GERDA: Šventinė devintoji Godytės savaitė

GERDA: Šventinė devintoji Godytės savaitė

30. Jan 2014, 22:03 Gerda_M Gerda_M

Šiandien lygiai 2 mėnesiai, kaip mūsų namuose gyvena angelėlis. Aukselis. Princesė. Mūsų meilė. 

Ramios naktys - saldus miegas

Devintoji savaitė mūsų dukrytei buvo, galima sakyti, išties puiki. Mes puikiai miegame! Suvalgome vakarienę 23:00 ir išmiegame net iki 04:00! Kokia palaima ir koks džiaugsmas mums, tėveliams. :) Ramus miegutis garantuoja, kad neskauda pilvuko, kad viduriukai susitvarkę. Kaip gera ir saldu :) 

Kur miegoti?
Taip jau nutiko, kad Godytę išlepinom ir pavertėm tikru rankinuku. Kaip aš sakau - delninuke :) Jai būtinai reikia jausti žmogaus šilumą, jai būtina užmigti, kai ją sūpuoja. Tačiau panelės lovytė nesisūpuoja, todėl iškyla klausimas - kur migdyti mažylę? Pas save lovoje nesinori, kad per greitai nepriprastų, todėl belieka vežimo lopšys, kurį galima pasiūbuoti tiek, kiek Godytei reikia. Šiandien apie tai kalbėjomės su pediatre (ėjome į kasmėnesinį vizitą). Ji palaimino mūsų tokį sprendimą ir pasiūlė prie lovytės pratinti dienomis - bent kiek laiko pabandyti joje pamigdyti. Bandysim! :)

 Vizitas pas pediatrę
Šiandien buvom pas gydytoją. Pasvėrė, pamatavo. Rodikliai tokie: ūgis: 60,5 cm, svoris - 6060 gramų.  Ohoho - rubuilė mergaitė :) Bet svarbiausia, kad sveikutė - idealiai laikom galvytę ir atitinkam visus dviejų mėnesių kūdikių reikalavimus :) Taip pat šiandien gavom skiepą! Paverkėm, net nestipriai, juk mes stiprios ir kantrios! 

Roto virusas
Daktarė pasiūlė pasiskiepyti nuo roto viruso. Tiesa, tai ne skiepas, bet geriama vakcina. Jos kaina - ~400 litų. Pinigai negąsdina, tačiau neramu, ar tikrai ta vakcina apsaugo nuo šios baisenybės?Mamytės, ar j ūs skiepijot vaikučius nuo roto? Ar ketinat tai daryti? Ką patarsit mums šiuo klausimu?

Mūsų pasiekimai:
Juokiamės balsu;
Kaifuojam nuo maudynių;
Mėgstam klausytis pasakų;
Išmiegam naktį apie 5 val.;
Suvalgom po 180 g kiekvieną kartą.

Mamytės pasiekimai
Na o aš savo ruožtu sėkmingai lieknėju! Valgau beprotiškai daug daržovių, atsisakiau visų įmanomų saldumynų. Mano tikslas - tilpti į džinsus, kurių labai pasiilgau :) Panašu, kad greitai pavyks, nes iki to, kad užsisegtų sagutė, trūksta visai nedaug :) Na, tik kelių savaičių nuoširdaus Godytės panešiojimo ir pakilnojimo :))
Tiesa, su kilnojimais prisikilnojau ir nugaros skausmus. Ryte niekaip negaliu atsikelti iš lovos. Toks jausmas, kad surakina! Gal ir jums taip buvo? Tepėt, masažavot? Kaip sumažinti skausmą, patarkit, please!!! :)

Taigi, taip mes gyvenome šią devintąją savaitėlę. Nuoširdžiai tikiu, kad ateinanti savaitėlė bus tokia pat šauni. Arba bent jau neprastesnė. BUČKIS!  

31. Jan 2014, 12:37

Mano pirmasis gavo dvi geriamas emulsijas nuo roto viruso ir nesirgom 😀 tiesa,pas mus jos kompensuojamos apie 80%

31. Jan 2014, 08:37

roto skiepas neapsaugo nuo susirgimo, tik palengvina simptomas😉 turiu daug gyvų pavyždių kurie skiepijo, bet vis tiek sirgo, aš neskiepijau nei vieno savo vaiko😉

motinysteveza motinysteveza 31. Jan 2014, 06:05

galbūt bus įdomu paskaitinėti psichologės straipsnį apie miegojimą kartu:

http://vaikopasaulis.blogspot.com/2010/02/apie-miega-kartu-su-vaiku.html

30. Jan 2014, 23:14

Šauniai augate - puiku 😉 🌷
Su sūpavimu turėjom "problemų", rankinukas ir patapęs buvo sūnus, tad, kai perkraustėm į vežimuką, tai vargom ilgai ir nuobodžiai . . . tiiuosi atprasit lengviau nei mes 😉
Dėl skaumsų - tepiau nuskausminamų tepaliuku, mankštas dariau, bet, deja ši "nėštumo dovana" liko ir lig tol jokių skausmų nejautus, teko susigyventi ir dabar ilgiau nei 10 min pasilenkus jei ką dirbu - surakina . . . Nežinau gal kitos mamytės pasakys "stebuklingų" patarimų, būtų puiku 😉

O mamytė ir šaunuolė 😉 Judėkit pirmyn ir toliau taip puikiai 😀