Bambutės priežiūra: virinto vandens nepakanka

Bambutės priežiūra: virinto vandens nepakanka

15. Oct 2012, 00:00

Mamytės, kaip jūs prižiūrėjote savo kūdikėlių bambutes? Kada nukrito virkštelė?

 

Man ligoninėje liepė tik aplinkui apvalyti virintu vandenuku. Atėjusi seselė į namus parodė, kaip su suvilgytų vandenyje ausų krapštuku pavalyti bambutę iš vidaus. Vieną kartą pavaliusi su tuo krapštuku, pastebėjau kraujo ant jo, daugiau bijau lįsti, tik aplink bambutę apvalau.

 

Aistė (Aijos)

 

MK mamos Forume dalinasi patirtimi:

 

Silvijana:

Aš valydavau vandenuku ir muiliuku, į vidų sakė nelįsti, nebent labai lengvai ir tik gerokai vėliau, kokių 2-3 savaičių.

 

Mamukas:

Mums išrašė specialų, pagaminamą spirituką, dėl kurio važiavome į Kauną, nes jo būna tik vaistinėse, kur vietoje gamina vaistukus. Su pagaliuku pavalydavau kartą per dieną, Nukrito mums 3 dieną, radau sauskelnėse. Po to savaitėlę šašiukas buvo ir viskas.

 

linalu:

Aijos, žinok, aš taip vargau praktiškai visą mėnesį. Mano dukrytei dar ligoninėj sesutė, matyt, per skubėjimą užkliudė bambutę ir ji kraujavo, vėliau pasidarė labai jautri, namie netyčia priliesdavom stipriau, tai irgi kraujuodavo, labai greit nukrito, o tas irgi nėra gerai, ypač jei dar kraujuoja... Valiau su virintu vandenuku, nors mums irgi išrašė tą spirituką... Džiaugiuos, kad neprisidarėm kokių rimtesnių bėdų, bet labai jau saugojau mažosios bambutę :)

 

Deimante:

Aš bambutę prižiūrėjau virintu vandenuku apalydama ir karts nuo karto paspirituodama. Pas mus dar tokia bėdukė buvo kaip virkštelės liekana, pasilikusi dėl odos pertekliaus, bent jau taip tvirtino chirurgas,t ai liepė ant pilvuko pagulėti, mankšteles daryti, jau beveik užsitraukė liekanutė

 

Virkštelė visuomet turi būti sausa

 

Pasak neontologės Jolantos Savulionienės, bambutė valoma maždaug du kartus per dieną – iš ryto ir vakare po prausimosi procedūrų bambutė nusausinama ir nuvaloma spiritu.

 

Atminkite! Virkštelė visuomet turi būti sausa, kuo greičiau sudžius, tuo greičiau ji nukris. Kol virkštelė nesugijo, sauskelnėmis jos nereikėtų dengti.

 

PATARIMAI:

 

-Kruopščiai apvalykite bambutę. Aplink ją pavalykite drėgna servetėle, neliečiant paties virkštelės žiedo.

 

-Jei nėra būtinybės, nelieskite pačios bambutės, kol ji visiškai nesugijo.

 

-Nesistenkite nuimti likusios virkštelės dalies, ji turi sudžiūti ir pati nukristi. Priešingai, ji gali imti kraujuoti ir sudirgti.

 

-Atkreipk dėmesį į bambutę keisdama sauskelnes. Žiūrėk, kad sauskelnių kraštas neliestų jos. Pačios naujausios naujagimių sausklenės kaip HUGGIES NEWBORN turi patobulinimą - specialų U formos iškirpimą, kuris neuždengia bambutės ir leidžia jai greičiau sugyti. Jei sauskelnės, kurias nusipirkai, neturi šio iškirpimo, tai atlenk priekinį jų kraštą, kad bambutė galėtų laisvai "kvėpuoti".

 

-Oro vonios bambutei. Kaip ir užpakaliukui bei visai kūdikio odai reikia oro vonių, taip ir bambutei, kad ji greičiau gytų.

 

Normalu, jei virkštelės liekana yra ruda pirmąją savaitę po gimimo. Nesijaudink, jei bambutė išvirs į išorę, į vidų arba bus kita forma. Tai priklauso nuo to, kaip gyja pati oda.

 

Pirmąjį mėnesį gali atsirasti paraudimas bambos srityje, kurį gali iššaukti šiltas patalpos oras, sausumas arba perdėta bambutės priežiūra. Jeigu oda įgauna normalią spalvą per 24 valandas, tai viskas normalu.

 

Tačiau susirūpinti reikėtų tuo atveju, jei pasirodo bet kokios išskyros bambutės srityje. Jeigu toje vietoje pasirodo kraujas ar pūliai, nedelsiant kreipkitės į gydytoją.

 


 

Sužinok, kaip Huggies Newborn sauskelnės su drėgmės indikatoriumi ir specialia iškirpte bambutei gali rūpintis tavo naujagimiu

gintarerei gintarerei 15. Oct 2012, 11:17

as pati si purskaliuka naudoja sua po gimdymo 😀 irgi gera reikalas 😀 manau kur spirito pagrindu viskas gerai! Vanduo visgi yra vanduo ir jis nedezinfekuoja...

15. Oct 2012, 11:02

mes turejom specialu purskaliuka dezinfekcini, octenisept.tai labai gerai su juo viskas uzgijo 😀

gintarerei gintarerei 15. Oct 2012, 10:21

as irgi girdejau visokiu patarimu bet as masciau logiskai: reikia, kad virsteles liekana sudziutu, tada pagalvojau, jei bet kokia mesa apteptum vandeniu juk ji nedziuna, o puna ir dar visokiu bakteriju daugina, o spiritas turi dziovinimo savybiu ir dezinfekciniu. Cia tiesiog mintyse taip palyginau ir man nekilo jokiu kitu minciu kaip naudoti tik medicinini spirita. Ir labai gerai buvo, nes po 3 dienu nukrito virkstele, o po savaites pilnai sugijo bambute 😀

15. Oct 2012, 10:16

Na va cia raso nepakanka vandenuko o is Kauno kliniku isleidzia jau be spiritu visokiu o tik sako kad uztenka vandenuko apvalymui 😀 Visur skirtingai.

15. Oct 2012, 09:05

Aciu gydytojai uz patarimus.Bet galiu pasakyti kiek specialistu,tiek nuomoniu.Kai gimdziau pirmaji vaikeli,tai isvaziuojant is ligonines namo issrase gydytoja recepta spec. tirpalui bambutei valyti,o dabar kai gimdziau liepe tik su virintu vandeniu aplink apvalyti.Neprieina gydytojai vieningos nuomones.Bet dziaugiuosi,kad bambute mums jau nukrito.Tikiuosi dabar viskas bus gerai😀