Baigiau maitinti: kada baigsis pienelis?

Baigiau maitinti: kada baigsis pienelis?

16. Oct 2015, 08:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Maitinant krūtimi mažylį, neretai iškyla begalė klausimų ir neaiškumų. Tad nieko nelaukę rašykite "Mamyčių klubo" redakcijos el.paštu: redakcija@mamyciuklubas.lt ir su specialistų pagalba jums būtinai padėsime.

Aina:

Laba diena. Labai reikia pagalbos. Mano problema ta, kad atjunkiau dukrytę nuo krūties, bet nežinau, ką daryti su besigaminančiu pienu.

Po kelių mėnesių dukrytė švęs antrąjį gimtadienį, tai ir pamažu atjunkiau nuo krūties. Maniau, kad pabaigus maitinti ir pienas dings. Jau savaitę jis man gaminasi, o ir tempia krūtis, kai nenusitraukiu bent kelių lašų. Ar palikti jas ramybėj? Ar nusitraukti vis po kelis lašus?

Labai pergyvenau dėl nujunkymo, gal ir tai dar lemia, kad jis nedingsta? Pasimetusi...

Konsultuoja žindymo skatinimo veikla užsiimančios organizacijos „Pradžių pradžia“ žindymo konsultantė, mama Joana 

Sveika, mamyte, 

Nujunkymas – didelis stresas ir vaikučiui, ir mamytei, todėl normalu, kad pergyvenate. Tačiau nusiraminkite, pienas krūtyse dar gali gamintis ir kelis mėnesius po nujunkymo. Ypač, jeigu nujunkyta buvo staiga, ne palaipsniui.

Ištraukite pieno iš krūtų tik tiek, kad nejaustumėte tempimo ir nė lašo daugiau. Po truputėlį viskas stosis į savo vietas - pieno mažės, krūtys prisitaikys.

Viskas apie žindymą: www.pradzia.org

Ekspertai

Mama Joana

Všį „Pradžių pradžia“ žindymo konsultantė
Mama Joana in-vecaku-skola