šį mėnesį Gytis išmoko. Rodos tobulina savo žaislų ir daiktų griebimo įgūdžius. Jau turi mėgiamus žaisliukus ir yra tokių, kurie visai nedomina. Labai mėgsta stebėti, ką daro Ignas.  Klausosi garsų. Kai Ignas pirmą kartą žaisdamas grojo metalofonu, Gytis visas net sustingęs klausėsi. Kas liečia vartymąsi, šiuo metu vartosi tik nuo šono ant šono, o ant pilvo kažkaip nebebando persiversti. Bet paguldytas ant pilvo, galvą jau ilgai išlaiko pakeltą, dairosi, sukiojasi į visas puses, kelia užpakalį, lyg bandydamas pašliaužti, bet nesigauna :). Labai norėtų atsisėsti, jeigu galėtų. Vis riečia kaklą ir bando įsitvėręs į pirštus pasikekti, kad tik nereiktų gulėti. Paguldytas ant nugaros, jau pradeda domėtis savo kojomis, bet iki burnos jos dar nenukeliavo :). Pradeda domėtis maistu. Kai valgau ir Gytį laikau ant rankų, darosi nebejauku, nes skaičiuoja kiekvieną mano kasnį ir arbatos gurkšnį :)

Jau pasakojau, kad dėl nykščio čiulpimo buvau įtaisiusi Gyčiui čiulptuką. Nykščio dabar jau nebečiulpia, o čiulptuką naudoju tik užmigdymui, kitais momentais jo net neima. Užsimigdo Gytis labai lengvai, pamaitinusi susuku į pleduką, paguldau ant šono, paglostau galvą, prilaikau rankas , kad nesimakaluotų, pakramto čiulptuką ir labai greitai užmiega. Tik naktį keliasi daug kartų pavalgyti, nusiraminti, tada jau čiulptuko neįsiūlau niekaip.

20170202224650-10927.jpg

O šiaip Gytis toks linksmas ir gerai nusiteikęs vaikas, kad jo šypsenėlės man praskaidrina kiekvieną dieną :).

floryte floryte 03. Feb 2017, 21:13

Prieš mėnesį ir maniškė sirgo Noro virusu - vėmė, skaudėjo pilvuką, apetitas dingo keletai dienų. Užjaučiu, kad Gyčiui tokiam mažam teko susidurti su tokia bjaurastim... Sveikatėlės gražuoliukui😉

Deivės Mama Deivės Mama 03. Feb 2017, 17:33

Žavuolis 😀