7 Gyčio mėnuo

7 Gyčio mėnuo

09. May 2017, 14:42 Vytulka Vytulka

Per šį mėnesį Gytis paaugo 2 cm ir dabar yra 69 cm ūgio, bei sveria 8.3 kg,  tad priaugo visai nemažai 1 kg.

Pagaliau prisijaukinome daržoves ir pietų metu Gytis visai smagiai suvalgo daržovių košelę, bet pradėjus duoti kruopų košes, jų tiesiog vengia. Užčiaupia burną, nusisuka, o jei paragauja, tai žiaukčioja, išpurškia, pradeda rėkti visas raudonuodamas.  Tad dabar  vargstu su kruopų košėmis, nes kol kas nevalgo nei vienos, net ir paskanintos vaisiais, bet gal kažkaip priprasime. O aistu nuo bendro stalo, labai domisi, suskaičiuoja visus mano kasnius.

Gytis pasidarė tikras šliaužiojimo asas. Šliaužia visur, iš kambario į koridorių ir atgal, pakapsto man gėlių vazonus, kurie stovi ant žemės, bando pasiekti stalčių rankenas, kurios yra jam per aukštai, bet jis vis tiek bando. Jei Ignas žaidžia ant žemės, tai iškart prisistato ir Gytis, savo barškučių jam nereikia, žaidžia, graužia lego kaladėles, kramto Igno piešinius, kojines, jei tik Ignas būna 'pasidėjęs' juos ant žemės. Kartais man net atrodo, kad kartoja Igno veiksmus, jei mato, kad Ignas su lazdele groja metalofonu, Gytis irgi su ta lazdele bando patrankyti. Bet aišku čia tik sutapimas :). Dulkes irgi gerai pravalo bešliaužiodamas :). Jau supranta, kad nukritę daiktai nedingsta, žiūri, kur nukrenta daiktas, bando pats jį pasiimti. Truputį nerimauju dėl sėdėjimo. Nors Gytis man atrodo labai tvirtas, bet pasodintas pasėdi vos kelias sekundes ir virsta į visus šonus, o pats visai, net nebando atsisėsti....Gal per daug  skubu....

Gytis labai nori bendravimo. Jei išeinu iš kambario, jis šliaužia iš paskos, prišliaužia ir kabinasi į kojas, kad pakelčiau. Pakalbintas visas net maskatuojasi rankomis ir kojomis, kaip jam smagu. Kartais čiauška te te te, ba ba ba, de de de. Taip pat labai mėgsta čiupinėti mano veidą, o jau plaukus mėgsta pešti tai visiems. Kol kas dar nebijo svetimų žmonių, leidžiasi imamas ant rankų. Labai mėgsta žiūrėti į veidrodį, tada jam būna labai linksma, juokiasi :).

Taip ir augam po truputėlį :)

Deivės Mama Deivės Mama 09. May 2017, 18:49

Manau, kad veiksmus brolio kartoja neatsitiktinai 😀. Vaikai turbūt net tokiame amžiuje mokosi vieni iš kitų.