Ar virinti vandenį naujagimio maudynėms?

Ar virinti vandenį naujagimio maudynėms?

03. Sep 2015, 06:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Iki kokio amžiaus kūdikius reikia prausti virintu vandeniu? Ar reikia dėti kokių nors papildomų prausimosi priemonių į vonelę, pavyzdžiui, putų, o gal kokių nors žolelių nuoviro?

Kaip mamyčių klubui pasakojo Vilniaus miesto universitetinės ligoninės Naujagimių skyriaus vedėja, gydytoja pediatrė m. dr. Violeta Drejerienė, kol neužgijusi kūdikio bambutė, maudant vonelėje nereikia pilti jokio kalio permanganato tirpalo.

Nereikia ir virinti vandens, kaip anksčiau daugelis darydavo.

"Pakanka laikytis elementarios švaros. Drąsiai naudokite maudynėms patikrintą gręžinio, šulinio arba vandentiekio vandenį iš čiaupo, kurį patys geriame. Juk vaikas neturi steriliai gyventi nuo pirmųjų dienų", - aiškino gydytoja pediatrė V.Drejerienė.

Mamyčių klubo mamų patarimai:

  • Virintu vandeniu maudėme tik pirmą kartą, o paskui nebevirintu, įpildavau lakišiaus arba aliejuko. Veidelį iki 5 mėnesių prausėme tik virintu, bet todėl, kad bėrė, tai teko dar ir arbatomis prausti.
  • Mes pirmą mėnesiuką virinom.
  • Nevirinom nė karto.. maudėme paprastame vandenyje, tik kas antrą kartą įdėdavau lakiškų nuoviro..
  • Aš irgi nevirinau ir gydytoja sakė nevirint. Kol bamba buvo nesugijus, įpildavau kalio permanganato tirpalo. O bambutę valydavau su 70% spiritu. Man atrodo nesąmonė valyt virintu vandeniu žaizdelę.
  • Mes su virintu+ ramunėlėmis maudėme, kol bambytė nenukritus buvo.
  • Vandenuką virinau, kol nukrito virkštelė ir užgijo bambutė. Taip mums patarė gydytoja. Į vandenuką įpilu aliejuko. Tai odelė nebūna tokia sausa.
  • Nė karto vandenuko nevirinau. Pirmą kartą vaikutį maudė ligoninėje vandeniu iš čiaupo. Retkarčiais dėdavau lakišių žolės nuoviro, Weledos atpalaiduojantį pienelį voniai. Kiek paūgėjus - Sebamed kūdikiams skirtą pienelį ir retkarčiais Sebamed muiliuką.

O kaip jūs maudote savo mažylius?

20150902125624-47959.jpg