Ar naujagimiui reikia žaisliukų?

Ar naujagimiui reikia žaisliukų?

31. Jan 2012, 08:00

Mamyčių klube galite klausti apie viską, kas jus domina įvairių specialistų - vaikų ligų gydytojo, psichologo, kineziterapeuto, odontologo, ginekologo ir kt. Rašykite el.paštu: redakcija@mamyciuklubas.lt


Mama Ineta:

 

Ar reikia mėnesio kūdikiui barkučių, kitų žaislų? Jei taip – kokie naudingiausi? O gal užtenka tik mamos pakalbinimo? 

 

Komentuoja Vilniaus m. universitetinės ligoninės Naujagimių skyriaus vedėja, gydytoja pediatrė, med. dr. Violeta Drejerienė:

 

Vieno mėnesio kūdikiui barškučiai nebūtini, tačiau nuo antro mėnesio galima pakabinti žaisliuką, kurį reikia keisti. Kūdikio vieta turėtų būti šviesi, jauki. Ryškesnis žaisliukas ar besisukanti "dainuojanti" karuselė papildomai stimuliuoja kūdikio regą ir klausą.

 

Patarčiau stebėti kūdikio reakciją. Jeigu jūsų mažylis, pamatęs žaislą, dažnai verkia, pagalvokite, ar ne per anksti ir ar tinkamą žaislą parinkote.

 

Sėkmės.

01. Feb 2012, 00:09

Nieko nėra geriau už mamos dėmesį, tad apgaubk savo mažylį meile, šiluma, daug myluok, dainuok daineles, pasakok apie viską, kas aplinkui. Žinoma, vaikutis iš pradžių nesupras žodžių prasmės, bet girdėdamas tavo balsą tikrai jausis laimingas. Niekas - jokie kvaksintys žaislai, jokie barškučiai - neugdys vaiko geriau, nei gyva kalba.