5 Gyčio mėnuo

5 Gyčio mėnuo

07. Mar 2017, 14:03 Vytulka Vytulka

Štai jau ir 5 mėnesiai. Žiūrim su vyru į savo vaiką ir sunku patikėt, kad dar po mėnesio jau sėdės....Net su Igno pasiekimais  tokio paties laiko pasitikrinu,nes kažkaip sunku patikėti, viskas kažkaip pasimiršę. Šį mėnesį planavom planinio vizito  į polikliniką nevažiuoti, nes kaip ir  viskas gerai, valgo, miega, auga ir t.t. Bet Ignas sugebėjo visą mūsų šeimyną užkrėsti bacilomis ir visi dabar sergame. Gytis baisiai kosti, balsas užkimęs, sloga (vis galvoju, tai kur tas imunitetas, gi vaikas mamos stebuklingu pienu žindomas), tad nuvežėme ir jį patikrinti, tuo pačiu ir svorį, ūgį pamatavome.

Taigi, vyrukas per mėnesį privalgė net 800 g ir dabar sveria 7.3 kg, paaugo 3 cm ir dabar yra 66 cm ūgio. Neskaitant ligų, vaikas linksmas, šypsosi, krykštauja. Labai pamėgo spyruokliuoti, tik paimu į rankas stačiom ir jis jau strikinėja nepavargdamas. Pagaliau jau vartosi nuo nugaros ant pilvo, tik persivertęs greitai pavargsta, o atgal sugrįžti dar nemoka, tad pyksta. Gali pasisukti korpusu, jei reikia kokį žaislą pasiekti. Kojos jau pabuvojo burnoje, liežuvis dažnai šelmiškai iškištas, taip jau ir matau jį krečiantį išdaigas.  Prieš kelias dienas jau išlindo pirmas dantukas :) Valioooo!

20170307140210-42032.jpg

20170307140041-36818.jpg

Ignas, kaip vyresnysis brolis, vis bando pažaisti su Gyčiu. Vieną dieną, kai Ignas gamino iš plastelino sliekus ir vis nešiojo  juos lėkštutėje man valgyti, kelioms minutėms išėjau iš kambario. Girdžiu Igno &neee&. Ateinu, o Gyčiui jau patiekta lėkštutėje plastilino, vienas gabaliukas visas apseilėtas...Nemačiau ar Ignas ištraukė tą slieką Gyčiui iš burnos, sakydamas &ne&, ar jis tik šiaip buvo apseilėtas, bet, žodžiu,  nei akimirkai negali nusisukti. Kažkada Igno tarp kitko paklausiau, ar saugos broliuką, tai atsakė, jog saugos, kad nenukristų :). Auga berniukai ir darosi vis įdomiau.

jaldija jaldija 07. Mar 2017, 19:24

kaip gražiai augat👍
Visada sakau vaikai auga per greitai :-)
Nesirkit 🌷🌷🌷

Loreta_K Loreta_K 07. Mar 2017, 15:57

Linkim sveikatos greičiau pasveikti! O, kad vaikus reikia ypač stebėti tai tikrai, mūsų Gediminas jau atrodo didelis, bet irgi sugalvodavo broliukui patiekt kokį "šedevrą" arba duot su savo lego pažaist...